Кралски работи и клюки - октомври 2025

• 69 609
  • 1 098
  •   1
Отговори
# 1 080
  • Някъде там
Прекрасни снимки. Благодаря  че си ги сложила Лана. Красива визия за пореден път. Страхотен  и е този гащеризон, много го харесвам.
Букета както винаги е в тон с визията й. Явно предварително уточняват всички детайли.

Летисия и тя вчера беше с хубавия сив костюм на заседание на фондация "Princesa de Girona ".
В началото на ноември ще я видим най-накрая с тиара да посреща гости в двореца. Султана на Оман ще направи отложеното държавно посещение. За сега прочетох, че Леонор няма да присъства, явно ще чакат да премине обучението за да участва в такива събития.

Последна редакция: пт, 31 окт 2025, 07:39 от daviz

# 1 081
Не мисля, че видът на обективите, с които са снимани, е причина за недоволството.
Недоволството на Уелс според мен не е заради вида на обективите а, че хората разбраха за поредната им ваканция. И то след доста дълъг период без ангажименти. Кой знае колко още почивки и почивчици имат, за които никой не е разбрал.

Липсва ми реакция смеещо се човече. 😂

Почиват толкова, колкото и всички останали рояли. 😉
Почиват си от публични прояви, а не от работа. Както видяхме, Катрин е работила по проектите си и по време на лечението си.
Откога да отделяш време за децата си е мързел?

# 1 082
  • Някъде там
Честити 20 на Леонор.

# 1 083
То детенце още. Какви очи!

# 1 084
  • София
Доколкото се разбира от всички статии Андрю е вече Andrew Mountbatten Windsor. Тоест кралят обявява, а парламентът изпълнява. Това пише и в линка от Лана "I think it is a matter for them […] we’re going to be guided by the Royal Family, and His Majesty the King on this […] I think the Royal Family have said that they didn’t want to take up parliamentary time with this; there are lots of other things that Parliament is discussing.". Кралят не искал да заема излишно парламентарно време, просто казва на парламента за титлите, а те изпълняват.
Точно обратното е. Защото не иска да хаби парламентарно врвме, е задействаня друга процедура, по която се премахва от списъка с перства, но самото перство остава.
Парламентът не участва изобщо. Което значи че титлата остава.

На мен ми звучи като малко по-разширено от изявлението на Андрю. Няма да ползва никакви титли, стилове и почести.

# 1 085
Честити 20 на Леонор.

Честита да е! Като изрисувана е Heart Eyes

Малко damage control от Чарли. Късничко, доста късничко.

# 1 086
  • София
Честита да е Леонор! От набор 2005 вече всички станаха на 20 😍

На различно мнение съм за действията на Чарлс. Изглежда ми като наказание, за това че не искаше да освободи къщата и сигурно и други неща за които е непослушен, а се ползват за предтекст обвиненията. Или има неоспорими доказателства за вина.

# 1 087
Кралят обявявал, парламентът слушал и изпълнявал 🤣 Вие в кой век живеете!
Парламентът и да реагира бързо, ще е защото му е писнало от Андрю и много добре отчита настроенията сред хората и до какво може да доведе едно протакане в този случай, а не защото Чарлз му е наредил.
Кралят е обявил, че ще започне процедура по отнемане на титлите му. Според запознати и медии, подобна процедура трае с месеци, а може да се влачи и година. На този етап имаме със сигурност само това, че принц Андрю е само принц, защото сам се е съгласил да не ползва титлите си. И евентуално се отказва от къщата си (която тъй и тъй му е излишно голяма и не може да я поддържа) и ще се премести пак в някой кралски имот. Пак след половин-една година вероятно.
Интересно ми е, сестрите Йорк ще продължат ли да са Йорк след като баща им вече няма да бъде?

Последна редакция: пт, 31 окт 2025, 13:29 от птица

# 1 088
Парламента ясно е заявил, че няма да губи време за титлите на Андрю, явно не четете какво пише в предните страници.
И да, сестрите Йорк си запазват титлите и тази информация я има.

