КГБ = Клуб на Готините Баби - 244

• 2 041
  • 101
  •   12
Отговори
# 30
Добро утро.
Само да се запиша в новата тема...
Прелестна е - благодарности на Пипи и Борянка за труда.

В 8.00 трябва да звъни алармата на мрънчовците да стават да учат.
Аз съм отговорник за изхранването и чакам в кухнята със закуската.

Следобяд сме планирали кино, но това ще го бъде ако смогнат с уроците

# 31
  • някъде другаде
Добро утро!
Седнах да пия кафе. Не готвя , че ще ходя на зимен празник при сестра ми. Теди ще ме закара , че се прибра от Търново , че преподавателката за лекциите за понеделник и вторник е болна и им писала , че ще им изпрати материалите. Днес до обяд искам да отида до няколко магазина в Етрополе , следобяд ще отидем пеша до манастира , което е около 10 километра в двете посоки. Ще ви покажа снимки от водопада да видите , колко е красиво зимата.  Довечера сме на заведение.Утре е зимния празник , в една местност палят огньове , печат месо , има и духова музика. Аз ще ходя за първи път.
Дидия , неприятно е да чакаш. Продължавам да стискам палци и вярвам , че ще са добри резултатите.
Пипи , така си си много добре , никакво качване на килограми. Ние , които не можем да свалим , така се успокояваме.
Клечи , защо и през уикенда трябва да стават с аларма децата , та кога ще се наспят?
Яжка , ни е представила нощна смехотерапия.
Хубав ден!

# 32

"Човешкият живот е странно нещо. Хората с години се борят, търсят смисъла на живота, хвърлят сили, недоволстват, а трябва само да се радват на това, което имат."

Добро утро CoffeeCoffeeCoffee

Дидиа,
Клечи, строга баба си - остави децата да се наспят, събота е. Ще има време да си научат уроците. И за кино ще има време - бъди по-ларж Smirk
Тони, хубава програма си направила за почивните дни - обещават и времето да е меко. Да си изкараш приятно!
Яжка, смях се по нощите Simple Smile
Кассс, много "груба" песен - може пък в миналото да е имало и такива изцепки ...
Тетка, успя ли да поспиш още малко? Как е мама?
Янче, много добре се е справила Анжелка с плетивото - оправна е, щом намира време и за плетене!
За днес нямам нищо намислено - ще бъде волна програма. Кухнята ще почива от мен, ще опитам някакви творчески занимания.

Усмихнат и спокоен ден от мен баболинки Heart и

# 33
Привет отново!
Вече допивам нормално кафе разсънена, но още по пижама. Мама още спи, нощес се буди два пъти, та ме викаше и мен. Призори каза, че я втриса и я завих с допълнително одеяло. В стаята ѝ парното е на 5 и е топло. Ще видим как ще е като се събуди. Тетин отиде да купува банички и боза за закуска, а децата току що писаха с предложение за разходка на кучето.
Днес ще се пробвам да отида на фризьор. Косата ми е безобразна, не мога да се гледам.

Тони, весел празник!
Клечи, кой филм планувате да гледате?
Макавели, много ми допада днешното мото.

# 34
  • Вила Великула
Добро утро и от мен. Хубави планове правите за уикенда. Мъничко ви завиждам. Моите планове са основно свързани с работата за съжаление.
Прочетох нещо интересно и попитах и ChatGPT дали е вярно се оказа така. Сока от кисели краставички облекчава крампите. Не го знаех преди, а ето какъв беше отговорът му: "Да, сокът от кисели краставички помага при мускулни крампи, често облекчавайки ги в рамките на минута-две благодарение на високото си съдържание на електролити (натрий, калий) и оцет. Около 1/3 чаша сок (около 50-100 мл) е достатъчна за облекчаване на спазмите, като оцетът вероятно спира нервните сигнали, предизвикващи крампата.
Как действа и защо е полезен:
Бързо облекчение: Проучвания показват, че помага по-бързо от водата при дехидратация и мускулни крампи.
Електролитен баланс: Възстановява загубените минерали, особено натрий, след усилена тренировка или потене.
Нервна система: Оцетната киселина в сока стимулира рефлекс, който успокоява нервите, причиняващи спазми.
Други ползи: Помага при махмурлук, намалява умората след тренировка и може да потисне синдрома на неспокойния крак.
Внимание:
Поради високото съдържание на сол, хората с високо кръвно налягане или специфични здравословни проблеми трябва да внимават с консумацията. За най-добър ефект се препоръчва изстуден сок.
Многобройните ползи на сока от кисели краставички"
Клечи, хареса ли се омлета на фурна от внуците?
Тони, приятна разходка и после да разкажеш.

