🎭 Traitors: Игра на предатели - сезон 1, тема 3 (30.09 - 09.10) 🎭

• 22 640
  • 521
  •   10
Отговори
# 480
Мен ме човърка това счупване на играта. Не съм гледала чуждите формати. Има ли опция, някой предател да се разкрие пред цивилка и може ли това да е счупването?

Вече писах, има такъв случай. В първия руски сезон по средата изперкал или злонамерен предател издава всички, след което се налага да рестартират с нови предатели (старите стават праведни). Това вече се е случвало, но понеже руската версия макар и същата не е официално лицензирана (щото нали Русия е враг и т.н.), продуцентите от лиценза може да не го смятат за прецедент. Ако се случи при нас, би следвало да го решат по същия начин.

А предател да се разкрие пред само един праведен си е нарушение, но даже си е интересно - тъкмо ще се види дали другите праведни ще му повярват, може да се направи интрига и без да рестартират играта.

# 481
  • софия
Да, Alcor, за втория вариант говоря. Ще видим. Има-няма още 5 епизода. 😀

# 482
  • До морето
Пуснах Маските, Силвия я няма. Ще дойде ли после или и продуцентите са забравили, че е участвала?!?

# 483
  • Другата България
Мен ме човърка това счупване на играта. Не съм гледала чуждите формати. Има ли опция, някой предател да се разкрие пред цивилка и може ли това да е счупването?
И аз това се замислих, дали е възможен такъв вариант, но от наличните предатели не виждам кой би го направил, освен Невена пред Гъмов? Не е изключено, между другото.
Не знам дали се е случвало някъде в чуждо издание, но би било интересен прецедент.
Въпреки това ми се струва малко вероятно.

# 484
Да не би да е пламнала любов между Глория и Дани Петканов и нещо да е свързано с това?

# 485
Играта би могла да стигне до етап да остане без предатели.
Ако сега на вербуват никого, а на масата вечерта изгонят Неве, Бачорски остава сам. В случай, че се опита да вербува нов предател, но той откаже и Бачорски го убие, а вечерта на масата отстранят и него самия - край. Но не ми се вярва да няма правила за такава ситуация. Просто ще бъдат избрани нови предатели.

Нещо друго е това със счупването. Аз също не спирам да го мисля.

# 486
  • София
Жорката е в Надкаст - все още си го харесвам момчето Simple Smile

# 487
Спомена се, че ако участник откаже ултиматум и го убият, викат друг участник още на същата вечер. Проблем тук може да стане с нашия каст, ако много хора откажат вербуването. Например оцелелият предател извика Антон, Владо Николов, Тино, те почти сигурно биха предпочели да умрат пред това да станат предатели, а за предаването не е добре, защото им се разваля графика с циклите. Това мога да си представя като счупване на играта, защото създавайки този туист с ултиматума, създателите са искали да си подсигурят почти 100% праведния да приеме предложението или максимум 1 да откаже, което няма да им обърка графика.

# 488
Предателите могат да съблазнят само един човек вместо убийство. Не могат да изпратят 3-4-5-12 покани за една вечер.
Не е това счупването.
Нещо друго е и не е минало без Бачорски, щото не е спрял да се хвали колко много я играе тази игра. Нямаше да е толкова самодоволен, ако друг беше направил безпрецедентен ход.

# 489
Това е така за нормалното вербуване, но някой тук спомена, че при ултиматум е имало случай в друг сезон, в който отказва един участник и викат веднага следващ. Аз не се сещам да съм гледал сезон, в който това се случва, но има логика да е така, защото продукцията не би рискувала на маса да има само 1 предател.

# 490
  • София
Спомена се, че ако участник откаже ултиматум и го убият
Тук се сетих за един сценарий: участникът под ултиматум да има щит от убийство, който си мисля че не би трябвало да важи при такъв ултиматум, но ако все пак важи, то тогава се "чупи" играта. Все пак не мисля че точно това би бил "световен прецедент". Аз вече си мисля, че този ултра прецедент ще се окаже нещо банално и ще се разминем само със големите очаквания. Дано все пак да греша и наистина се окаже нещо яко.

