Мнения за имуностимулаторите на ADLiquid™?

• 155 813
  • 669
  •   1
Отговори
# 555
  • Букурещ
Мили майки, днес звънях във фирмата вносител на AD Liquid-a, за да получа някакво обяснение за случилото се - говорих с една госпожа, която любезно ме покани в офиса на фирмата, за да видя всичките им разрешителни! Остави ме с впечатление, че цялата тази шумотевица е "поръчана" от конкуренцията!

Е как пък ще е поръчана от конкуренцията- нали всичко тръгна от тази тема, Ирка се свърза с предаването, каква конкуренция, какви 5 лева...
И какво значи шумотевица, т. нар. вносител или спазва законодателството или не. Факт е че не го спазва. Или и РИОКОЗ са в играта?
Мили Госте, айде ако обичаш... Stop

# 556
Дали фирмата спазва законодателството е спорен въпрос - незнаем! Тези във РИОКОЗ какво казаха - Ще проверят!
Това не значи, че фирмата не спазва законите, но не значи и че ги спазва!
Просто споделям с вас един тел. разговор!

# 557
  • Букурещ
Дали фирмата спазва законодателството е спорен въпрос - незнаем! Тези във РИОКОЗ какво казаха - Ще проверят!

Напротив, не е спорен- вносителят е задължен да уведоми РИОКОЗ, служителката изрично подчерта, че не са го направили.
Много ми е интересно като започнат просто да споделят гости.

# 558
Тук нещо нещата май загрубяха...
Това че сме "само гости" не значи че не следим дадени събития и нямаме компетентно или не чак дотолкова компетентно мнение по въпроса. Това че сме решили "просто да споделим" не значи че трябва да бъдем линчувани. Ам както и да е ... отклоних се далеч от темата... Blush
Следя темата от доста време насам ( много от преди шумотевицата около този репортаж).
Сиропът се предлага в България от повече от 5 години. Отзивите за него както от лекари, така и от майки са доста добри. Естествено, че не знам какво е "истинското съдържание", но това се отнася на 100% до всички лекарствени и нелекарствени продукти. Никой във нищо не може да бъде сигурен освен ако не си го произвежда сам. Това, че не са уведомили РИОКОЗ повече ми прилича на тарикатлък (за да не платят една доста солидна сумичка), което е изключително глупаво, но което пък си е доста типично за нашата страна в момента.
Относно регистрацията... Не знам как точно да го обясня, но в момента работя в една от най-големите фирми за областта си в Източна Европа и Ви гарантирам, че ако някои я потърси по регистрация ще попадне не на дюнер кебап разбира се, но на гаражче в един от кварталите на провинциален град, където в момента няма абсолютно никой и нищо.... а нямаме какво да крием повярвайте ми...просто фирмата се е помещавала там преди повече от 14 години и собствениците не намират за необходимо да я пререгистрират.
А за това дали продуктът се предлага само в България... Мисля че не. В САЩ на пазара пак като хранителна добавка се разпространяват сиропи със същият състав като тези на AD LIQUID , но носят съвсем малко по-различно име, същото се отнася и за пазара във Великобритания. Не твърдя че на 100% става въпрос за същия производител, но все пак си мисля че е твърде вероятно, защото много от нашите лекарства се продават на чуждестранни пазари под друго име, същото се отнася и до чуждестранни продукти в България.
Общо взето тук на мен ми мирише на опит да се прескочи бюрократичната машина, да се спести някой друг лев и т.н. Неща престъпни и не особено приятни, но ве пак мисля че това не означава че продуктът не е годен за употреба.

# 559
Мили мами тук някой беше споменал че някой от родителите му май newsm78 може да набави сиропа за 28 лева това за фор кидс а за супорта ще ми трябват и двата сиропа че ми превършват? А относно сиропите на малкия му намалих дозата от 3 милилирта на ден той и без това не боледува много често все кака му го разболява а при нея оставих 5 на ден мина с едно червено гърло без нищо но тя пък и е ходила само една седмица на училище- нали стачкуват!

# 560

Напротив, не е спорен- вносителят е задължен да уведоми РИОКОЗ, служителката изрично подчерта, че не са го направили.
Много ми е интересно като започнат просто да споделят гости.

Не съм особено сигурна в това, че служителката изрично е подчертала! Какво точно подчерта изрично, че не се сещам? На мен ми приличаше на една много неподготвена госпожа с уклончивите си отговори...  "Ще проверим" - не ми прилича на изрично подчертаване! Аз гледах репортажа два пъти и не съм сигурна, че някъде госпожата каза, че РИОКОЗ не е уведомен! Каза, че ще последват проверки - ако не се лъжа!?
Но Мериа хич не ми се спори с когото и да било, така че аз повече няма да се намесвам!
И моето дете консумира сиропчето и аз съм притеснена, но дайте да разглеждаме малко по-трезво нещата!

