Мнения за имуностимулаторите на ADLiquid™?

• 155 834
  • 669
  •   1
Отговори
# 150
  • Добрич
Аз също си поръчах директно от офиса в София. Донесоха ми го с куриер на другия ден.
От днес започнах да го давам и на двете деца. Моите го изпиха директно без разреждане. Wink
На каката ще давам 2 х 5 мл. А на малкия по 5 мах 7 мл за деня (на 1 или 2 приема)- това е схемата на моята лекарка.

Аnuschka,колко ти излезе като цена така, ако не е тайна? Аз го взимам от една аптека в Младост1 за 39лв.

Не е тайна, разбира се.
Поръчах 2 шишета Имуно супорт, струваха ми 86 лв. и нещо с доставката. От офиса в София ми ги продадоха за 39 лв. и нещо.

# 151
Миналата година дъщеря ми изпи едно шише For Kids, дори мислех да взема и второ, защото имаше ефект. Обаче като се разрових за повече инфо в интернет, се оказа, че се продава само в България, и имаше оскъдна информация в някои руски сайтове. За мен това е притеснително и не мисля да купувам пак. Детето ми не е опитна мишка.

# 152
  • Варна
Току що се връщам от лекар. Консултирах се за имуностимулатора, но тя каза че не го е чувала и неможе да ми го препоръча съответно. Изписа друг: Бронховаксом. Сега ще диря инфо за него  Mr. Green.

# 153
Ами не знам..., като чета положителните отзиви са повече от негативните, ама аз за пръв път днес усетих влиянието на сиропа върху дъщеря ми. Преди 2 дена й се разтече носа, запуши се... (до болка позната картинка от миналото), очите й плувнаха, омърлуши се. Увеличих й сиропа, вместо 5 мл - 10 вчера и днес, и снощи преди лягане я намазах с Пулмекс Бебе... и днес носа й спря да тече, очите й са си предишните, живна, заскача, запя.
Аз още не мога да повярвам (дано не се хваля прибързано Praynig), защото преди винаги така й почваха болестите - теква й носа, плувват й очите и до другия ден е вече с температура, с бронхо-спазъм, омърлушена, с кашлица... и се тръгва при педиатърката, тя установява налепи по сливиците и айде - антибиотика не й мърда. Да не обяснявам пък и одисеите си при пулмолози, алерголози и кои ли не още...
Та днес на детето ми му няма нищо. Довечера пак ще я намажа с Пулмекса и се надявам утре да й е минало, както винаги съм си мечтала да й минава.

А съвсем сигурно ли е, че се продава само в България сиропа? Не е възможно просто, от толкова много държави, само в нашата... Звучи нереално направо..., освен ако не се произвежда в някое мазе на Цар Осман в село Медовец, а да пишат, че е от Англия и не знам си къде.

# 154
Ох, не знам, Ню. Нали това пиша, и аз бях много доволна от сиропа, точно както казваш - започва да се разболява и със сиропа веднага се пресича. Обаче вече не смея да давам. Нашата лекарка ми беше обещала да провери тази работа с разпространението само в България, до 10-ти е в отпуск, ще я подсетя като се върне.

# 155
Ами хайде тогава, някой да се обади във фирмата и да пита, как братовчедка й може да си поръча сиропа, от Германия, защото живее там. Например. Нещо такова.
Аз не мога да го направя, защото като лъжа, така се оплитам, че накрая ще затворя.

Междувременно чакам от doret отговор. Тя живее в Англия и съм й дала адреса да провери. Лиска обеща, че ще пита в немски форум, Кейси - в САЩ, а Блонди в Белгия.
Ако имате някой близък в чужбина, питайте и него, дали се мярка някъде там този сироп и да сме спокойни.
Въпреки, че чужбинките твърдят, че там имуностимулатори не се дават и дори се изписват срещу рецепта само. Но все пак, току-виж, се е открил някъде по света.

# 156
Ню, мисля че открих сайта на тази лаборатория в Калифорния, обаче има разминаване. На българската страница не е даден коректно май, защото линка е към този адрес
http://www.chlabs.com/

А аз откривам в Калифорния това
http://www.chlaboratories.com/

# 157
На сайта им предвидливо пише

Цитат
*All these statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure or prevent any disease.

