КГБ = Клуб на Готините Баби - 241

• 17 039
  • 735
  •   1
Отговори
  • Вила Великула

Здравей, Декември!
Декември е най-снежното❄ листче от календара. Декември е мъничка❄ снежинка в топла длан. Декември е красива кутия, пълна с вълшебства. Декември е чаша 🍷вино, топли ръце и уютен дом. Декември е витрина с✨ грейнали светлинки. Декември е ухание на канела и🥛топло мляко. Декември е радостта в очите на дете. Декември живее в нещо светло и много свято. Декември е мъничко прозорче на мечтите. Декември е чудно хубава🎄 коледна елха. Декември е месецът, случващ  чудеса.❤️Декември наближава и е време да му се насладим, а най-добре ще го направим с едно сгряващо душите стихотворение от нашата талантлива Борянка:

Декември

На прага е, мъглив, студен и мрачен.
Денят е къс. И свърши есента.
Но празничен е, ведър и прозрачен,
изпълнен е със светска суета.

Започват зимни празници и няма
да стихне тръпката на празник нов.
Не е лъжа и няма тук измама -
декември си е месец на любов.

Да има сняг и в Коледата бяла
за всеки тук да слезе по звезда.
Елха да грее, празнична и цяла
да седне близко цялата рода.

Декември е. Земята си почива
от тежък труд и гледа пак напред
към нова пролет, изорана нива,
разцъфнал цвят или съседски плет.

На границата между две години,
на равносметки и на бъдещ май
усмихнати да смогнем да преминем,
И няма край животът, няма край.

СТАРИ ТЕМИ:  

ВИНАГИ ЩЕ ВИ ПОМНИМ
Скрит текст:
=======       =======       =======
Мел, винаги ще бъдеш една от нас!
04.09.1985 - 14.12.2012
Мими (Руми), винаги ще бъдеш една от нас!
12.06.1954 - 18.08.2018
Хармонично (Таня Тодорова), винаги ще бъдеш една от нас!
05.04.1954 - 28.02.2019
Хули (Пенка Маринова), винаги ще бъдеш една от нас!
01.03.1953 - 12.11.2022

ПРИЯТЕЛКИ, ЗАБАВЛЯВАЙТЕ СЕ И ДА НЕ ЗАБРАВЯМЕ ДОБРИЯ ТОН!

# 1
  • София
Пипилота, прекрасна е декемврийската тема! Голямо благодаря за труда! Heart Flowers Rose Дано само хубави неща да споделяме в нея!

# 2
  • в сърцата на любимите ми хора
Пипи, много весела тема си ни спретнала 🤗. Благодаря за труда - и твоя, и на Борянка. Нека само с хубави и положителни емоции да я напълним. Чакат ни светли празници.

# 3
Пипи, Борянка, благодаря за прекрасната нова къщичка и хубавите стихове - както винаги сте перфектни Heart
Нека Коледното настроение ни съпътства и Коледната магия донесе на всеки по нещо хубаво!

# 4
  • София
Поискахме си нова къщичка и ПИПИ с вълшебната пръчица я построи за нас. БОРЯНА я изпълни с мъдрост и надежда, с топлина и обич! Да бъде!!!
На тандема, с благодарност! HeartМного прегръдки и целувки! Hug Kissing HeartВсе така да сте, бодри и позитивни, да ни радвате душите, да си имаме нашето място, да споделяме весели случки, да ни се случват чудеса!
Ех, че е хубава новата ни къща!!! И на хубав празник я получихме!

# 5
  • някъде другаде
Пипи , Боряна , благодаря за труда ви. Много е хубава новата къщичка.
Нека изпълним темата с добри новини.

# 6
Ще изпълните ,къде ще ходите, за Нова година - Новогодишна тема трябва. Не се  офрянквайте.  Благодаря ,че продължавате да харесвате тандема  тема-стих.
 Не ме мислете.

# 7
Айде бе, ти пък ще ни кажеш да те мислим или не. Я виж как бързо се отзова като те викнах, че и стих за чудо и приказ си ни спретнала! Само за теб  Flowers Hibiscus
Пипи, голямо благодарско! Невероятна си!
Дами, хубави новини и още по-хубави емоции да се споделят тук,  да бъде!

# 8
Благодаря за новата къщичка! Уютно ми е с вас тук!

Бах полегнала за следобедна дрямка и тъъъкмо да заспя ми звънна куриера от Спиди. Вчера съм пропуснала един подпис в договора с А1. Сега пия кафе, а ми иде пак да си полегна.
Липсват ми дребосъчковците, да ги нагушкам и нацелувам. Няма начин, лекуват се с антибиотик. Дъщеря ми изпрати снимка и клип - каката ме нарисувала на рисунка, а Дребосъчко прилежно си пише името на един лист. Heart

# 9
Айде бе, ти пък ще ни кажеш да те мислим или не. Я виж как бързо се отзова като те викнах, че и стих за чудо и приказ си ни спретнала! Само за теб  Flowers Hibiscus
Пипи, голямо благодарско! Невероятна си!
Дами, хубави новини и още по-хубави емоции да се споделят тук,  да бъде!
Не си напускай работата ,толкова си свикнала да командваш. Няма да отвикнеш. Стихото е готово от десетина дни ,нарочно изтрих датата, януарското сега написах, пишете по темата ,да го видите. Няма тема ,няма стихо.
Уплаших ви ,плюйте си в пазвите.
 Кат ми се допише ,ще пиша, не става насила.

# 10
Борянка, от мен също имаш 🍀🍰

# 11
Пипи, Борянка, благодарности!
Честит празник на християнското семейство!

Точно се чудех какво да стутульосам набързо за вечеря и голямата щерчица ми обади, че ще сме на китайско. Рахат рабта! Десертът е от мен - печени дюли.

# 12
Ех, че ми хареса стутульосам! Simple Smile
От обяд имам праз с яйца, а за вечеря ще е салатка и пилешки дробчета с ориз на фурна. Мислех да направя един кекс, ама ме мързи.
Малеее, колко ми е сънливо! И кафето не помогна!
Айша, ще ви доведат ли мрънчоците днес?

# 13
  • някъде другаде
И аз няма да готвя. След малко отивам на танци и после племенника ни е поканил на заведение да почерпи за РД. Ще дойдат и бака му с жена си и сестра му с мъжа си.
Лека вечер , и като се прибера сигурно ще ви нагледам.

# 14
  • София
Лелееее, ври и кипи в къщичката ни. Как да е друго? Нали с конкурс сме събрани, не сме случайни. Stuck Out Tongue Winking Eye
Почти съм готова за вечерята. Питката правя за пръв път - памук погача. Да видим ще се одобри ли. Сега втасва. Зетко вече е кацнал, отказа посрещане с НСО лимузината. Ще дойде с метрото. Grinning
Голямата внучка днес замина за областния град на Боряна. Само тя от училището е заминала за състезание по английски. Утре ще стискаме палци!
От мен толкова. Засега! Grinning

Общи условия

Активация на акаунт