КГБ = Клуб на Готините Баби - 244

• 2 187
  • 101
  •   3
Отговори
# 45
  • София
Гледам, че всички имате планове за дена и си ги изпълнявате. Ние тръгнахме сутринта с колата със седем задачи и междувременно добавихме още една. Изпълнихме 7, за последната ни домързя. Но пак горе - долу се справихме.
Тони, зная го водопада, но летен и с много малко вода. Приятно изкарване!
Пипи, много работа, няма ли начин нещо да делегираш?
Тетке, ще пускаме дълги коси при тия цени на фризьорските услуги. Или ще се научим да се подстригваме една друга.
Клечке, разбирам те прекрасно за домашните. Моята внучка пише и учи по цели уикенди. Ето днес не дойдоха по тази причина и ние отидохме да ги видим набързо, че ни е домъчняло. Малкия гушльо 20 пъти ме нагушка, аз се разтопих!
Фло, приятно!
Хубав да ви е деня!

# 46
  • Вила Великула
Яжка, Макавели - радвам се, че съм решила правилно задачата при зададеното условие.
Макавели, с Нами обсъдихме вариант, който тя предложи и ще е много по-лесен. Само тя ще се чуе с Фло за да събере всички лекции на куп.

# 47
  • Варна
Добро утро и от мен Simple Smile
Който си ляга сутрин рано, става следобед рано ....та и аз така.

За задачата, не знам за кой клас е това но да, всяко цяло число равно или по-голямо от 14 може да е отговор на въпроса колко са децата.

За лекциите на Фло, вариант е да се качат в нечий облак и с разрешен достъп, така може и да се ограничава кой да има достъп ако се налага.

Тони, сърцето ми подскача като прочета Етрополе щото съм етрополка. Simple Smile
Онази старата баба, моята 100 годишна дето и на снимка я изтипосах, и тя си ми е там, в Етрополе. На Свети Атанас съм ходила много пъти като малка, татко ни водеше ...ех, времена.
Обикновено е последната събота срещу неделя на януари, явно тази година ще е по-рано.
Ето ни със сестра ми завърнали се и с бръшлянови венци по шапките. Аз съм по-младата Simple Smile))
Скрит текст:

Сега трябва да мисля какво ще се яде довечера .Simple Smile
Приятна почивка на всички!

# 48
  • в сърцата на любимите ми хора
С математиката сме на "Вие". Но, както виждам, вие сте се справили добре.
Кассс, с менюто малко го закъсах. Засега стигнах до едни кремвиршки с бутер тесто (имах във фризера тесто и реших да го използвам, че от доста време отлежава там). Сега варя боб и ще му добавя пушени ребра. Проза, но като не дават идеи, ще ядат каквото им приготвя. За утре пак се чудя какво да бъде. Мъкаааа!

# 49
За математика сте се заговорили. Едно време бях много добра, без да си давам труд, даже бях спечелила национална олимпиада. После завих в друга посока и сега сигурно съм под нулата. Ама важното е че се похвалих.Stuck Out Tongue Winking Eye
Сутринта напазарувахме в Кауфланд, ама стабилно. Довечера ще наготвя да има поне за 2- 3 дни. Сега съм се хоризонтирала, гледам с половин око TV и чета бг мама.

# 50
  • Вила Великула
Аз ще правя за вечеря пица.
Иначе и аз като, че ли днес го раздавам малка лежерно в работата. Посвърших нещо  но не изцяло заплануваното.  Утре повече. Вчера отказах на приятели да ни идват на гости. Не е в мой стил. Обичам купоните и гостите. Уморено ми е.

# 51
  • някъде другаде
Сестра ми реши така задачата жените са Х , мъжете Х-68  решение (Х +Х-68) -94
2Х =94+68 2Х=162 Х=81
Тя има опит , синът и беше 3 клас миналата година.
Направихме разходката , имам 22000 крачки , което според часовника е 14,5 километра.
Утре ще се тръгне с духова музика от центъра до местността , където ще е празника. На центъра ще има и кукери.
Флаш , от един край сме . Аз съм от Правец.
Ето ви снимка от четвъртък , когато е бил заледен водопада. Сестра ми  то е снимала

Ето ви от днес

# 52
  • София
Тони,не може да се състави уравнение с едно неизвестно.
х+/х-68/-94 не е уравнение.Сбора на мъжете,жените и децата не е известен.Ако е известен,тогава може да се реши  .

Момичета,пазете се от падане!Тази сутрин моя близка се е хлъзнала и си е пукнала черепа в двора си.Не е имало лед и се чуди как е станало,като два пъти преди това е минала от там и на третия път е паднала много лошо.Аз не излизам от доста време,увеличих гимнастиката у дома.

# 53
Тони, точно така сме подходили и ние с Пипи - това е минималния брой мъже и жени и в този случай броя на децата е 0. Дано всички дружно сме полезни на Клечи Simple Smile
Мериан, като за почивен ден план-максимум сте си направили, че и сте го изпълнили.
Флаш, много топло е било времето на снимката ако е правена на този празник - я, колко леко сте облечени.
А за менюто в къщи - поразходете се с Мамси из готварските форуми на сайта и ще получите много идеи, включително и със снимки и рецепти даже.
Мамси, не ми се получи творческия ден - до обяд четох петъчния вестник, решавах задачата и кръстословици, на обяд гледахме хубав филм с Дженифър Лопес и ... после се хоризонтирах и сега съм с кафето. Следва колелото и то дойде време за вечеря. Ей такъв ми беше деня Rolling Eyes
Айша, не се обаждаш - сигурно си с Мрънчовците ...
Борянка, какви ги вършиш в тази "ледена епоха"?

