Кралски работи и клюки - Януари 2026

• 35 195
  • 628
  •   9
Отговори
# 15
  • Някъде там
Тъкмо ги качвах.Слагам други снимки. Приема беше за правителството парламента и двора. На пети и шести ще има дневни по малки за различни общности.
Фредерик е връчил  няколко отличия и нови назначения.
Списък
Скрит текст:
Към 1 януари Негово Величество Кралят е предоставил:

Генерал-адютант, полковник, камергер Йенс Оле Росен-Йоргенсен
Командирски кръст, 1-ви клас, на Ордена на Данеброг

Придворна дама на Нейно Кралско Височество принцеса Бенедикте, камергер, графиня Мете Луиза Алефелдт-Лаурвиг,
Рицарски кръст на Ордена на Данеброг

Съветник Хайди Крумхард Мортенсен

Мениджър комуникации Нина Зилсторф Мунх-Перин

Негово Величество Кралят назначи, считано от 1 януари:

Управителят на финансите и замъка Дан Фолке Педерсен
на шамбелан

Придворен ловец, земевладелец, граф Kim Vincens Bille Brockenhuus-Schack до Vennerslund
като  камергер

Мениджър човешки ресурси и операции Пернил Фларуп
на  камериерка

Придворният майстор Ловец, земевладелец, баронеса Кристина Хоу Холк до Холкенхавн
до  придворна дама

Собственик на земя, граф Карл Йохан Улрик Ранцау до Розенволд и Кренгеруп
до удвоен ловец

Земевладелецът Йохан Филип Флах де Неергаард до Фьорслевгаард
към ухажването на ловеца
Клип от пристигането.
https://www.instagram.com/reel/DS-2f0agIf-
Отново много хубава промяна в роклята на Йеспер Хорвинг.

Миналата година изглеждаше така

Първоначалната рокля  е носена 2017-та на същия прием.
Скрит текст:

Втората промяна с цяла добавена дантела.
Скрит текст:

Мари е с миналогодишната рокля но с друга тиара.

Кристиян все повече го харесвам. Превърна се в хубав строен и уверен в себе си млад мъж.

# 16
  • София
Съобщение до президента и народа на Швейцария от крал Чарлз и кралица Камила след пожара в Кран-Монтана

Мернах в пресата, че има някакво компрометиране на сигурността в новия дом на Уелс?!

# 17
Благодаря за темата.

Ами на тази корица пише, че е в Кенсингтън, не в новия им дом. Той новият е и Lodge, де, не Palace.
И това е за рубриката "как ги измислят тия заглавия" Simple Smile

# 18
  • Glasgow
Вярно, че пише в ъгъла, сега видях😅

# 19
Празненства за Нова година в Копенхаген.

Тъкмо щах да качвам тази новина.
Роклята на Мери в първия момент много ми напомни на тази на Кейт

И потърсих снимки да ги сравня, но всъщност са сходни само цвета и това, че има дантела.
Роклята на Мери ми харесва повече при предишните носения,,най- вече с гарнитурата в бордо / с черната дантела всъщност си става оотделна рокля/. Сегашният вариант ми е някак старомоден и стандартен.

# 20
  • София
За много години! Да ни е честита 2026 - здрава и мирна!
Чудесно начало с прекрасната Мери и нейните трансформации на тоалети. Много красива златиста рокля. Харесвам я и с черната дантела отгоре и с тази също.
А тази трансформация от 2024 ми е от най-любимите

Последна редакция: пт, 02 яну 2026, 11:03 от Lana

# 21
  • Glasgow
Гледам снимки от конните състезания, на Питър малката дъщеря Айла много красивичка Heart

# 22
  • Някъде там
Бижутата които носи Мери са част от диамантения комплект, изработен за кралица Каролина Амали през 1840 г.
Те са бижута на короната и може да ги носи само настоящата кралица.
А като гледам и Каролина Амали ги е носила със златиста рокля с дантела.
Много красиви.

Ще допълня и какво носят другите след малко.
Маргрете носи Златната тиара „Гренландия“ която и е подарък за златния юбилей през 2012 г от жителите на Гренландия ѝ подаряват поразителната златна и диамантена тиара, създадена от Николай Апел от златни монети, сечени за Международната полярна година, добити от мините Киркеспидален в Гренландия.
Тя е създадена в сътрудничество с кралица Маргрете и е съставена от флорални мотиви, които представят цветя от Гренландия. Тиарата може да бъде разделена на пет брошки и фиби за коса, и има чифт златни обеци, които се съчетават с нея.

Мари носи  тиарата Mauboussin Nuit Claire , за която има изключителни права, но все още е собственост на Mauboussin.
Тя и сапфирените си обеци , както и ново диамантено колие.

Последна редакция: пт, 02 яну 2026, 12:59 от daviz

# 23
Видях я и аз Мери. На пръв поглед ми хареса силуета и ризата сама по себе си -изглежда нежно, романтично и царствено. Но, все пак нещо цялостно тоалета не ми харесва. Съчетанието на ризата с горната част. Получил се е безличен и неудачно съчетан модел. Миналата година е била далеч по-добре.
И Мари не ми хареса в тъмния цвят. Май Бенидикте е най-добре на това събитие.
По повод тълпите и подаръците при Уелс, а и роялите изобщо и аз съм се чудила за сигурността и проверяват ли ги тия хора. На някои събития няма никаква дистанция,  няма начин според мен да няма контрол.
Зара е без грешка и този път. Малката дъщеря на Питър се очертава да е интересна мадама. Ще я следим 😉

# 24
Интересна статия са пуснали от The Times за принцесата на Уелс.
https://www.thetimes.com/article/716351ed-8fa0-4399-8721-a359bf7 … 2870250a473129ed6
Цитат
„Кейт ще бъде кралица, която наистина слуша“ - от запознати с двореца

Принцесата на Уелс има навика да губи телефона си. Тя го е губила толкова често из къщата, че това се е превърнало в постоянна шега, а коледните ѝ подаръци често включват различни джаджи, за да го държи под ръка. Напоследък обаче публичните ѝ усилия са насочени повече към това всички да оставят мобилните си телефони. С нов плам за създаване на по-добри взаимоотношения, тя предупреждава за постоянната заплаха от приложения, имейли и постоянно изпращащи съобщения в един разсеян свят. Нищо чудно, че не иска да го държи в джоба си.

