🎭 Traitors: Игра на предатели - сезон 1, тема 3 (30.09 - 09.10) 🎭

• 32 125
  • 819
  •   51
Отговори
# 765
Странно ми е и защо намират Тино като много важен играч, ние не виждаме нищо от него. Не знам дали е заради лош монтаж, но все ми се струва, че биха показали негова активност.
И Тино, и Онцова - коментираха, че е убита, защото е силен, мислещ играч, а ние нищо не видяхме от нея, освен в самото начало излагацията на пъзела и последващото мрънкане. Явно двата часа времетраене доста ги ограничават в монтажа - жалко.

Последна редакция: ср, 08 окт 2025, 13:12 от Lilly_85

# 766
То от Бачорски друго не остава. 🤣

# 767
Всъщност думите на Жоро още при гласуването му срещу Гъмов не бяха ли, че гласувайки срещу него и се окаже праведен, то тогава автоматично се разбира, че Невена дърпа конците, т.е. е предател. Защото те двамата - Гъмов и Невена бяха най-активни на масата срещу Жоро.
Невена направи много тъп ход с гласуването срещу Мирела, а самата Мирела не се знаеше срещу кого щеше да гласува. Ако Невена беше гласувала за Анна Мария, за да подкрепи Гъмов, можеше Мирела да гласува за Гъмов, поведена от тълпата. По този начин резултата пак щеше да е в ущърб за Гъмов /8:7/. Но Невена можеше да го изиграе хитро - да хвърли на масата името на Мирела, Мирела гласувайки, да го направи срещу този, който я е нападнал, а самата Невена да си гласува срещу Анна Мария. Така щеше да изравни гласовете и да има прегласуване.

# 768
  • София
Напротив, много добре разсъждава Оля за нещата, които Георги каза на масата, който смята друго значи досега не е гледал никога друг сезон. Почти винаги предател, който е на панагара се опитва на кръглата маса да разобличи друг предател и много често в следващия епизод и втори предател си отива.

