🎭 Traitors: Игра на предатели - сезон 1, тема 3 (30.09 - 09.10) 🎭

• 40 234
  • 869
  •   1
Отговори
# 660
После ще се връщам да ви чета.

Убиха Искра Онцова, което не познах, че ще се случи.
Бачорски започна да маже ските на Неве и то успешно.

Лаф на епизода - "Гъмов, фитнес тракер е това, което на теб не ти трябва никога." /Владо към Гъмов, но после му стисна ръката след края на мисията/
Не ми хареса Владо как ги вербува за това да не взимат щитове. Много извън конспекта на Играта и нейната философия.
Дани П., Тино, Йордан, Мирела взеха щит. Предателите го знаят това.
Много глупав ход на Неве – не гласува за Анна-Мария и се самозастреля. Pushpin

Стискам ръка на Гъмов – за мен този човек игра играта на друго по-високо ниво за разлика от другите. Отделно от това просто ме кефеше как се държеше с другите, как се шегуваше, как играеше за отбора. Отличен Гъмов! Trophy

Тотал: 50.100 хил. лева

Скрит текст:
Много лошо озвучаване на моменти във всеки епизод, особено, когато Конклавът заседава.

# 661
  • Другата България
Аз си размишлявам над играта на Невена.
Която дава силна заявка на мислещ човек и на такъв, който играе играта.
Значи, от самото начало виждаш, че Бачорски иска да доминира в тройката, която сте /първоначалната тройка предатели/.
От самото начало виждаш, че веднага щом някой спомене името му, се намира начин същия да бъде аут /то, не, че се трепят да му споменават името, ама един беше достатъчен/.
Виждаш как пред теб и с теб впоследствие същия не се посвени да изгони “съюзника си“ - тоест, Янев, третия предател.
Виждаш и как извъртя нещата и пак пред теб изгони и човека, който знаеше, че уважаваш и искаш да запазиш - Гъмов. Виждаш как обикаля като цветарка от човек на човек и настройва хората, които го слушат и думата му се чува - независимо от причините.
И въпреки това, не ти минава през ум, че може същото да се случи И С ТЕБ, да те изработи/намаже ските/обуе обувките и на теб в следващия момент, и въпреки това не правиш НИЩО, с което да изпревариш ходовете му - не подхвърляш на някакви хора името му, не се опитваш да ги насочиш към него, дори се буташ и в една кола с него всеки път....това ли е играта? Така ли се играе? Накрая и доброволно си подписваш смъртната присъда, след като му задаваш най-тъпия въпрос евър - “ти ще ме пазиш ли?“
Съжалявам, но за мен като зрител това поведение ми е обидно. Обида е за моите когнитивни и аналитични способности, защото ме кара да се чувствам като пълен дебил и да мисля, че нещо аз не съм наред.

Последна редакция: вт, 07 окт 2025, 22:18 от Merri_An

# 662
  • София
Продукцията! Особено, след като Библията постулира, че не може това-онова (напр. да гледаме поне 2 пъти седмично), и на базата на видяното от дебютния сезон с познаващите се псевдовайръли на БГ-то;
и особено, докато не са се сетили нЕкои да направят ЕТ/ЕООД-та за "ментални фитнес школи" как се играе тази игра:
моля ви, помислете, идния сезон с абс.начинаещи! Стига познанства, стига панели и панелисти, стига ортаци от "кръжока" на... Важи и за реалититата от ТВ екрана - гледащите знаем #КОЙ с кого е. А в този трилър - това е противопоказно и за тях самите.

ПП. Съгласен с психологическото несъгласие на Мери Ан от горния пост. Но те там - всичките - толкова си могат.

# 663
Интересен епизод:

За мен, правилно предалите решиха да убиват. След като с общи усилия махнаха Георги, би било много странно да опитат да вербуват нов човек веднага и да го убеждават как всъщност са с него. Убийството на Искра също беше ок. Тя си беше от мислещите играчи, без да е най-вокална в групата и махането и, не даде видима следа на праведните.

Много странен ход на Владо Николов да предлага на част от групата да не вземат щит, докато не съберат 100 000лв. Изключвайки кой е той, това е мега подозрителен ход. Освен това, дори да е праведен, това е мега недалновидно, защото принуждаваш част от играчите, или да ти играят по свирката, или да им сложиш мишена, докато други могат да се придвижват както искат.

