КГБ = Клуб на Готините Баби - 244

• 1 565
  • 80
  •   5
Отговори
  • Вила Великула

Приветствам ви в подранилата ни февруарска тема!

Добре дошли в най-късия, но изпълнен с най-много емоции месец в годината. Февруари 2026 г. пристига с обещание за пробуждане – време, в което преплитаме традициите на Трифон Зарезан с романтиката на Свети Валентин. Това е месецът на виното, любовта и първите признаци на наближаващата пролет, който ни кани да стоплим сърцата си в очакване на новото начало.

Няма как да започнем нова тема, без прекрасните стихове на Боряна!

Февруари
Аз малкият съм брат. Недей се лъга
че лесно съм момче  и моят свят
е сбран в годината във малък ъгъл.
 Аз съм с възможности дори богат.

Развявам здраво зимното си знаме,
виелици владея всеки миг.
 Реша ли ,може топло да настане.
 Кокиче да разцъфна и език

да заговоря с дъх на пролет млада.
 Аз малък съм, но важен съм и мост
към пролетта, тя моя е награда
и радост моя е, и  вечен лост

да дойдат пак  зелените поляни.
Сестра ми води птичите ята.
Здравейте, хора, февруари кани -
пътека отвори за пролетта.

Февруари започва с динамика и разнообразие. От зимните празници до подготовката за пролетта, този месец е наситен с ключови дати. Докато отбелязваме Деня на влюбените и се радваме на хубавото вино, февруари ни напомня и за важни исторически моменти, като честването на делото на Васил Левски (19 февруари). На 22 февруари е Сирни заговезни - време за прошка, покаяние и очистване.

СТАРИ ТЕМИ:  

ВИНАГИ ЩЕ ВИ ПОМНИМ
Скрит текст:
=======       =======       =======
Мел, винаги ще бъдеш една от нас!
04.09.1985 - 14.12.2012
Мими (Руми), винаги ще бъдеш една от нас!
12.06.1954 - 18.08.2018
Хармонично (Таня Тодорова), винаги ще бъдеш една от нас!
05.04.1954 - 28.02.2019
Хули (Пенка Маринова), винаги ще бъдеш една от нас!
01.03.1953 - 12.11.2022

ПРИЯТЕЛКИ, ЗАБАВЛЯВАЙТЕ СЕ И ДА НЕ ЗАБРАВЯМЕ ДОБРИЯ ТОН!

# 1

Пипи, Борянка, с благодарност за красивата нова къщичка
Предлагам да изпием по още едно теменужено кафе с много обич към всички вас баболинки Heart

# 2
Пипи, както винаги
чудесно оформена тема.
Благодаря ти!

Клечи, стани рано,
сътвори повече глупости.
На този принцип съм и аз!
Това, което видях на снимката
е новия хит в нета.
Да вие сладко и да споделиш!

Хайде,  петък е!
Бъдете здрави!

# 3
Пипи, благодаря за новата къщичка!

# 4
  • София
Страхотна къща е спретнала нашата бригада! Браво!
Фло, значи се справяш с модерния автомобил, респект!
Дидия, чакаме те с добри новини!
Ранела, чудесни баби!
Забравих да ви кажа, че в снощните картинки се разпознах: там където сме 5 броя. Втората отдясно.
Айде хубав ден!

# 5
  • София
Йееее, нова къща, нов късмет! Сериозни са ни строителките ПИПИ и БОРЯНА! Хем строят, хем обзавеждат. Господ здраве да им дава. И на нас да ни е здраве, да се събираме в колибката, да разменяме рецепти за чорби и плетки, да се шегуваме, да се смеем и да пеем. Днес ще вида как стои въпроса с латино танците. Може пък там да се събираме.
За сега толкова. Отивам да разгледам новата ни къща, на № 244. Grinning
Ей го младото си е младо. Профуча покрай мен РАНЕЛА, задмина ме с 200. Задмина ме и МЕРИАН. Ако се потуткам още малко, цялото КГБ ще ме изпревари.
Хайде, поехали...Публикувам!

# 6
  • Кубрат/ Пишурка
Ето съм и аз в новата къщичка. Благодаря на Пипи и Боряна!
При нас е страшно заледено и Галена ми забрани да излизам. Снощи дадох пари на една млада съседка да ми купи най - необходимото. И тя каза : Не си търси белята! Не излизай! Така че си стоя на топло.
Тази сутрин си говорим с Анжелка и тя ми показа последното си произведение. На една кука. Дори го облече. Накарах я да го снима. Ето :

Но не й харесало като пуловер. Сега щяла да добави ръкави.