Също така от БТВ са пуснали анонс за утрешния епизод, където май пак издадоха нещо (няма да казвам какво). Който иска все пак да се запознае, ето линк:
https://life.dir.bg/shou/bachorski-i-nevena-bozukova-neve-reshav … igra-na-predateli

# 491
Ако откаже при ултиматум, бива убит - там няма празен ход за играта. Или приема и става предател, или отказва и е убит. Имаше такъв случай в британския, участничката отказа с мотива, че към нея има подозрения и когато я изгонят на кръглата маса, ще и се наложи да каже, че е предател. Предпочете да умре като праведна, вместо да бъде изгонена като предател.
Това с щита и ултиматума е възможен вариант.

Последна редакция: пн, 06 окт 2025, 16:01 от Дидичка

# 492
Аз съм много разочарована от чутото от Георги и ми показва колко фалшив герой е той.
Имал си е "кръг на доверие" с Бачорски, Глория, Петканов и Венци Венц и са се разбрали, че дори да има Предател сред тях, ще си бутат заедно до края. Това за мен чупи изцяло идеята на предаването и е тъпата балканска шуробаджанащина. Правилата на предаването са: Праведните търсят Предатели, Предателите се опитват да останат незабелязани. То иначе да се хванем за ръчичка всички и просто да гоним тия, с които не си общуваме - Биг Брадър стайл.
Не очаквах такова нещо от него, уж фен на предавания и игри. Реално го разбирам защо му е допадала тази игра - защото е защитен, но да си го правят това в други предавания.

# 493
Да, вече писахме и за това, има разлика между съблазняване и ултиматум, тук често се бъркат двете. Това са правилата във всички сезони, няма мърдане в този аспект. Остане ли само един предател - прави ултиматуми и убива наред същата вечер докато някой се съгласи. Случвало се е, и вторият (а в един сезон чак третият) се съгласява в крайна сметка. Пак не важи за нашите випове, но за нормалните играчи това е голям шанс и повечето на драго сърце се съгласяват.

Много добър въпрос какво би станало при ултиматум с щит - спекулациите по тази тема са, че продуцентите няма да разрешат на предателя да направи ултиматум на играч с щит (ако предателят не знае кой е с щит). Иначе такъв играч би станал оракул (ще е интересно да се пробва).

# 494
Аз съм много разочарована от чутото от Георги и ми показва колко фалшив герой е той.
Имал си е "кръг на доверие" с Бачорски, Глория, Петканов и Венци Венц и са се разбрали, че дори да има Предател сред тях, ще си бутат заедно до края. Това за мен чупи изцяло идеята на предаването и е тъпата балканска шуробаджанащина. Правилата на предаването са: Праведните търсят Предатели, Предателите се опитват да останат незабелязани. То иначе да се хванем за ръчичка всички и просто да гоним тия, с които не си общуваме - Биг Брадър стайл.
Не очаквах такова нещо от него, уж фен на предавания и игри. Реално го разбирам защо му е допадала тази игра - защото е защитен, но да си го правят това в други предавания.

За мен е изумително как не просто продължават да правят такива схеми, но и ги признават в публичното пространство. Но такава ни е entertainment индустрията. Ако беше в Америка, това щеше да доведе до директно влизане на изброените в черен списък на продуцентските компании и никой нямаше да ги викне дори за реклама на дамски превръзки, а какво остава за друго риалити предаване, но тук даже си го признават в може би най-популярния подкаст на такава тематика.

Даже не се опитват в самото предаване да го играят по-скришно. То от космоса се виждаше, че Петканов, Венци и Бачорски имат предварителна уговорка. Предполагам като Глория се е залюбила с фалшивоносия и тя е влязла в кюпа.

Общи условия

Активация на акаунт