Кралски работи и клюки - октомври 2025

• 8 003
  • 144
  •   15
Отговори
# 105
На мен Стефани много ми хареса. И една такава сериозна 🙂 Вълнува се сигурно много.
Гостите също са много хубави, особено Максима. Много ѝ отива това зелено.
Церемонията по предаването на властта също. Стегнато, бързо, без помпозност и театралност. Така беше и при датчаните, доколкото помня. Както и предполагах, повечето днешни монархии не си падат по косплей.
Само на Мария Тереза не одобрявам роклята. И други роялки сме виждали в подобни, явно си падат по този модел - с пелерина, уж без деколте, пък всъщност със. На мен не ми харесва това голичкото 😃
Има разлика между тържествена коронация и съвсем кратка церемония по предаване на властта. Няма как да знаеш по какво си падат или не. Може и да им се иска да има коронация, но правителството им да не вижда смисъл от такава. Но специално датската монархия, която даваш за пример, има съвсем символична роля - те дори не участват в откриването на парламента си, сами си се посрещат и се снимат, после са зрители, без някаква роля. Така че при тях няма как да се очаква коронация или някаква церемониалност.

Малко останаха монархиите със силно обществено значение. В случая на англичаните нямаше свободна хотелска стая в ЛОндон и околността покрай дните на коронацията, толкова сериозен приток на желаещи да зърнат новия крал, церемонията се излъчваше на живо абсолютно навсякъде - телевизии, ютюб канали с милиони гледащи и следящи детайлите. Докато англичаните предизвикват такъв световен интерес - коронации ще има, това е огромен приток за икономиката. В момента, в който интересът към тях стане минимален като към Дания, Люксембург и другите ще почнат и те със стегнати церемонии и ще се успокояваме, че вече не си падат по тържествените церемонии и косплея както го наричаш.
Не зависи само от правителството. За Уилям се говори от години, че не желае коронация като при Чарлз, а нещо по-модерно и скромно. Той дори отказа церемонията, в която да го повъзгласят за принц на Уелс.

Стефани изглежда доста по-възрастна. И походката ѝ е странна, сякаш не умее да ходи на токчета. Клатушка се.
За ЛюксеМбург важи сентенцията, че парите не носят класа и стил. Ако ще и 50 милиарда да имат, като излезли от миналия век са.
Гостите напълно засенчват домакините. Максима е много добре. При домакините една се е облякла като за вечерен прием, друга за коктейл, трета като за офиса. Тотален миш-маш. Важното е да са облечени модерно, пък дали им отива на фигурите, това е без значение.

Последна редакция: пт, 03 окт 2025, 15:03 от Tinо

# 106
За мен монархията е символ на обединение, приемственост, традиции , статут, церемонии и пищност. Англичаните я олицетворяват напълно. Вчера гледах клипче от посвещаването на Гари.Олдман в рицарство. Беше толкова емоционален, говорейки за признанието, сравняваше с усещането спрямо Оскар и доста почтително назова Уилям   HRH, разказвайки за забавния коментар помежду им на церемонията. Уважават си хората монархията с всичките и церемонии, правила и статут.

# 107
Принц Уилям и електрическият скутер
Кефи ме как не се взима на сериозно,а можеше да дойде с 2-3 джипа охрана 😉
https://www.facebook.com/share/r/1GkqmbmC9d/

# 108
Новина от преди минути. Преподобната Сара Мълали ще стане 106-ият Архиепископ на Кентърбъри! Това е краят на света! Yum
Така тя може да се окаже първата жена коронясала крал в историята на Кралството.

# 109
# 110
Чонси, много сладки снимки си споделила, " Принцесата на децата".
Уилям е споделил пред Юджийн Леви актуална информация за здравето на Кейт:
"След като и Кейт Мидълтън  , и баща му, крал Чарлз III, споделиха диагнозите си за рак миналата година, той даде представа за това как се справят в момента.
„Нещата са добре“, каза 43-годишният Уилям пред Юджийн Леви  в епизода на 2 октомври на предаването „ The Reluctant Traveler“ по Apple TV+ . „Всичко се развива по правилния начин, което е добра новина.“
Възпитаникът на „ Шитс Крийк“  попита дали Кейт е в ремисия, на което Уилям отговори: „Да, да... Това е чудесна новина.“

# 111
  • на последния етаж
Не ми харесва Катрин с новия цвят на косата.

# 112
  • Някъде там
И принцесите и кралиците ми харесват.
Страхотни рокли и бижута. Всички красиви..

Последна редакция: пт, 03 окт 2025, 20:15 от daviz

# 113
Ооо, Амалия каква е красавица!

# 114
  • София
Много ми харесват двете принцеси днес. И са все заедно 🙂, сладурани.
Колкото повече гледам роклята на Елизабет, повече ми харесва. Изчистени линии, дискретен блясък, изискан цвят. Единствено дължината не ми допада. Обаче каква талийка има това момиче!

Амалия също е чудесна, този цвят много ѝ отива

Бъдещият велик херцог и брат му са страхотни сладури

Разкошни и вечерта

Впечатлена съм, Джени Пекъм имала и красиви лъскави рокли и без подплънки.
Амалия е великолепна!

Последна редакция: пт, 03 окт 2025, 20:26 от Lana

# 115
Амалия в зелената рокля изглежда много царствена. Ако деколтето не бе толкова изрязано, щеше да е перфектната принцеса.
Елизабет е доста по-добре спрямо дневния тоалет и даже ми харесва.
Всички изглеждат в много добро настроение.

# 116
  • Някъде там
Прекрасни
Амалия открадна шоуто..Абсолютно навсякъде тя ми излиза...
Истинска кралица...
https://www.instagram.com/reel/DPWzpaQiufP/

На Максима роклята също е страхотна.
Макрон и тя ми хареса но това си е нейната ризница тя обичайно така си ходи.
Любимата ми Клер не се е въстановила от последното раждане но и тя ми харесва.
На Александра май и е дошло в повече. Няма я на приема.

# 117
Най-накрая да облекат Амалия подходящо и с цвят, и с кройка. На мен деколтето ми харесва - ако сега не си го покаже, кога. Вечерният тоалет на Елизабет също много ѝ отива. Синята рокля не ми допада за такова младо момиче, иначе е много хубава.

Люксембургските жени наистина са трагично облечени, язък им за милиардите.
На мен Гийом изобщо не ми е симпатичен.

# 118
# 119
  • Някъде там

Впечатлена съм, Джени Пекъм имала и красиви лъскави рокли и без подплънки.
Амалия е великолепна!
Не е лоша роклята на Пекъм но на Monique Lhuillier  е приказна. Истинска бална рокля за красива девойка.

Общи условия

Активация на акаунт