Ако отидете на US Food and Drug Administration и пуснете търсачка за CH Laboratories, веднага излиза инфо за техем бебешки продукт, който е тестван:
Ch Laboratories
    Gardena, CA  90247-1501                        LOS-DO  W21-0544798-1/1/1
    66VBL99   MasterBABY Dietary Supplement for babies
                        19-JUL-2007                        POISONOUS

Reason: POISONOUS
     Section: 402(a)(1), 801(a)(3); ADULTERATION
     Charge: The article appears to contain a poisonous or
     deleterious substance which may render it injurious to
     health.

Reason: POISONOUS
     Section: 601(a), 801(a)(3); ADULTERATION
     Charge: The cosmetic appears to bear or contain a poisonous
     or deleterious substance which may render it injurious to
     users under the conditions prescribed in the labeling
     thereof, or, under such conditions of use as are customary

Последна редакция: вт, 04 сеп 2007, 19:50 от Кейси

# 158
  • Варна

19-JUL-2007                        POISONOUS

Ще рече-отровно?  Shocked Абе тия да не карат на принципа "чумата холера не я хваща"? Да натровят организма с нещо и той да е невъзприемчив за вируси и тем подобни?

# 159
Или някаква вредна съставка.

Имам сводобно време днес, та се поразрових за тези immune support лекарства. Задължително стои надписа, че не са оценени от FDA. Но независимо, че се водят с натурални съставки, не значи, че не вредят, защото в повечето случаи не е напълно ясно, какво е действието на тези съставки. Явно имат вратичка и не за задължени да искат  изследване за въздействие, купувачът сам си носи отговорност.
В БГ минали ли са през МЗ?

п.п. Съседът ми  продава един сироп с билка от Хималаите. Лекува от хемероиди до рак... Ще си купя някой друг път  Flutter

# 160
В БГ минали ли са през МЗ?
В листовката пише: Санитарно разрешително от МНЗ 00597/2003 г.

Това може ли да се провери?
Ей, побъркахме се пак...

# 161
Ню, това е май само разрешително за внос, поне така пише тук

Май и в България не се правят допълнителни тестове...

# 162
Почти съм сигурна в едно - това чудо се прави в БГ. !!! Разгледайте кутията..., изцяло е на български, освен това няма вътре листовка на друг език, както е обикновенно при вносните лекарства... newsm78
Нещо не е чиста работата... Rolling Eyes

# 163
  • София
Ох, не знам, Ню. Нали това пиша, и аз бях много доволна от сиропа, точно както казваш - започва да се разболява и със сиропа веднага се пресича. Обаче вече не смея да давам. Нашата лекарка ми беше обещала да провери тази работа с разпространението само в България, до 10-ти е в отпуск, ще я подсетя като се върне.

Моята педиатърка (т.е. на дъщреря ми) ми го препоръча преди 3 г. Ходила е на семинари и е достатъчно "подозрителна', за да се върже ако има нещо нередно. Когато преди 3 г. аз започнах да го давам питах тук и никой не го беше чувал (има тема дори из архивите). Поразрових и намерих инфо единствено на български и на руски. За мен това също беше подозрително. Но го дадох. В съставките не виждам нищо нередно, а и ми го е изписал лекар. Ще проверя дали има разрешително. В сайта им пише, че не се прави в БГ, потърсете и ще видите как и къде се прави. Нищо не пречи да се провери и това.

# 164
И моята лекарка също има положително мнение за продуктите още повече, че ги взимам за децата.
Познавам родители от форума Деца с увреждане, които са се допитвали не до един или двама лекари и невролози преди да дадат продуктите на децата си.До сега не са срещнали отриц. мнение по въпроса, а само положителни.....Освен това са разпространени  из цялата страна почти- ако има нещо не редно в тях дали така ще се продават по аптеките?Това и положителните мнения от ефекта на продуктите ме кара да  вярвам, че не може да са отровни или вредни...Но въпреки това  се притеснявам и аз.
Някой знае ли как да се допитам до комисията за защита на потребителите?
Или пък ако звъннем във  ф-та, какво точно да питаме? Ако кажем че родннини се интересуват къде може да се вземат от Германия)например)-те ще кажат-купете от тук и им го пратете...т.н.

Общи условия

Активация на акаунт