🎭 Traitors: Игра на предатели - сезон 1, тема 3 (30.09 - 09.10) 🎭

• 21 692
  • 511
  •   28
Отговори
# 495
Аз съм много разочарована от чутото от Георги и ми показва колко фалшив герой е той.
Имал си е "кръг на доверие" с Бачорски, Глория, Петканов и Венци Венц и са се разбрали, че дори да има Предател сред тях, ще си бутат заедно до края. Това за мен чупи изцяло идеята на предаването и е тъпата балканска шуробаджанащина. Правилата на предаването са: Праведните търсят Предатели, Предателите се опитват да останат незабелязани. То иначе да се хванем за ръчичка всички и просто да гоним тия, с които не си общуваме - Биг Брадър стайл.
Не очаквах такова нещо от него, уж фен на предавания и игри. Реално го разбирам защо му е допадала тази игра - защото е защитен, но да си го правят това в други предавания.

Защо да е фалшив герой? По скоро го каза като вид социална игра, ако откаже да е в кръга дали няма да го целнат веднага. А и този кръг го направи  Бачорски + още един кръг с Мая и Ана Мария Simple Smile . Освен това се видя и колко реално е бил в кръга - гръмнаха го без да им мигне окото

# 496
  • София
Много добър въпрос какво би станало при ултиматум с щит - спекулациите по тази тема са, че продуцентите няма да разрешат на предателя да направи ултиматум на играч с щит (ако предателят не знае кой е с щит).
А това няма ли да се счита за груба намеса на продукцията в играта, нещо за което нашите много гласно изразяват, че "изрично условие на лицензодателите е ненамеса в решенията на участниците"?

# 497
Тъкмо гледам един унгарски сезон - има точно случай с един останал предател, праща ултиматум и му отказват, убива  първия и веднага праща втори ултиматум който беше приет(и новоприетият веднага разкара оригиналния). Значи така не се счупва - пращат се ултиматуми докато някой приеме още същата вечер (освен ако всички  откажат но тогава предателят просто печели)

# 498
  • София
А Мая и Гъмов нямат ли щитове от играта с Троянския кон първия ден?

# 499
Това е много добро предположение, поставя се ултиматум на човек с щит. И тогава наистина би трябвало да стане оракул. А да не би пък прецедентът да точно в епизод с евентуален оракул, казаха, че ще е в 8 епизод. Оракул няма във всеки сезон, но когато има, е към края на сезона.
П.п Щитовете са САМО за една вечер.

# 500
Праведен да играе с предател не чупи съвсем играта, защото праведният ще се залепи за 1 предател в най-добрия случай, но той все пак трябва да играе срещу останалите един-двама предатели.

Освен това такава коалиция не гарантира, че предател и праведен няма да се обърнат един срещу друг в напреднал етап от играта. И двата варианта ги коментираха в Надкаст - Венци, който създава кръга на доверие и потенциално подозира, че Жорката е предател, трябва на финала да го изгони, а Жорката като предател пък в някакъв момент също има голям шанс да се наложи да хвърли Венци под влака, за да не изглежда подозрително примерно защо неговите хора не умират или защото усеща, че Венци го подозира за предател.

А Мая и Гъмов нямат ли щитове от играта с Троянския кон първия ден?

Щитът е само за текущия ден, в който го вземат.

Последна редакция: пн, 06 окт 2025, 15:46 от sam001

# 501
  • España
По темата с “прецедента” , в различните чужди формати има всякакви варианти , за мен ключовото в думите на Владо Карамазов е балкански темперамент и там е “заровено кучето” в този казус . Дали някой ще изхитрее, дали ще се напие ….нещо такова ….

Иначе , не мисля , че създаването на групичка “кръг на доверие” е лоша стратегия . За редовия праведен в началото е добре да се сниши , да се поослуша и ако намери няколко съюзника ( 5/6) ще бъде доста добре , хем ще си гарантира до известна степен по-дълъг живот , а ако има в групата предател , още по-добре , защото ще го пази от “убийство”.От друга страна, така ще може да анализира и своите хора и да се усети кой е предателя . После да си го изгони преди финала.

# 502
  • Другата България
Аз съм много разочарована от чутото от Георги и ми показва колко фалшив герой е той.
Имал си е "кръг на доверие" с Бачорски, Глория, Петканов и Венци Венц и са се разбрали, че дори да има Предател сред тях, ще си бутат заедно до края. Това за мен чупи изцяло идеята на предаването и е тъпата балканска шуробаджанащина. Правилата на предаването са: Праведните търсят Предатели, Предателите се опитват да останат незабелязани. То иначе да се хванем за ръчичка всички и просто да гоним тия, с които не си общуваме - Биг Брадър стайл.
Не очаквах такова нещо от него, уж фен на предавания и игри. Реално го разбирам защо му е допадала тази игра - защото е защитен, но да си го правят това в други предавания.
Аз съм сигурна, че това не е само при Георги, той поне си го е казал, да не говорим, че видно въпросният “кръг на доверие“ не е сработил /Бачо си го разкара като стой та гледай/. Дори не мисля, че това е било идея на Георги, не съм го слушала в Надкаст, но по-скоро е дошло от Бачорски.
Друг е въпросът, че вътре по никакъв начин самия Георги не показа /или поне не видяхме/ някаква протекция над Петканов и Венци, докато при Бачорски е видимо /а аз се чудя защо на никой не му прави впечатление и дори не го посочва негласно за предател/. Изненадана съм от Глория обаче, не ми изглежда като човек, който би влязъл в подобни схеми.
Че то така и Петканов, и Венци /за мен той е част от интериора, явно имало защо/ могат да си откарат до край....