# 769
Снощният епизод ми хареса, макар и да не беше толкова вълнуващ, колкото предишния. Все пак държеше вниманието. Предният ме разочарова само защото изгониха Жорката – моят абсолютен любимец.
Бачорски обаче все повече ме печели. Ако го нямаше, щеше да е дооста по-скучно. Единствено той прави истински интересни ходове, и това си е факт.
Дали беше рано да се отстреля предател? Може би. Но в крайна сметка – това се случва във всички версии на формата, нормално е. На мен точно тази част ми е най-интересна – как един предател ще успее да „сготви“ друг. Може би можеше да се изчака още малко, но няма драма.
Имам усещането, че някои хора подозират Бачорски, но засега си мълчат, защото виждат, че има влияние и никой не иска да си го навлече. Grinning И не, не мисля, че е заради някакви обещания отвън. Просто като цяло си я има типичната шуробаджанащина и лични отношения между участниците – все пак са популярни личности, няма как.
Относно статистите – имало е и винаги ще ги има. Няма как всички да са в главната роля. Който е гледал чуждестранните версии на The Traitors, знае, че и там ги има. Абсолютно нормално е.
И сега малко по темата за елиминациите – много се радвам, че Гъмов отпадна! Честно, не можех да го гледам. Изключително антипатичен ми беше, въпреки че имаме общи познати. Владо Николов също… тотално е объркал концепцията на играта. И смея да кажа – не Бачорски чупи образа на предателя, а Владо Николов чупи образа на бъдещите участници, защото тази игра не се играе по този начин. В момента любимците ми са Оля, Бачорски и Анна Мария. Анна Мария щеше да е страхотен предател, но и като Праведен се справя чудесно – наблюдателна е, аргументира се логично, вижда дребните неща. Много ми хареса как застана срещу Гъмов на масата и не се сниши. Беше силен момент! Защото ако беше Мирела – щеше да си мълчи или да се разплаче. И да, в чуждестранните сезони има и доста по-емоционални участници, така че не е нещо кой знае какво. На трети ден са яко в играта и е нормално. А Гъмов… е, това поведение беше просто потресаващо. Балкански манталитет на 50 годишен сърдит чичак в пълния му блясък! Дето знае и може всичко, и по-велик от него няма.
Неве пък се оплете зверски, не е добър предател, ама изобщо. Личеше си още от началото, когато всички подозрения тръгнаха към нея. Скучновата ми е, предвидима. И това да се сложи в редиците на хората със смъртна присъда, играела ѝ се играта, била смела, b…. please. 😀 И изобщо не се усеща как Бачорски я използва да си направи ходовете. Това важи и за Праведните. Бачорски напоследък доста се обра. Да, все още ходи като цветарка, но вече не е толкова агресивен, колкото в началото - и това страшно ми харесва! Така се играе тази игра. Не с викове и демонстрации, а с финес — да накараш Праведните да си мислят, че те самите взимат решенията, а всъщност ти им подаваш трохички информация, докато ги водиш, където искаш.
В началото ми напомняше на предателя от сезон 2 на австралийския The Traitors — и този човек си ми остана антипатичен до самия финал. Но пък всичко се връща. 😅 Имам усещането, че нещо подобно може да се случи и с Бачорски или с оглед на анонса за следващия епизод, е възможно и тримата предатели ще бъдат хванати и ще се появи нов – напълно неочакван. Ще е интересно да видим какъв ще е този велик прецедент и има ли общо.
И малко офф-топик - някой от вас гледа ли новото риалити в YouTube „Къде е златото?“? Доколкото виждам, е направено по модел на Million Dollar Secret от Netflix, което ми е едно от любимите предавания в последната година. Страшно се радвам, че този тип реалитита с нотка на мистерия започват най-накрая да навлизат и в България! Надявам се да има голям успех и да се направи втори сезон — този път по телевизията. Така ще могат да се вложат повече средства, да се изберат още по-интересни участници и предаването да се наложи като реален конкурент на The Traitors. Ще е чудесно, ако този тип формати започнат да се развиват повече у нас, защото явно има публика, която ги оценява.

# 770
Впрочем, върнах си епизода с разобличаването на Жорката. Нещата, които ми направиха впечатление, са погледите и физиономиите му към Невена. Нищо общо с тези към Гъмов. В погледите и физиономиите му към нея си личеше, че този човек в момента се чувства обиден, слаб и предаден. Тона, с който отговаряше на нападките на Невена беше един, а когато отговаряше на Гъмов - друг. Също така има моменти, в които самата Невена се държи неадекватно и ако другите бяха малко по-прозорливи, може би Гъмов щеше да спаси кожата снощи. Първо, че на места, в които Жорката се обръщаше към Гъмов, отговаряше Неве от собствено лице. Второ, самата Неве на няколко пъти повтаряше думите на Георги с въпросителна, а това в много от случаите знаем, че го правим, когато се опитваме да спечелим време, за да измислим отговора. Не знам от къде се пръкна името на Анна-Мария на вчерашната маса, при положение, че на по-предната тя самата попита Неве нещо от сорта на “Защо скачаш точно на Жорката?”. Опита се да изскопчи по-солидни доводи, но получи като отговор “Защото Жорката ми е на топа.” След изгонването на Жорката, Анна-Мария казва на Невена “Аз сега на теб ти вярвам?!, кажи защо Гъмов го прие толкова лично?”, по спомен карам. Тогава Невена ѝ каза, че Жорката го е ударил с думата реваншизъм. Е, как не ѝ светна на ергенката да пита самата Неве защо го обърна на лично и защо не даде по-адекватни аргументи срещу Жоро, не знам. Тя също беше много агресивна на масата срещу него, да не кажа, че по едно време дори мина и Гъмов. А вторият поне от няколко епизода го виждат, че е набрал на Жорката, Невена как така изведнъж прозря и тя, че Георги е предател? Като до преди това не е давала индикация, че да кажем, се влияе от мнението на Гъмов? Не знам, праведните за мен са много слаби до момента.

