Кралски работи и клюки - октомври 2025

• 7 827
  • 143
  •   12
Отговори
# 135
Принцът на Уелс заяви, че ще донесе промяна в монархията, когато стане крал, в интервю, което според източници от двореца е най-отвореното, което принц Уилям някога е давал.
Принцът разговаря с актьора Юджийн Леви в Уиндзор за предаването на Apple TV+ „Неохотният пътешественик“. В разкриващ разговор актьорът попита принц Уилям за бъдещата му роля като крал.
„Мисля, че е безопасно да кажа, че промяната е в моя дневен ред“, каза той. „Промяната е за добро и аз я приемам, наслаждавам се на тази промяна. Не се страхувам от нея, това е частта, която ме вълнува, идеята да мога да донеса някаква промяна. Не прекалено радикална, но промени, които мисля, че трябва да се случат.“
Принцът направи коментарите, докато развеждаше Леви из замъка Уиндзор.
Уилям пристигна, за да се срещне с актьора на електрическа тротинетка, която той каза, че е използвал, за да се придвижва из замъка. Той каза, че е бил фен на поредицата филми „Американски пай“ – неприличните филми за съзряване, в които Леви играе дългострадален баща.
По време на обиколката на някои от най-величествените стаи на замъка, принц Уилям говори и за семейната си история.
„Мисля, че ако не сте внимателни, историята може да бъде истинска тежест и котва около вас и можете да се почувствате задушени от нея и твърде много ограничени.
И мисля, че е важно да живеем за тук и сега.“
Принц Уилям подчертава важността на традицията, но казва, че не се страхува да задава въпроси, за да запази монархията актуална.
„Има моменти, когато погледнете традицията и си помислите: дали тя все още е подходяща за целта днес? Това все още ли е правилното нещо? Все още ли правим и имаме ли най-голямото въздействие, което бихме могли да окажем?
„Така че обичам да поставям под въпрос нещата, това е към което всъщност се стремя.“

Разговорът отвежда принца и актьора на разходка с кучета около замъка, заедно със семейното куче Орла.
Те говорят за семейство, деца, медийна намеса и това, че са фенове на Астън Вила.
А напрежението от справянето с това, че и баща му, и съпругата му се борят с рак е повтаряща се тема в разговорите им.
„Нещата, свързани със семейството, ме обземат доста. Знаете ли, тревогата или стресът около семейната страна на нещата - това наистина ме обзема доста.“
Принцът отвежда актьора в кръчмата „Двама пивовари“ близо до замъка Уиндзор.
Леви поръчва халба Гинес, принц Уилям - халба сладък сайдер. Това е неформална обстановка, в която принцът изглежда спокоен, особено когато говори за семейството си и как децата му са се справили, когато майка им е била болна.
„Опитваме се да се уверим, че им осигуряваме сигурността и безопасността, от които се нуждаят“, каза той на Леви.
„И ние сме много отворено семейство, така че говорим за неща, които ни притесняват, и неща, които ни тревожат, но никога не знаеш какви последици може да има това.
И така, просто е важно да сме един до друг и да уверим децата, че всичко е наред.“

Интервюто не засяга състоянието на отношенията с принц Хари.
Но принц Уилям споменава брат си, когато е попитан за преживяванията си от кралското семейство, докато е израснал с интензивното внимание, на което са били подложени майка му и баща му.

„Надявам се да не се върнем към някои от практиките в миналото, в които Хари и аз израснахме. И ще направя всичко възможно, за да се уверя, че няма да регресираме в тази ситуация.“
В интервю за Би Би Си Леви каза, че е изненадан колко откровен е бил принцът по време на интервюто.
„За мен това беше просто разговор. Не го мислех наум като някаква сенсация“, каза той.
„Той ми казваше какви са мислите му и успяхме да си поговорим малко. „Беше напълно сюрреалистичен ден за мен.“
И докато принцът и актьорът допиват бирите си и завършват деня си заедно, принцът казва, че иска да създаде свят, с който синът му би се гордял.
„Знаете, че животът е изпратен да ни изпитва и определено понякога може да бъде труден, а способността да го преодолеем е това, което ни прави такива, каквито сме.
„Толкова се гордея със съпругата си и баща си за това как се справиха през цялата минала година. Децата ми също се справиха блестящо.“

# 136
https://x.com/ChristinsQueens/status/1974154306472514008

Клипче на Елизабет и Амалия как вървят една до друга. Едната върви нежно, грациозно, усмихва се и е приветлива, а другата сериозна и намусена, сякаш с нежелание е там.
Намусена - не, но притеснена -да. Предполагам тази скованост на движенията се корени в доскорошните ѝ размери. Повечето едри момичета, особено когато не им харесва това, което виждат в огледалото, се стремят да заемат по-малко пространство, да не надвисват. В резултат - изглеждат по-свити и неудобно в кожата си.
А раменете са оформени, не само отслабнали.