# 35
Пипи, какво ще кажеш да опитаме да сложим лекциите на Фло с препратка към съответния пост - аз ще се ангажирам да намеря постовете. Така са оформени препратки към готварски рецепти в доста от темите за готвене. В https://blog.bg/ има ограничение в броя на символите, които може да съдържа дадена публикация.

Последна редакция: сб, 24 яну 2026, 09:56 от makaweli

# 36
  • в сърцата на любимите ми хора
Добро утро! И аз съм на кафенце във вашата компания. При мен е мъгливо, но не е студено като през изминалите дни. Децата отидоха да карат кънки. Записали са Еми на съботно-неделен курс. На нея доста ѝ харесва, само началният час не - 9 ч. Трудно ѝ е ставането.
Мен ме оставиха дежурна по кухня и се чудя какво да слагам в тенджерите. Не дадоха никакви идеи.
Утре сме планирали да ходим в Перник, но с влак 🤔, че с автомобил е мисия невъзможна. Дано поне не вали.
Тони, как ще ги минете тези 10 км?! Не е ли трудно, особено при зимни условия? Аз ще съм гроги още на първите стотина метра. Хубаво да си изкарате на зимния празник.
Тетка , дано мама не е при хванала вирус от болницата. Сега как е?
Клечи, толкова ли много имат за учене децата, че трябва да стават така рано? Дано ви остане време и за забавления.
Пипи, много полезна информация. Много обичам такива полезни съвети. Пазя си ги в един файл, но точно, когато ми трябва нещо, все не мога да го открия😬. Явно в системата ми нещо куца.
Макавели, с какви творчески неща се занимаваш? Покажи, моля. Откакто започнах да имам проблеми с очите, съм зарязала всичко. А така ми липсва!
Оставям ви и влизам в необятните кухненски дебри.

# 37
Момичета, много сте мили, че се интересувате от моите споделянки, но наистина времето ми е много ограничено.

Тетка, моята измишльотина се оказа  неочаквано вкусна. Аз от притеснение, че не знам как ще се опече, го пекох в най - голямата ми тава, та е доста плоско, но като изстина е ок, даже много ок - нещо като мързелив солен тутманик или кекс, абе нещо, като нищо.

Ядем го като блат за пица - с разни неща от горе - бива, половината дори свърши.

За киното - искаме да гледаме - Наруто,  нинджа сблъсък в земята на снега - японски, аниме. Росен е говорил за този филм с японските си братовчедки. Там филмът е бил на екран още преди няколко години, и те са го гледали. Тук сега е премиерен.
Но  ... ,,филма не се препоръчва за лица под 12.
Това как го разбирате, аз смятам, че родителите решават, но може и да не ни пуснат, че Росен в на 9. Преди време така не ни пуснаха с Ирина на някакъв филм с ограничение 14 г.
Сега виждам категория С е ,,не се препоръчва"" , а категория С+ ,, забранено е""
Ако не стане с този филм ще гледаме Чарли - супер кучето но е по - бебешки.

А станаха да  учат мрънчовците в 8.00 , щото майка им е много ядосана.
Росен има повече от десет,  да не са и повече,  пропуснати домашни в тетрадката, как до сега не са видяни е въпрос.  Края на срока е, ще им преглеждат тетрадките . До сега има няколко шестици ... и две забележки - без домашна .

И за което влязох -
имаме задача, която не е можем да решим.
И в къщи не могли майка му и баща му.
Аз не съм я гледала задачата, но и не съм математически тип.
Тази е -

Та ...ние докато сме на кино, вие ударете едно рамо за  помощ на третокласника, моля . Пък после ще ви разкажем филма. Цветно.

Четвърта задача
За цирка

Ние се приготвяме да тръгваме към Парадайз.

В метрото сме
Пътуваме.
Да видим дали ще го бъде, или ще е компромисния вариант.

Прегръдки и добри пожелания от на за вас.

Последна редакция: сб, 24 яну 2026, 10:33 от Важна клечка

# 38
Добър ден, стигнах до вас най-после! Снощи се прикреватих рано, а сутринта се излюпих в 7. Пих кафе и спретнах обяда,  в гювеч сарми и суров суджук,  сега се пече и Пена ме вика да простирам. Ще почивам, още не знам дали ще дойде пИятеля,  но Клечи ме подсети за един скорошен разговор между нас. Виждам, че филмът е забранен за деца до 12 години и му казвам да превключи телевизора.  Отговорът:
- Ами за мен става, защото съм на 6, не на 12!
Тони, приятно изкарване и да разкажеш после.
Пипи,  знам колко ти е натоварено в момента,  ама скъсай за малко синджира,  ако можеш...
Тетка, това и за теб се отнася,  макар и по друга линия.
Мамси, добре дошли в градО,  ще бяга от вас злото през цялата година,  дано!
Хубав ден на всички!