# 771
Аз смятам, че ако Неве е разобличена от Бачорски директно на масата, то би следвало и той да е пътник след това. Това по принцип. Не искам да влизам в конспирации за уговорки, колкото и да са реалистични Sad

# 772
Така като слушам Надкаста и нагласите явно и втория сезон ще бъде с известни личности, но за мен това би било греда.
Най-разумното нещо, което БТВ могат да направят с втори сезон е да вкарат 12 известни и 12 неизвестни, но стратегически играчи, малко като Fans vs Favourites концепция. Мисля, че това би разбило изключително много заради потенциалните интеракции между двете групи и експеримента дали стратезите биха могли да надиграят известните (които да кажем имат предимството, че се знаят и са в едни среди).
Специално идеята на две групи хора би раздвижила предаването и впредвид, че вероятно предателите ще са смесица от двете групи и реално те трябва да играят заедно.

# 773
  • София
Има разлика все пак между известни и "известни" личности. Лошото и почти сигурно, е че БТВ отново ще заложат на такива които "бозаят от една и съща крава", и водещия си имал вече списък със кандидати, режисьорът почти сигурно също, даже вероятно и чистачката може да ходатайства за някого (макар че почти сигурно последната би предложила 100 пъти по-добри кандидати сравнени с тези на хората от върховете Joy).

# 774
Георги е ясно защо гледаше накриво Невена - изобщо не очакваше "лелката" да го изиграе, което си беше доза унижение за него. Убедена съм, че ако беше останал с Бачорски само и той го беше пуснал по пързалката, щеше да го приеме съвсем в реда на нещата. Но понеже във времето преди да го изгонят, той си беше сигурен, че при напечена ситуация ще изритат Невена и се наслаждаваше на билярдче с Бачорски и двамата му гъзолизци Петканов и Венци,  беше къде по-неприятна изненада, че точно тя му подпечата билета към дома.

За това и пак казвам, че нямаше никакъв шанс Георги да се навие да играе с Невена. Той не я взимаше насериозно в нито един момент. Нито като заплаха, нито като потенциален партньор.

# 775
Вече не вярвам, че не подозират Бачорски. Невероятната му игра е като на слон в стъкларски магазин. "Леко" щял да натисне към Неве.. той поне пред трима души  "си заложи главата", че тя е предател. Да видим сега дали Владо ще си държи на думата, че ако някой му гарантира за друг, че е предател - ще гласува така (за Неве).

Според мен доста от тях го подозират, но го държат, защото повечето са приятели с него и знаят, че скоро няма да ги убие. Много по-добре е на финала да знаеш кои са предателите, отколкото да ги разкриеш бързо, да ги сменят с нови и на финала да си тотално объркан.

По темата с "чупенето" на играта, никак няма да се изненадам да се случи. Още в началото писах (дори Петканов и продукцията ми репостнаха коменатра от социалките, което ме кара да мисля, че съм права), че у нас играта трябва да е само с двама предатели, защото "както са казали стааарите българи: двама са конклав, трима - конклав с предател и ще наблюдаваме някаква побългарена версия Traitors: Double-Crossed".

Гледала съм чужди формати, това действително е ход в играта, но такъв зор от еп.1 да се изгонят останалите двама предатели не съм виждала. Точно заради това си мисля, че е твърде вероятно при прогонването си или непосредствено преди това, Неве да повлече и Бачорски. Както е тръгнало той самодоволно ще потрие ръце и ще реши да си остане единствен предател, защото явно няма други "достойни" да застанат до него. В следващия епизод прогонват и него, а на продукцията се налага сама да избира чисто нови предатели Grinning

Колкото до гласа на Неве, според мен тя не посмя да защити Гъмов, защото Ана-Мария е единственият ѝ вариант да пусне Бачорски по пързалката. Не можеше да рискува да загуби доверието ѝ, като гласува за нея.