# 503
Ако откаже при ултиматум, бива убит - там няма празен ход за играта. Или приема и става предател, или отказва и е убит. Имаше такъв случай в британския, участничката отказа с мотива, че към нея има подозрения и когато я изгонят на кръглата маса, ще и е наложи да каже, че е предател. Предпочете да умре като праведна, вместо да бъде изгонена като предател.
Това с щита и ултиматума е възможен вариант.

Не се сещам в британския да са отказвали ултиматум, в кой сезон е било?

# 504
Имал си е "кръг на доверие" с Бачорски, Глория, Петканов и Венци Венц и са се разбрали, че дори да има Предател сред тях, ще си бутат заедно до края. Това за мен чупи изцяло идеята на предаването и е тъпата балканска шуробаджанащина. Правилата на предаването са: Праведните търсят Предатели, Предателите се опитват да останат незабелязани.
Уви, тази игра в основата си се печели не от тези, които са добри и могат да открият предателите, а от тези, които имат добра коалиция и социална игра.
Напълно съм съгласен с частта за шуробаджанащината. Не толкова социалната игра, колкото познанствата отвън, чупят концепцията на играта.
Ако аз вляза, със сигурност бих заложил много повече на социалната игра, отколкото да търся предател от самото начало. Няма как да намериш предатели или да спечелиш играта, ако започнеш да ги разконспирираш.
Най-добрата стратегия е просто да усетиш предател и да се залепиш за него — така дори имаш потенциала да бъдеш поканен за предател, ако уцелите някой от другите, което е възможно най-доброто за теб.

# 505
Скрит текст:
Ако откаже при ултиматум, бива убит - там няма празен ход за играта. Или приема и става предател, или отказва и е убит. Имаше такъв случай в британския, участничката отказа с мотива, че към нея има подозрения и когато я изгонят на кръглата маса, ще и е наложи да каже, че е предател. Предпочете да умре като праведна, вместо да бъде изгонена като предател.
Това с щита и ултиматума е възможен вариант.

Не се сещам в британския да са отказвали ултиматум, в кой сезон е било?
Анна от трети сезон отказа, доколкото си спомням.

# 506
Oliboo, не знам, някои хвалят точно американските риалити модели точно заради същото, така че не вярвам. Аз лично не съм гледал американските версии, защото нямам нерви да гледам US риалити звезди, но то оттам идва цялата идея за коалиции, стратегии и наговаряния - от Сървайвър през Биг Брадър та до Предатели. Апропо, в британските и другите англоезични версии нямаше такива работи. При нас обаче има и още как. Би трябвало феновете на американски риалити да са доволни.

dido2k, намеса ще е, затова писах, че са спекулации, но какво друго да се направи? Впрочем, продуцентски намеси винаги има, макар и по-елегантни. Например, като минат 5 епизода без да хванат предател, и продуцентите дават задача предателите да убият някого на показ с целувка - на следващата сутрин водещият даже казва "един от вас беше убит с целувка снощи", и много бързо нещата се развързват. Продуцентска намеса ли е това - ами да.

outcast, не съм съгласен, няма никакви предначертани печеливши модели в тази игра. Когато праведни печелят, обикновено двама от тях са си близки - ако това е коалиция, приемам, но почти винаги са двама плюс някой случаен.

Дидичка, Анна отказа съблазняване, не ултиматум.

# 507
Бачорски каза при Иван и Андрей, че са били доста изолирани и е имало охрана пред стаите, прозорците били без дръжки, така че едва ли някой е избягал.
Снимали по 14 часа, един час бил пътят до хотела.

# 508
Някой да каже в другите държави дали е имало случаи праведен/и да се прикрепи към предател/и, но само на синхрони да казва, че знае кой е, че това е стратегия и ще го разкрие на финал? Аз съм гледала само два чужди сезона, британските. Но в тях нямаше такива синхрони. Или никой не е имал такава стратегия, а може и човекът да е решил да го запази за себе си, или това е скрито от зрителите, за да се запази духа на играта. Не че това го нарушава, де. Защото е много тънка, но важна, разликата между това някой да играе стратегически по този начин или просто да се прикрепи/направи коалицийка и грам да не му дреме кой е Предател. Например Мая съм убедена, че даже не се и напъва да прави никакви стратегии, да се чуди кой кой е и просто играе тактически правилно. Но така се губи очарованието и идеята на самата игра.

# 509
Alcor, със сигурност има МЕТА стратегия (най-ефективната възможна тактика) - ясно е, че при такива типове игри една не си прилича с друга, но чисто статистически има по-голям шанс да спечелиш ако играеш по определен начин. Разбира се, важно е да се нагаждаш и според обстановката, но е очевидно лоша стратегия публично да предизвикаш Предател/и. Ако си твърде добър няма как да оцелееш до края.

Във всички Предатели в световен мащаб ако имаш коалиция и добра социална игра имаш много по-голям шанс да стигнеш напред. Все пак има кръгла маса, при която общността взима решението кой да бъде изгонен. Добра коалиция означава 50% по-голям шанс да спечелиш, защото поне на Кръглата маса няма да бъдеш елиминиран

Не малко са примерите как близки играчи на Предателите стигат до финала благодарение на тях. По принцип предателят няма полза да елиминира играчи, които потенциално могат да застанат зад гърба му и да го защитят на Кръгла маса.
Ако си човек, който е уверен в способностите си да убеждаваш хората това ти е най-правилната стратегия

Последна редакция: пн, 06 окт 2025, 17:22 от outcast

Общи условия

Активация на акаунт