Завишен пулс и кръвно по време на бременност

• 199
  • 3
  •   1
Отговори
Здравейте мами. 
Имам питане .
Бремена съм с близнаци в 12 седмица .
Имам завишен пулс и кръвно налягане .
Въпроса ми е дали до сега по време на бременност някоя майка е пила Concor Cor 2.5 MG и е имала същия проблем .
Предписано е от лекар ,но пак ме е страх да го пия .
Благодаря предварително.  Simple Smile

# 1
Аз имах завишен пулс първите три месеца от бременността (но ниско кръвно).
Моята АГ ми каза, че е напълно нормално.

Колкото до лекарството, щом Ви го е предписал лекар, според мен няма защо да се тревожите.

# 2
По време на втората ми бременност вдигах пулса до 200 на два пъти. Първия път продължи един час, втория път около половин час. Кръвното не ми е било високо. Казаха, че това с високия пулс било нормално. Забраниха ми кафето изцяло тогава.  Но, ако ти е високо кръвното има опасност от прееклампсия, но да не говоря наизуст, попитай лекаря си, лекарствата може и за това да са ти предписани.

# 3
Нормално е пулса да е висок. Разбира се в рамките на поносимото. Имах период в 6ти месец в който имах чувството, че ще си видя сърцето през тениската. Минах през кардиолог и след изследвания установи, че съм с лека желязодефицитна анемия. Пия желязо и пак ми е много пулса до 140, но не се опитва да се пръсне.

С кръвното нямам грижи. Аз също го вдигнах от редовно 117 на 125.
 По добре иди и за друго мнение, другаде. Не е хубаво да вдигаш кръвно, опасно е. Леко завишено до 135 например е ок, ако нямаш някакви оплаквания от високото кръвно. Няколко изследвания, никога не са излишни. Особено щом става дума за сърце и кръвно.

Общи условия

Активация на акаунт