Кралски работи и клюки - Януари 2026

• 35 023
  • 628
  •   9
Отговори
  • Някъде там
Пътеводител на кралския дрескод
В последната част от пътеводителя на кралския дрескод, остава да  разгледаме :
Военна униформа
В повечето случаи военните и монархията са неразривно свързани. В някои страни монархът е главнокомандващ на армията, докато в други монархът проявява интерес към армията като една от основните институции на държавата. Поради това униформите се различават от държава на държава, от човек на човек и дори между различни събития. Някои членове на кралското семейство имат лична униформа от времето, когато са били на служба, а други имат няколко униформи от полковете, в които заемат почетни позиции. Общото между тях е, че тези униформи обикновено се носят само на събития, свързани с армията, като национални празници или
рожден ден на монарха, както и важни лични събития с военно присъствие, като сватби.
Скрит текст:

Ежедневно облекло

Технически това не би се считало за дрескод, тъй като обикновено нямате списък с правила за това какво носите, за да отидете до супермаркета или на разходка! Но нека покажем кралските особи в тяхната "естествена среда" - какво носят, когато могат да избират каквото искат? За по-възрастните мъже от кралските семейство има склонност да предпочитат ризи и панталони, често рипсено кадифе. По-младите кралски мъже често избират семпли дънки и тениска поради по-неформалния си стил и могат да добавят бейзболна шапка или слънчеви очила, тъй като са по-наясно с постоянното присъствие на папараци и телефони с камера, така че искат да скрият лицето си. Разбира се, има и по-ежедневни облекла за открито, най-добре илюстрирани от британците: туид, износени от времето якета и  ботуши Wellington!

Скрит текст:

Старата тема
https://www.bg-mamma.com/?topic=1834549

Последна редакция: чт, 01 яну 2026, 12:05 от daviz

# 1
За много години!
Много ми харесват бутанците в ежедневно облекло. Страхотна двойка са.

# 2
  • Glasgow
За много години ☺️ Малко британци с wellies по повод първия пост, обикновено носят Hunter ботуши
Скрит текст:

# 3
За много години!
Колкото е хубаво да ги виждаме официални или с униформи, толкова и с ежедневно облекло. Даже лично на мен ми е по-интересно какво носят в свободното си време, дали предпочитат удобното облекло или все пак остават леко официални.
Но май повечето са като нас и предпочитат практичните дрехи, удобни за обикаляне на магазините и разходки.

# 4
  • Някъде там
Честита Нова Година!
Харесвам ги в униформи, тържествени и елегантни са.
Ежедневните дрехи от папарашки и фен снимки също ми харесват, защото това са моменти които по-рядко виждаме.

Новогодишните речи на
Албер
https://www.instagram.com/reel/DS8Dx2REmSF/
Фредерик
https://www.instagram.com/reel/DS9vCF_jQy-/  
Харалд
https://youtu.be/09gSgY-ENvM?si=Edx6-FmYwvB0pLNR
Прекрасни дечица. Тази година отново и те се включиха в поздрава. Как си личи, че  децата порастват.

Рания и Абдула и те честитят новата година в крак с  първи пост на темата и облеклото за свободното време.Blush

Шведите честитят новата година с лятната семейна снимка.

Днес в Япония и Дания започват приемите в чест на различните общности (правителства, военни, дипломати, и тн).
И първите тиари за новата година.
Много харесвам японските бижута. Роклите им винаги са еднотипни макар и елегантни, но пък бижутата са разкош.
Техните нямат цветни камъни. Официалните им бижута са с диаманти и перли, инкрустирани в платина или бяло злато.

Скрит текст:

Последна редакция: чт, 01 яну 2026, 19:08 от daviz

# 5
Зара Тиндал на хиподрума в Челтнъм днес.

Внуците на принцеса Ан + Майк Тиндал също са присъствали:

Последна редакция: чт, 01 яну 2026, 16:52 от Tinо

# 6
Малко от Дания днес.

# 7
Зара е с палто подобно на Кейт от Коледа, явно ще бъдат много модерни карираните палта тази зима.
Това май е палтото на Зара:
https://tnuck.com/products/brown-plaid-kolina-long-coat-with-belt

Мислех, че Тиндал вече са в Австралия. А тя още от първия ден на годината е на Челтъм, голяма страст са ѝ тези състезания.
Разбирам защо Лукас не беше на коледната служба ... Satisfied Малък разбойник е.

Лена обаче е като кукла

# 8
  • Glasgow
Сладурче е

# 9
Питър и Хариет също са присъствали:

# 10
# 11
Много ми харесва палтото на Зара. Децата ѝ са много сладки, а Лукас е същата палава и енергична лудетина като Луи, само мога да си представя какви пакости и лудории сътворяват, когато се съберат двамата.

# 12
Аз също харесвам да гледам кралските особи в ежедневието- как се движат, обличат, комуникират. Онези тайно уловени моменти. 📸
Семейство Тиндъл са ми от любимите персонажи в темата.

# 13
Много красива е станала малката дъщеря на Питър.
Палтото на Зара е страшно хубаво, някак стегнато и качествено изглежда.

# 14
  • Пловдив
Празненства за Нова година в Копенхаген.

Общи условия

Активация на акаунт