# 776
Бачорски на няколко пъти се опита да подскаже на Неве да се откаже от поредния си глупав ход, колкото и да я недолюбва. Някак неохотно го направи и с половин уста, но така или иначе го стори.
Глупавия ход е да се пише сред осъдените. Първото нещо, което хората ще си помислят е, че сред тях има поне един Предател, който се опитва да изчисти подозренията от себе си. А тя така или иначе е под въпрос. Много по-хитро е сред осъдените да няма нито един Предател, а само хора, върху които те искат да насочат подозрения и естествено - нито една 100 %-ова цивилка.
Но с тези гении на мисълта вътре, кой знае, може и безумната тактика на Невето да проработи.

# 777
Това, което каза Карамазов за списъка е по-скоро насочено към това, че предаването е интересно и се гледа от много хора. По-скоро прави една хубава реклама по време на самата игра, а той умее да рекламира. Едва ли точно той ще се занимава с това кой да бъде включен, или да ходатайства. Мисля, че не му е в характера такъв тип поведение. Около 90 % съм сигурна, че ще е водещ на втория сезон. Но нека това да не се използва от продукцията и режисьора, че щом Владо ще води то ще се гледа, заради него и може да си вкараме пак всякакви екранни и онлайн "звезди".
Вариант - половината по-нашумели имена и другата половина никому неизвестни освен за семействата им участници.
...
Искам да ви попитам нещо. Неве ще се вкара в тези четирима и ще се наложи да играе. Ако тя не спечели играта, застрашена ли е по някакъв начин? Тоест какво се случва с тези тримата? Може да е коментирано, но може да съм била в "междучасие".
...
Започвам сериозно да се замислям, че повечето подозират Бачорски за предател, но поради някакви техни лични причини си траят, дори не го коментират. Особено в снощния епизод толкова много си личеше, че е той. Режисирано ми идва всичко това, което не ми е по вкуса.

# 778
Аз влизам в темата след снощния епизод, за да кажа няколко неща.
Първо - много ми харесва шоуто. Наистина е различно, интересно, увлекателно и поучително.
Второ - след вчерашното отстраняване на Гъмов ми се изясни постулатът, почерпен от Библията - от осанна до разпни го разстоянието е един ден. Древните хора са били много мъдри и стигам до извода, че светът не е мръднал и на йота от старите времена по отношение на човешките взаимоотношения.
Трето - не харесвам Бачорски и силно ме учудва как толкова много хора в къщата му се доверяват. Та на него на физиономията му е изписано, че е предател.
Четвърто - водещия Карамазов е отличен за тази роля, кефи ме.
Нямам търпение за следващия епизод, браво на екипа!

# 779
  • София
Това, което каза Карамазов за списъка е по-скоро насочено към това, че предаването е интересно и се гледа от много хора. По-скоро прави една хубава реклама по време на самата игра, а той умее да рекламира. Едва ли точно той ще се занимава с това кой да бъде включен, или да ходатайства. Мисля, че не му е в характера такъв тип поведение. Около 90 % съм сигурна, че ще е водещ на втория сезон. Но нека това да не се използва от продукцията и режисьора, че щом Владо ще води то ще се гледа, заради него и може да си вкараме пак всякакви екранни и онлайн "звезди".
Вариант - половината по-нашумели имена и другата половина никому неизвестни освен за семействата им участници.
...
Искам да ви попитам нещо. Неве ще се вкара в тези четирима и ще се наложи да играе. Ако тя не спечели играта, застрашена ли е по някакъв начин? Тоест какво се случва с тези тримата? Може да е коментирано, но може да съм била в "междучасие".
...
Започвам сериозно да се замислям, че повечето подозират Бачорски за предател, но поради някакви техни лични причини си траят, дори не го коментират. Особено в снощния епизод толкова много си личеше, че е той. Режисирано ми идва всичко това, което не ми е по вкуса.

Ако не спечели, просто остава застрашена ( в очите на другите) на Конклава, реално няма как да си тръгне там.

Общи условия

Активация на акаунт