# 1 089
Голямо нищене на тия титли. За мен е по-важно, че има действия, показващи реакция.  За тези хора титлата е идентичност и лишаването от нея по какъвто и да е начин е унизително (в техните очи). Заслужава си Андрю, каквото си е надробил. Пише, че ще се премести в частен имот (аз го разбирам на семейството, не на короната).
Относно Парламента - не е маша на краля, но вие го изкарвате и че краля е безгласна буква. Само се забравя, че говорим за британци и всичко е в името на краля. Да не споменавам и посещението на Тръмп при.него, след което се забеляза рязък завой в позицията му спрямо Украйна. Това, щото Чалс е фигурант, нали..?!

# 1 090
Половината от депутатите в Британския парламент са от Камарата на лордовете,които се назначават пожизнено – те и родът им със синя кръв – и които са верни на Краля...

# 1 091
Много ми харесва как Уелс тихо и кротко си бранят личното пространство.
Това беше след истерията покрай завръщането на принцесата, след лечението на рак.
Сега дори тези километрични фотоапарати няма да им свършат работа в новият дом. Въпреки че битовете бяха доста уважителни към принцесата и нито веднъж не публикуваха нейна снимка от частни посещения в училище или детски мач, преди да се върне официално. Французите се полакомиха, но ще им излезе солено.

Френското списание Paris Match признава, че е нарушило личния живот на принц Уилям и Кейт и семейството им, когато е публикувало снимки от почивка в Алпите по-рано тази година, направени от папарашки фотограф с дълъг обектив.

На Paris Match е наредено да признае нарушението на личния живот в списанието си и да заплати съдебните разноски на Уилям и Кейт във Франция.
Поискано е обезщетение, но принцът и принцесата на Уелс заявиха пред съда, че вместо това искат публикуване на „съдебно известие“.

# 1 092
  • София
Парламента ясно е заявил, че няма да губи време за титлите на Андрю, явно не четете какво пише в предните страници.
И да, сестрите Йорк си запазват титлите и тази информация я има.
Явно ти не четеш.
Парламентът нищо не е заявявал, а негово величество няма да им губи времето, да отнемат титли, което е техен прерогатив.
Затова действа по друга процедура.

От ББС

Някои подробности остават неясни.
Андрю доброволно се отказа от титлата си херцог на Йорк по-рано този месец, но до вчера все пак се бореше за титлата си принц.
Изявлението на Бъкингамския дворец снощи променя нещата. В него се казва, че кралят е започнал „официален процес“ за премахване на „стила, титлите и почестите“ на Андрю.
Както съобщихме по-рано, името му вече е заличено от списъка с херцозите.
Но следващата стъпка за официално премахване на титлите му е неясна, предвид рядкостта на подобно събитие.
Както нашият кореспондент по дома и правото писа снощи, последният път, когато кралска титла е била отнета, е бил през 1917 г.

# 1 093
Единственото интересно в случая е въвличането на парламента в този формален процес. Реално Чарлз няма абсолютно никаква нужда от официален процес по отнемане на титлата принц. Така или иначе никой никога няма да нарече Андрю принц. Мисля, че всички сме съгласни за това.

Не случайно от над век парламентът не е отнемал титли, монархът просто прави изявление и няма нужда от нещо допълнително. Кралицата каза, че Хари и Меган вече не са HRH, че на Андрю и Хари им се махат звания. За секунди се ъпдейтват сайтове, години наред никой никъде не се обръщал към тях с ваше височество. Няма нужда от парламентарно време, от тромави процедури, които биха отнели месеци. Думите на монархът имат необходимата тежест. Отделно явно монархът си прави лични договорки с неработещите рояли, за да може ей така изведнъж да не ползват никога повече титли и звания.

Сега монархът казва, че Андрю вече не е принц и посочва името, с което вече се обръщат към него и така и става. Никой никога повече няма да се обърне така към него.

# 1 094
  • София
Да бе, ако някой го нарича принц Андрю в разговор, какво ще стане?
Не може да го ползва официално...но докато няма Letter Patent не виждам как не е принц.

Дано са доволни всички от решението, в крайна сметка.

Последна редакция: пт, 31 окт 2025, 14:11 от Lana

Общи условия

Активация на акаунт