# 137
Летисия е присъствала на откриването на курса за професионално обучение за 2025/2026 г. в Интегрирания политехнически център за професионално обучение Lumbier I IP (Centro Integrado Politécnico de Formación Profesional Lumbier I IP), разположен в Лумбиер, Навара. Това училище се фокусира върху специалности като физически и спортни дейности, хотелиерство и поддръжка.

На 12 октомври фирмата "Muñecas Antonio Juan" ще пусне на пазара лимитирана ръчно изработена кукла на Леонор в униформата на сухопътните войски. Изработени са само 500 броя, като първата е изпратена в Сарсуела и така в продажба остават 499 броя. Цената на куклата е 99, 95 евро. През годините "Muñecas Antonio Juan" са изработили 7 кукли на Леонор и една на инфанта София.

Тази година на националния празник на Испания - 12 октомври, Леонор и София ще присъстват на военния парад и приема в Кралския дворец в Мадрид.

Вчера в частният параклис на двореца Лирия е имало двойно кръщене. Херцозите на Уескар и графовете на Осорно са кръстили синовете си Фернандо и Фадрике. В статията нямаше снимки от събитието.

Днес в каса Алба ще празнуват и сватба. Кайетано Мартинес де Ирухо (62),  херцог на Архона и граф на Салватиера, и Барбара Мирхан (29) ще сключат брак след почти десет годишна връзка. За него това е втори брак. Преди това е бил женен за Хеновева Касанова и имат две деца Амина и Луис. За Барбара, бракът е първи. Религиозната церемония ще се проведе в 13:30 ч. в църквата „Cristo de los Gitanos“. Църквата се намира на по-малко от 200 метра от Паласио де Дуенас и там почива праха на херцогинята на Алба. След приключването на церемонията, младоженците и техните гости ще пътуват до имението Las Arroyuelas в Кармона за приема. Булчинската рокля ще е на ателието Navascués (Булчинската рокля на Белен Корсини е изработена от тях).

В скрития текст снимки на визията на младоженката за предсватбеното тържество.
Скрит текст:

# 138
Ето я и Орла Simple Smile
Много хубаво интервю се е получило
https://www.instagram.com/reel/DPTgG_bDNr0/?igsh=MXg3dHlwcmF6ZWo1cQ==

# 139
Люксембургците са най- богатата кралска фамилия, но гостите им ги засенчиха. Новата велика херцогиня ми е симпатична, но тоалетът й беше много семпъл и не го смени за вечерта. Странно ми е и че на фона на това богатство, не съм чела за тяхна благотворителност с реални финансови средства. Халандците бяха с хубави тоалети, но на фона на домакините  изглеждаха излишно разточителни. Поддържат доста висок стандарт, но и за тях не съм чела да отделят част от средствата за благотворителност, може да подобри малко имиджа им.

# 140
  • в сърцето на един мъж...
Тоя Кайетано не е ли малко възрастен за тая девойка? Ако са от 10 години заедно, тя е била на 19 като се е запознала с него. Може да му е дъщеря... И роклята й е странна...
Елизабет Белгийска е много нежна и изглежда страхотно. Стефани също ми хареса, роклята й отива много и я прави много нежна и ефирна. Матилде изобщо не ми харесва, в последно време се носи като бабичка, но определено не засенчва дъщеря си, както правят Максима и Летисия. Роклята на Амалия е красива, но тя изобщо не изглежда уверена и не се движи уверено. Ако се усмихва малко повече, вероятно ще е по-добре.
Кейт с децата е прелестна картина! Вижда се колко чисто сърце има и децата я обожават.

# 141
  • София
Забеляза ли, че Амалия отново е с нова тиара ? Браво на Максима, че не се скъпи да й дава различни тиари.
До тук са  пет.

Днешната ми е фаворит.

Забелязах, че ми харесва, но забравих да коментирам и естествено не предполагах, че е "нова". За разлика от предните, тази много ми харесва. Въобще Амалия ми беше звездата на това събитие. В добро настроение, приветлива, достатъчно усмихната, без да изглежда изкуствено. По-честите появи и се отразяват добре.

# 142
  • София
Белгийската принцеса я видях по нов начин на това събитие. Със сребърната рокля, която ѝ стои като излята, модел, напълно подходящ за крехко младо момиче, самата тя- фина, елегантна, приветлива, усмихната. Много приятно присъствие показа- няма видимо притеснения, отпусната. Хареса ми толкова, че изобщо не запомних друго, освен зелената рокля на Амалия, но толкова.

# 143
Принц Уилям споделя за рака на съпругата. И баща си - искрено и лично.
https://www.instagram.com/reel/DPT2msDDMgC/?igsh=MWtra3I5bGE2ZDZ6dQ==

Белгийското момиче беше много хубаво, наистина, роклята- изящна и смятам, че беше най-красива и им отк адна погледите. На мястото на Амалия и щях да изглеждам оклюмала до нея, разбирам я.

Общи условия

Активация на акаунт