Поведението на Гъмов ми беше доста неприятно, както впрочем и в предната седмица. Дори срещу Георги той нямаше някакви солидни аргументи, а го обърна на лична основа. Днес направо си имаше махленско държание и дори не изслушваше останалите, което не е ок.

Много добро впечатление ми правят Оля и Коджабашев, които мислят и следят нещата логично. Особено тя е може би най-силния праведен. Ако бях предател, бих опитал да я махна по един или друг начин.

На кръглата маса съм потресен от решението на Неве да не гласува за Ана-Мария. Абсурден ход, с който махна Гъмов и предизвика редица въпроси към себе си. Дори при потенциално равенство, той да беше отпаднал на прегласуване, поне тя щеше да има алиби.

Говорейки за играта на Неве, за мен от позицията е излишен риск да се сложи сама в четворката. Много плосък опит да се изчисти, което може да се обърне срещу нея. Трябваше да гледа да се сниши поне 1-2 епизода, в опит да насочи подозренията другаде.

Бачорски също имаше груба грешка в епизода. Просто е супер безумно да обикаляш групата и да казваш как си 100% убеден в Гъмов или Неве и дори той да не е предател, за нея вече няма какво да стане, залагаш си бизнеса  и т.н. Мега подозрително и не знам, дали коалицията му просто го пазят засега, защото при целия този хаос е странно, че не е мишена.

# 664
И аз се чудя как никой не подозира Бачорски - лицето му буквално пламва когато е под напрежение.

# 665
  • Другата България
Откъде се предполага, че предателите знаят кои четирима имат щитове?
Не показаха някой да си е признал?

# 666
  • София
Бачорски има най-естествения ЩИТ. Прекалено крещящо е той да е Предател и за това всички го изключиха по дифолт още в началото. Явно има и заразителна и подкупна харизма. А това е нещо което или имаш или нямаш.
Иначе той обикаля ама казва само на определени хора това което и те знаят или се съмняват. И винаги започва първо с Гъмов. Неве винаги му е втората дума. Мозъка инстинктивно се насочва към първото име.
Самият Георги също даде насока към Неве и Гъмов.
Не, не е в радарите Бачорски. Той не ходи да говори това на Тино, Мино и т.н. Само на своите хора. Те пък от своя страна говрят с другите.
Името на Неве се споменава от много хора. Бачорски пее в общия хор.

Неве е на 95% АУТ на следвашата кръгла маса. Без значение, че се хвана като удавник за сламка с играта за убийство утре.

# 667
Бачорски е УЖАСЕН предател, който е на път тотално да счупи играта за бъдещите Предатели. Кой реално ще иска да става предател след като сме видяли агресивната игра на Бачорски?

Сигурни ли сме, че тези 4ма, които са избрани ще бъдат убити на кръглата маса? Малко не ми стана ясно изцяло регламента

# 668
  • София
за Конклава
Предателите трябва да напишат 4 имена за убийство. Неве се хвана като удавник за сламка. Но не мисля, че това ще я спаси. Тя вече е ярко светеща мишена.
Владо каза, че не могат да напишат имената на хора с ЩИТ. Т.е. се подразбира, че продукцията/Владо е казала (не ни се показа) на Предателите кои са четиримата с ЩИТ.
Неве се писа доброволец, т.е. ще има още трима. Кои ще са тези трима ще разберем в следващия епизод.
Тези 4 човека ще играят игра. Победителя ще се спаси (може и двама да се спасят, не знам какви ще са правилата, но е по-вероятно да е само един). Измежду останалите трима/двама, Предателите ще решат кого да убият. Цивилките никога не убиват. Предателите ще убият един от тримата/двамата. Но след като Неве ще е един от участниците може би само Бачорски ще убие еднолично. Или малко по-късно след края на играта ще се съберат двамата и ще решат кого да убият.
п.п. Участието на Неве е проформа. Тя има имунитет по библия и не може да бъде убита.

Последна редакция: вт, 07 окт 2025, 22:30 от Diavolo

# 669
  • Stockholm
Опа, дуел между Неве и Бачо на следващата маса. И май никой от тях няма да изгонят, не още  Joy

Морално, Неве достигна дъното. А по глупост - двойното дъно. Сега остана и без единствения си помощник. Виждам, че ще се опита да привлече Анна- Мария, което може да я задържи известно време, но си е безнадежден пътник.