П.П. Яжка, може би е имала в предвид х+/х-68/-94=0
Тогава х=13 е най-малкото число, което може да се сложи в квадратчето и броя на децата би бил 0. Всяко друго по-голямо число от 13 води до възможно решение.
Не зная всъщност в 3-ти клас решават ли задачи с неизвестни и знаят ли какво е х.

# 54
  • София
Макавели,в задачата изрично се споменава,че има деца,значи не са 0.

Касс,ти ли попита за ремонта? Върви бавно.Майсторът работи по 4 часа дневно,заради студа.И защото стените съхнат трудно.Вече са готови 2 спални.Остава най-трудното-банята и всекидневна с кухня в средата.Но ще се сменя водопровода,канализацията и ел инсталацията.Няма да боядисва с латекс.Това ще го прави Жоро.Вики има някакви изисквания,че щяла да рисува по стените.Аз гледам да не питам много-много,за да нямам забележки.

Последна редакция: сб, 24 яну 2026, 20:12 от Яжка

# 55
На майка съм й казала да не излиза. Въпреки че аз паднах в къщи и се пребих преди една година и половина. Човек трябва да върви бавно, внимателно и достолепно. Преди все бързах. Викаха ми Бързакова.Blush

# 56
Яжка, сериозен ремонт, щом ще сменяте ВиК и инсталацията. В къщата на моите родители мислехме само да сменим дограмата и да боядисаме, но се оказа всичко за тотален ремонт. Човекът, който смени ел. инсталацията е казал, че сме се разминали на косъм с подпалването. Къщата е строена 30-те години на миналия век. Стискам ви палци бързо и лесно да се обновите.
Аз съм с нова прическа, вече спокойно мога да се гледам в огледалото. Джоба ми изквича яко - цената на услугата е двойна. Даже се наложи да се върна до вкъщи за още пари - повече от обявеното по телефона . До догодина май фризьор няма да видя.

# 57
Нещо ми се бъгва форума и трудно намирам темата.

Момичета, благодаря ви  за всички размисли и решения и се срамувам, че едно, че изобщо не съм в час, какво се учи в трети клас, и друго, че хич нямам логическа мисъл ( и акъл) да вникна в тая навалица от мъже, жени и деца ( дали има?)  която е отишла на цирк и за какво са толкова секретни бройките им.

Ще предам всички ваши решения, на родителското тяло, те да му мислят.
Вчера ми стана много жал колко навикване отнесе внука,  милото бабино момче, но негова си е вината.

Между другото, лятото когато Ирина кандидатстваше след седми клас, се шашнах, какви неща аджеба са учили и какви задачи решават.

Мина времето на игрите, когато ми дойдат на гости. Мечтаех за големи внуци, ето ми  големи внуци - сега пък ми липсват такива мъничета като на Касси, като на Нами, като внученцата на Тони, като Мрънличка на Айша - и други сигурно има, но не се сещам в момента.

Ох , свърши ни почивката.
Ще вечеряме, пък ще видим после с какво ще продължаваме. Ще ми се да не оставяме писане за утре, но пък знам детето, колко труд положи цял ден.

Не ви коментирам, прощавайте.
Но пък ми е така мило да чета споделеното от вас.

Спокойна да е вечерта ви!

# 58
  • Вила Великула
Аз днес щях да падна пред къщата, ама сама съм си виновна. Обута в кроксове (въобще не стават за зимни условия), с ръце в джобовете  се подхлъзнах на кал. Направих някакъв полупирует във въздуха, но не паднах.

# 59
  • София
Привет, красавици!
Всички сте много Бързакови! Joy
Заформи се отбор, който достойно ще ни представлява на Олимпиадите по математика!
Аз в този отбор място нямам. На мен ми дайте да организирВам дефилета. Stuck Out Tongue Winking Eye Не се дърпайте, няма да ви се размине!
По въпроса с подръжката на добрия ни външен вид предлагам: Едните ще са в бояджийската бригада, а другите - ще   са в бригадата - клъцни, резни, па каквото ще да стане. Коса расте, акъл - не! Какъв ви е проблема? Постригваме се докато има коса. После чакаме известно време да порасне и пак. Ще обявим конкурс за златна фризьорска ножица. За да стане по - посетено мероприятието, ще направим ревю на прически - конска опашка, паунова опашка. подвило куче опашка, свинска опашка или миши опашчици. Прически -  обрулена слива, разплетена дамаджана, птиче гнездо, ефект след токов удар, ударена с мокър парцал. Фризьорски салон - КГБ развинтени фантазии приема идеи всякакви. За гастролиращ консултант съм наела стилист Капанов!
Хайде сега малко по-сериозно, както ме приканва МАКАВЕЛИ Stuck Out Tongue Winking Eye Обядът премина в смях и много спомени - спомнихме си и тези дето са живи и другите, дето не са живи. Хубав колектив бяхме!
Е, от мен толкова.
По повод пируетите на ПИПИ - през зимата не се ходи с ръце в джобовете. При падане обикновено се чупи ключица и рамо. А може и да се обезобрази човек. Малкия Дявол е бил.
Гушкам ви и лека нощ!
ФЛАШ, направи по един омлет и си готова с вечерята.

Общи условия

Активация на акаунт