# 561
Това са публикували на страницата на продукта !!!
http://www.admedicine-bg.com/

Често задавани въпроси:

--------------------------------------------------------------------------------

ДО всички клиенти и партньори на
"ЕД МЕДИЦИН БАЛКАН" ООД

ОФИЦИАЛНО СТАНОВИЩЕ

по повод излъчен материал в предаването "Господари на Ефира" на Нова Телевизия
на 26.10.2007г.

В предаването "Господари на Ефира" излъчено на 26.10.2007 по Нова Телевизия е била изнесена невярна информация, която подронва имиджа на нашата фирма и продукти.

"ЕД Медицин Балкан" ООД е официален представител на AD MEDICINE Ltd. /Великобритания/ с юридически адрес в Бизнессграда на - 88A, Tooley Street, London Bridge, London SE1 2TF, UK - производител на продукти от серия AD Liquid™.

Производствените бази на AD Medicine /UK/ се намират в САЩ - Калифорния и Флорида. Продуктите, които в момента се продават на българския пазар се произвеждат в производствената база в Калифорния на CH Laboratories INC на адрес - 1243 W 130 Street 90247 Gardena, California, USA.

Продуктът ФОР КИДС е бил регистриран на българския пазар преди влизане в сила на уведомителния режим за внос на хранителните добавки, следователно той трябва да има не Уведомително писмо до МЗ, а разрешително от Министерство на Здравеопазването. Продуктът има валидно разрешително № 02467 /03/08/2005 г. в пълно съответствие с наредба № 47 на МЗ от 28.12.2004, регулираща внос и дистрибуция на хранителни добавки в РБ. Разрешителното е издадено след публикуване и влизане в сила на тази наредба.

Продуктите на AD Medicine се внасят в България от САЩ. Вносът минава през Столична митница и митница Аерогара и се контролира от столичния РИОКОЗ.
Последния внос на ФорКидс е осъществен през митница АЕРОГАРА на 26.10.2007 в деня на излъчване на предаването. На същата дата митница Аерогара е получила официално уведомление от РИОКОЗ, че продуктът съответства на изисквания и нормите на българското законодателство - режим внос разрешен.

AD Medicine притежава уведомление от FDA /Федерална Агенция по храни и лекарства - САЩ/ за регистрационния си номер и пин-код.

В предаването са били използвани откъси от интервю с г-жа Братанова - служител в Столичният РИОКОЗ. Откъсите са били тенденциозно монтирани по начина, който създава погрешно впечатление и внушава, че нашите продукти са незаконни.
Смятаме, че това е груба манипулация на общественото мнение, което компрометира не само нас, но и Държавна институция РИОКОЗ в лицето на неин служител.
Отчитайки следните факти:

1. На предаването са били предоставени валидно разрешително и разяснения относно нормативната уредба в РБ касаеща вноса и дистрибуция на хранителни добавки, а също така информация относно адреси на нашите партньори. Т.е. става дума за излъчване не просто на непроверена информация, а съзнателна лъжа и клевета.

2. Екипът на предаването начело с г-н Мавриков нахлуха в офиса ни на 25.10.07 и извършиха редица неправомерни действия заплашвайки и тормозейки нашите служители. По случая е подадена жалба до 6-РПУ на МВР и сезирана Софийска Районна Прокуратура.

3. Атаката е била започната срещу ЕД Ликуид™ ФОР КИДС - най-популярния и най-продаваемия продукт в България, за който получихме стотици благодарствени отзиви от лекари и частни лица.

4. Атаката започна месец октомври, точно в сезона, когато продуктите за укрепване на имунната система се купуват най-много.

5. На края на предаването беше издигнат призив: "Да не тровим децата си, изземайте продукта от аптечната мрежа" /акцията, която могат да упражняват само упълномощени държавни органи/.

Смятаме, че това е поръчкова акция, която цели продуктите ни да не се продават в аптечната мрежа и нашите клиенти да нямат достъп до тях.

Тази акция подронва имиджа и авторитета на нашата фирма и продукти, на нашите чуждестранни партньори, причинява ни морални и материални щети, ощетява нашите клиенти - аптеки, дистрибутори на едро, лекари и частни граждани.

Изключително непочтено, безотговорно и подло да се използва такъв проблем като Здравето на децата ни с цел правене на долнопробна комедия и водене на нечестна търговска война.
Смятаме подобно оклеветяване за проява на нелоялна конкуренция.
Ще потърсим официално опровержение и съдебна отговорност от продуцентите на предаването.

Александра Пенова
Управител на "ЕД Медицин Балкан"ООД

--------------------------------------------------------------------------------

Файловете се отварят с програмата - Adobe Acrobat Reader.

Официално становище на "ЕД Медицин Балкан"ООД - stanowishte.pdf

Санитарно разрешително за внос - № 02467/2005 - razreshitelno_02467.pdf

Проект за етикет - Proekt_etiket.pdf

1. Какво означава "AD" в името "AD Medicine"?

"AD" - от английското additional - допълваща, допълнителна.

Продуктите на "ЕД Медицин" са предназначени за използване в медицинската практика наред с конвенционални лекарствени средства.

2. Защо името на всеки продукт започва с "ADLiquid™"?