Последна редакция: сб, 24 яну 2026, 10:34 от Янче-то

# 7
  • в сърцата на любимите ми хора
Студ, мраз, поледици - не могат да спрат нашите неуморни строителки 🤗. Пипи, Борянка, благодаря за хубавата ни нова къщурка ❤️

# 8
  • София
Добър ден!
Пипи,благодаря за хубавата къщичка!Два пъти си я правила,но не е напразно=два пъти по-хубава е!
Боряна,благодаря за новото стихче.Много ми хареса.Мисля си,че ще се съберат за една КГБ-ейска стихосбирка.
 Имам едно предложение,но е молба,не налагам мнението си. Тъй като днес ми се налага да търся една от лекциите на Фло и ще ровя назад в темите.Не може ли да се събират на първа страница,така и така са ни подарени от Фло?Ще е много полезно.
  Клечке,само с една чаша течност щеше да стане добре,без пасиране.Според мен.Аз съм цар на булумачите.Нали съм сама ,смело експериментирам.Преди няколко дни спретнах един сладкиш и се оказа сполучлив.Чак снощи ми светна,че става и за блат за торта,та останалите две парчета ги слепих с цедено к.мляко,ванилия и малко мед.За съжаление не му дадох шанс да омекне ,както е редно,а го чаках само един час.Хареса ми.Пак ще го правя,че имам още материал за оползотворяване.
  Янче,браво на Анжелка!Виждала съм нещо подобно с ръкави и пола,ушити от плат.
  Хубав ден на всички!

Последна редакция: пт, 23 яну 2026, 12:10 от Яжка

# 9
Добър ден в новата къща!
Пипи и Боряна са си майсторки, няма спор. Всяка следваща е по-хубава,  благодаря за труда  ви, момичета!
Започвам с Дидия и да знае, че всички сме в очакване на добрите новини.
Макавели, страхотно настроение ми създаде с този букет. Красиво и ароматно ще ми е през деня.
Ранела, оправяй се бързо, почивай и ако нещо в службата не е наред, премести си китката зад другото ухо. Както казват в този край  - угод нема.
Янчето, браво на Анжелка! Аз бих го носила това произведение с една риза отдолу и дънки. Страхотно е.
Клечи, изглежда супер кулинарният шедьовър,  чак ми се прияде нещо такова.
Бела, приятно ми е, че се обаждаш, прави го по- често,  моля.
Флото изобщо нямам намерение да я коментирам. Изморих се само като я чета, но тя си е извънземно, доказано е.
Аз нямам какво толкова да споделя, работя, изслушвам кандидати за работа,  слушам и как дрънкат звОнците,  тук продължава дефилето на сурвакарите  още 3 дни. Днес пазарувам и до неделя включително няма да излизам, че навалицата е повсеместна.
Хубав ден на всички, каквото и да правите или мързелувате!

# 10
  • Вила Великула
Радвам се, че ви харесва новата ни къщичка. Скоро и стихотворенията на Боряна ще затворят цикъла на месеците и ще ги публикувам като това стане на първа страница.
За лекциите на Фло, ако искате също мога да слога на първа страница в следващата тема, но Фло трябва да ми ги изпрати всичките на мейл или както се разберем, за да ги подредя и систематизирам.
Ранела, дано да е само от студа и бързо да мине твоето неразположение.
На Дидия не спирам да стискам палците и чакам положителни резултати.
Браво на Анжелка. Личи си школата на Янчето. Оправно ни е момичето и който ергенин я вземе, ще случи.
Клечи, ако не го беше пасирала и вместо тоник и вода, да беше сложила лъжичка сода за хлябв млякото, щеше да е като баница. Но предполагам, че и така ще се изяде. Има качествени материали и няма как да не е вкусно.

# 11
  • някъде другаде
Благодаря на майсторките Пипи и Боряна за новата къщичка.

# 12
Пипи, Боряна! Архитектура, дизайн, изпълнение - всичко на ниво!
Диди,стискам палци!

Но, да се върна на старата тема. Точно си намерих тоЯлет за дефилето и Фло рече, че е пропаднало. Ми не съм съгласна! Направо съм огОрчена!  Те ме, поне да ви го демострирам, да не ме е яд

Тетке, какво направи със салатата? От останало пюре или салата аз правя овчарски пай. Супер става.
Клечи, как е на вкус омлетът? На мен от снимката  повече ми прилича на мързелива баница.
Янче, браво на Анжелка!

# 13
Хайде цоп и аз на новичко Simple Smile
Пипи, Борянка, страхотни сте пъргавелки! Благодаря 🌹❤️
Момичета, ама вие нямате спирачки бре, писали, писали, няма изчитане, но ви прочетох, всички до една Simple Smile
Клечице, на мен ми хареса творението ти, апетитно изглежда! 👏
Янче, поздравления за Анжелка и за теб! 👏Браво, отлично се е справила и много добре се е получило. Аз също като Ениса бих го носила така с риза и дънки.
Фло, за сетен път се убеждавам, извънземна си! Толкоз! 😘
Тану, тоалетът ти кърти! И аз искам Simple Smile
Ранела, как си?
Ениса, има ли много кандидати? Дано и малко да ти е забавно, все пак се отделяш от основната работа. 🍀
Яжке, вижда ли се края на ремонта?
Диди, ❤️

# 14
В подготовка за дефилето край морето

Общи условия

Активация на акаунт