# 39
Добро утро ☕🌹
Днес ще пазаруваме, че през седмицата няма как. Имаме доста точки да обиколим. Вече сме на втората и реших да ви нагледам докато ММ пазарува мъжки работи.
Клечице приятна разходка и приятни забавления с децата!
Мамси, измисли ли менюто? Я подскажи, че аз вече се изчерпах, но за довечера ще трябва пак да спретна нещо. Вчера правих кюфтенца по цариградски.
Тони, приятна разходка, чакам снимки от замръзналия водопад. Аз съм го виждала лятото, красив е!
Пипи, на теб лека работа пожелавам, но си давай и почивка тук при нас.
Тетке, дано е било моментно неразположение на майка ти и днес да е добре, гуш!
ММ дойде и тръгваме. После пак ще дойда :9
Хубав и спокоен ден на всички! 😘

# 40
  • Вила Великула
Ето решението на задачата стъпка по стъпка: 
Мъже: X
Жени: Мъжете са с 68 по-малко от жените, което означава, че жените са с 68 повече от мъжете: X+68
Мъже + Жени (Общо): X+(X+68)=2X+68
Деца: С 94 по-малко от сбора на мъже и жени: (2X+68)-94=2X-26
Отговор: Броят на децата е 2X-26. 
Забележка: Тъй като не е даден конкретен брой за мъжете X, отговорът остава израз, зависещ от X.

Нека Яжка да се произнесе дали съм права, че и аз съм една пишман математичка.

# 41
Мама стана колкото да отиде до тоалетната и да си изпие хапчетата на гладно и пак си легна. А аз не знам дали да се радвам, че от 11.30 съм на фризьор - боя, подстригване и изсушаване. Бях уговорила всичко и попитах за цената. Падна ми ченето като я чух. Една година няма да повторя да ходя там, ще си вървя чумава. И преди не бяха евтини, но сега са се оляли яко. На една пресечка от къщи са ми, ама...

# 42
  • София
Привет от тръстиката! Бях такси, после зъбарка, сега малко айляк. Четох ви  говорих си мислено с вас, ЯЖКА ме разсмя.
С математиката пожизнено, во век и веков сме разведени. След гимназията, колкото пъти съм сънувала кошмари, все е участвала пустата математика. Grinning
След малко пускам кепенците и отивам на обяд с няколко колеги от поликлиниката. Знам, че ще ни е хубаво
Получавате прегръдки и много въздушни целувки.
Сетих се, КАССС - никога Ромео на заден план. Все още е пълководец и е в първата редица! Stuck Out Tongue Winking Eye

# 43
  • София
Добър ден!
 Пипи,условието на задачата е недостатъчно,за да има цифров отговор.И аз съм забелязвала такива задачи до сега,но все съм си мислела,че е пропуск или грешка.А,може би, се иска само логическо мислене и да се стигне до там,до където си стигнала ти.Но мисля,че за тази възраст е важно да има завършек на задачата,т.е. да се стигне до едно число.Тогава ученикът изпитва удовлетворение от труда си,а това е много важно за бъдещата му мотивация.Децата са по-склонни да се отказват при трудност и за това математиката не е най-предпочитана.Обратно,когато са удовлетворени от постигнатото придобиват увереност и желание да продължат.
Това е моето мнение.

Последна редакция: сб, 24 яну 2026, 11:51 от Яжка

# 44
Пипи, разсъжденията ти са верни.
Броя на мъжете обаче не може да е по-малко от 13. Защото в противен случай сумата от М+Ж ще е по-малко от 94.

Мисля, че в квадратчето може да се сложи произволна цифра и детето да реши задачата. То обаче не може с тези знания да прецени, че цифрата трябва да е по-голяма от 13. Така мисля аз. Ако е по-малка от 13 и получи отрицателно число за брой деца - какво би си помислило ...

Клечи, за да решите задачата според мен сложете в квадратчето 100 и спокойно си я решете. В условието пише "Попълни липсващите данни", а не "Докажи защо си попълнил точно това".

Пипи, какво ще кажеш за предложението ми за статиите на Фло?

Общи условия

Активация на акаунт