"ADLiquid" - означава "Advanced Liquid Technology" - технологията, създадена и патентована от компанията, която позволява смесването в колоидния разтвор не само на минерали, но и екстракти от лечебни растения, витамини и нутриенти.

3. Защо готовите продукти на "AD Medicine" се обработват допълнително с електромагнитно поле?
Обработката с електромагнитно поле повишава устойчивостта на разтвора и зарежда колоидните частици с допълнителна кинетична енергия, като по този начин се увеличава тяхната биоактивност. Тази уникална технология се нарича "Vivid Kinetic Life".

4. Какво означава cGMP-стандарт?

cGMP- (current Good Manufacturing Practice) - единен стандарт приет във фармацевтичната индустрия /съответства на ICO 9000/ гарантиращ спазването на съответните хигиенни и производствени условия.

5. Може ли да има промяна в цвета на разтвора в различните партиди?
Това отразява ли се върху качеството на продукцията?

Когато става дума за натурални продукти, в основата на които са екстракти от лечебни растения, разликата в цвета на различните партиди е абсолютно нормално явление.
В нашето производство се използват стандартизирани екстракти от билки, в които количества на активните съставки определящи тяхната ефективност остава непроменено. Но екстрактите съдържат и микродози на пигменти - неутрални за организма вещества, които осигуряват цвят. Също оказват влияние времето и мястото, където се събират лечебните растения. За нас главното е качество, безопасност и ефективност на самите екстракти и крайния продукт. Нюансите на цвета и консистенцията не влияят върху тези показатели. По-скоро, ако продукт който се рекламира като "натурален", създаден на базата на лечебни растения е винаги с еднакъв цвят в различните партиди трябва да предизвиква съмнения. Най-вероятно в този случай се използват изкуствени оцветители които не са посочени върху опаковката.

# 562
Днес в аптеката, от където го купувам ми показаха всички разрешителни на лице  Shocked Имали си ги отдавна  Shocked И всичко си било наред  Thinking

# 563
  • София
Смятам, че този отговор може да успокои, тези които се притесниха от показаното в "Господарите". Мен лично ме удовлетворява и показва, че фирмата държи на името си и е готова да защитава качеството на продуктите си.  Peace
Сега като се върна назад по темата си мисля, че едно от първите писма, които изпратиха от фирмата като огтовор на запитване също беше доста подробно. И в крайна сметка никой от нас не отиде до фирмата да се срещне лично с госпожата, макар че всеки път бяхме канени да го сторим. Както и да е. Надявам се сега "Господарите" да се извинят за некоректното представяне. 

# 564
  • София
Мдам, ама сега наистина е редно да има още един репортаж на Господарите, щото колко хора ще прочетат това, а колко хора гледат ТВ... Wink

# 565
Мдам, ама сега наистина е редно да има още един репортаж на Господарите, щото колко хора ще прочетат това, а колко хора гледат ТВ... Wink

Не се тревожи Vache, мисля, че много бързо майките ще разберат за обрата на нещата - и аз не пиша във форума, но това не значи, че не чета!

# 566
  • София

Не се тревожи Vache, мисля, че много бързо майките ще разберат за обрата на нещата - и аз не пиша във форума, но това не значи, че не чета!

Ооо, да така е! Аз визирах многото хора дето никога не са чували за интернет  Grinning И всъщност въпросът е принципен. Трябва коректно да бъдат поднесени нещата. Затова очаквам продължение на репортажа.. Само искам да кажа, че аз нямам нищо общо с фирмата. Ползвам сиропите и съм изключително доволна  Grinning Но, дори и да не бях, трябва да има коректност.

# 567
 newsm44 newsm44 newsm44
  Чудесна новина!!!

# 568
  • Там където е семейството ми
Дано,тези които имаха някакви съмнения,вече се успокоят.Аз лично не съм се притеснявала нито преди,нито след репортажа,защото както съм писала,от както децата ми пият сиропчетата,имунната им система,се подобри а и апетита им се увеличи.Все гладни,вече ми е неудобно,като излезем,въпреки,че точно преди да го направим се храним и мине не мине половин час навън и................"Мамоооооооооооооо,гладни сме" Mr. GreenДа са ни живи и здрави и двамата,здрави деца и такива които се хранят със всичко и то добре,най-лесно се гледат.Да са живи и здрави сватята Ню и Ваче,първо защото Ваче светнала Ню за сиропите а Ню мен.Ако не бяха те,досега все по болниците щяхме да дремем,както е било винаги,няма зиме,няма лете.Ха е застудяло времето,ха са се разболяли.

П.П.Офффффф......Сватя,работяго.......драсни два реда бе,как сте,как е снахата???Съвсем зачезна от няколко седмици насам. Mr. Green

# 569
  • София
П.П.Офффффф......Сватя,работяго.......драсни два реда бе,как сте,как е снахата???Съвсем зачезна от няколко седмици насам. Mr. Green

П.П. на офф-а  Grinning
Да показвам ли постинга дето беше писала, че няма да зачезва...  Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil

Общи условия

Активация на акаунт