Бачо няма никаква конкуренция, което е много, много жалко. Омръзна ми да казвам тъпи цивилки, но те са освен тъпи, но и страхливи.  Някакъв си Бачо ги държи в ръце и си ги намества както му дойде. Аз се чувствам неудобно заради тях, наистина.

# 670
  • Другата България
Не смятам, че нещата стоят по този начин.
Още повече след като започнаха да излизат разни изпуснати .....нещица за предварителни коалициЙки и уговорки от рода на “ти мен ще ме пазиш ли“. Очеизвадно е едва ли не обожествяването на Петканов към Бачорски, и ако към тях е и Венци, това гарантира и на двамата дълъг “живот“ във формата, а на Бачо стабилен гръб.
Това от една страна, от друга - и аз вече си мисля, че някакви хора не смеят да му се противопоставят, или да го репликират, или да го подозират ако щеш именно за да си нямат проблеми/респективно да имат изгода навън, извън формата.
И на последно място - не ми се иска да вярвам, но не бих се изненадала и ако наистина има някакво участие /финансово/, за да играе главната роля.
Не искам, не мога да си представя и да повярвам, че може да има едновременно толкова.....да, тъпи и абсолютно неориентирани хора, и то всички до един от т.нар. цивилки. Трябва да има нещо друго, просто търся причина, различна от отчайващ каст.

Скрит текст:
за Конклава
Предателите трябва да напишат 4 имена за убийство. Неве се хвана като удавник за сламка. Но не мисля, че това ще я спаси. Тя вече е ярко светеща мишена.
Владо каза, че не могат да напишат имената на хора с ЩИТ. Т.е. се подразбира, че продукцията/Владо е казала (не ни се показа) на Предателите кои са четиримата с ЩИТ.
Неве се писа доброволец, т.е. ще има още трима. Кои ще са тези трима ще разберем в следващия епизод.
Тези 4 човека ще играят игра. Победителя ще се спаси (може и двама да се спасят, не знам какви ще са правилата, но е по-вероятно да е само един). Измежду останалите трима/двама, Предателите ще решат кого да убият. Цивилките никога не убиват. Предателите ще убият един от тримата. Но след като Неве ще е един от участниците може би само Бачорски ще убие еднолично. Или малко по-късно след края на играта ще се съберат двамата и ще решат кого да убият.
Не мисля, че си разбрал правилно.
Няма да убиват предателите, а един от тримата ще бъде изгонен именно от праведните на кръгла маса.

# 671
Аз мисля, че това е т.нар On Trial (Death Row) twist от чуждестранната версия, където се номинират 3-4 участника и един от тях е убития от Предалите на следващата вечер. Заслушайте се, че Владо казва, че един от тях ще бъде убит следващата вечер, а не каза точно кръгла маса. Иначе на кръглата маса могат да си убият един от тях и без това (като знам Владо как действа, като нищо ще го направи)

# 672
  • София
Е, това няма как да стане, Мери.
Никъде го няма в нито един формат.
Това ще е някаква българска измишльотина. Никога няма да им позволят.
На Кръгла маса не се убива, а само се прогонва и винаги, ВИНАГИ няма нито един имунизиран на масата.

# 673
Неве за мен с вота си за Мирела си пазеше гърба, защото наистина групичката им в колата на Владо стана много подозрителна и трябваше тя да приложи логика.
Бачорски почва да ме дразни, но и той ще си намери майстора. Хич няма да му е в полза да отстреля Неве, трябваше и с Гъмов да действа по-внимателно. Първият поканен в групата на предателите ще си даде ясна сметка колко струва и как трябва на момента да се действа против него.

Ако си пазеше гърба щеше да гласува за Анна-Мария. Така единствено насочи подозренията към себе си. Как искаш да запазиш човека, а хвърляш празен вот след като виждаш, че е на пангара? Защо? Никаква логика няма, точно обратното.  Не знам какво искаше да постигне, но си се простреля сама..

# 674
  • Другата България
Ще им каже да изберат 3-4 участници, които да участват в специална мисия, или да са изолирани, а на кръглата маса ще може да се гласува само за тях. Предателите могат да посочат и себе си в тази бройка с идеята уж да изглеждат невинни, но обикновено праведните се досещат, че поне 1 от имената е на предател.
Аз се водя по горното обяснение, и така разбрах Владо.
Но може и аз да греша.
Иначе знам, че на кръгла маса не се убива, не съм го и написала. Blush

Общи условия

Активация на акаунт