„Тя винаги губи телефона си“

Първо, трябва да се върнем към януари 2020 г. Студен и светъл ден е в южен Лондон и Кейт, тогава херцогиня на Кеймбридж, е на път да седне с Джована Флетчър, известната подкастърка и авторка, за да сподели това, което ще бъде ключов момент и за двете. Флетчър се впусна. Изпитва ли Кейт майчинска вина? Разбира се. Има ли някакви съжаления? Е, определено има неща, които би направила по различен начин. И някакви съвети за издържане на раждането? Хипнораждане през цялото време.

Извън ефир те говорят за „диви“ деца и как Кейт се бори да следи нещата си. Флетчър казва: „Тя ми каза, че е известна с това, че е лоша в това да си следи телефона. Винаги го губи.
...
„Това, което мисля, че ме изненада, беше колко нервни бяхме и двамата в началото на разговора“, спомня си Флетчър. „Мисля, че няма как да се отрече, че когато говориш с Катрин, знаеш какво означава тя за страната, какво влияние ще има върху живота в бъдеще – и може да има с ранните си години в кампанията. Така че мисля, че бях нервен заради това. Тя беше нервна, защото знаеше, че ще говори по начин, по който никога преди не беше говорила.“

Помогна, че Уилям беше зад кулисите, за да помогне. „За щастие, принц Уилям влезе в стаята и каза: „Просто говорете.“ Не беше на живо и той разсъждаваше, че винаги могат да отрежат нещата по-късно. Съпругата му послуша съвета му и чаят изстина пред тях, докато 45-минутен разговор се превърна в 90-минутно интервю без никакви забрани.

Скоро след това Кейт създаде Центъра за ранно детство в Кралската фондация, която споделя с принц Уилям. Описана от помощниците ѝ като „делото на живота ѝ“, тя е замислена като противоотрова на проблемите на възрастните в обществото, като търси начини за най-добро начало на живота. Обяснявайки мисията, източник, близък до принцесата, разкрива: „Тя често казва: „Хората си мислят, че правя това, защото съм майка, но всъщност не става въпрос само за деца. Става въпрос за възрастни.“

# 25
  • София
Много красиво https://www.instagram.com/reel/DS-2f0agIf-/
https://www.instagram.com/reel/DS-rIBGCIJJ/?
Особено на кралицата роклята, много хубаво изглежда осветена в тъмното.

Маргрете изглежда с много красива рокля
Този път Бенедикте не ми харесва, както и роклята на Мари

Последна редакция: пт, 02 яну 2026, 13:37 от Lana

# 26
  • Някъде там
Много ми хареса идеята за новия плот.
Направен е нов плот за съществуваща маса в Амалиенборг.
Плотът на масата е изработен в сътрудничество с художническото дуо Рода Тинг от Мелбърн и Микел Бойесен от Копенхаген, по идея на Мери.Има нещо специално в този конкретен плот за маса.
Състои от селекция от цветя, набрани от дивата градина на Мери в замъка Фреденсборг.Цветята са изсушени и
след това те са поставени и капсулирани в епоксидна смола.
Цветът на масата е вдъхновен от австралийската почва.
Масата е получила видно място в Амалиенборг в залата на голямото стълбище, която най-често се вижда на новогодишни партита и приеми, където гостите се качват, след като са пристигнали.

София и Карл Филип с момчетата  на репетицията на пиесата,
Västra Aros julespel.

Шарлийн беше с много хубав гащеризон на снимката от новогодишния поздрав и с  много красиви обици.

# 27
Какви бижута ни показа Кейт през 2025 година. Всички обеци много ми харесват, както и семейните бижута.

# 28
  • Някъде там
Това е само снимката. Много й ги харесвам всички гащеризони на Сааб на Шарлийн.

Ули тя роклята този път дори не е преправяна. Както и миналата година.
Ръкавите от 2017-та са изрязани и е направена като бюстие, това е преправянето.Просто й добавят дантела като наметката от миналата година и новия топ на Lase Spangerberg с ръкави тази.
Йеспер Хорвинг обясняваше в стори миналата година каква промяна са й направили.

# 29
Хубава е Мери с роклята. Изглежда старинна и точно това ми харесва. Само вече при кралските семейства може да се видят подобни. Не ми допада, че преправя роклите. Знам че е модерно и еко, но вече всяка инициатива, която намалява по какъвто и да е начин участието на хора в работен процес не ме радва изобщо.
Поне тези, които могат да си го позволят, трябва да представят модата в целия й блясък. Няма кой друг.
Иначе разбирам мотивите им.
Албер прегърнал хубавото си момиченце, но не дай боже да се наложи - вероятно за него ще намери начин. Да му мислят останалите жени, за чиито тела взе решение в 21 век.

Общи условия

Активация на акаунт