Кралски работи и клюки - октомври 2025

• 70 778
  • 1 098
  •   1
Отговори
# 765
  • Glasgow
След развода е било и за да избегне банкрут уж, иначе и на мен ми беше интересно откъде накъде кралска снаха, макар и бивша ще иска пари от престъпник, едва ли безимотна са я оставили. Та има писания за нейн абсолютно разхитителен начин на живот, нает имот за хиляди на месец, различен от този, в който живее с децата, където също са поддържали поне 10 човека персонал, изисквала всеки ден да има приготвена и декорирана маса за вечеря сякаш за гости (а те не живеят там) и подобни откачалщини.

# 766
  • София
Да. Лана, права си за държавната измяна.
При андрю може и да има основание ако се разследва сериозно случая с китайския шпионин, а при сара не е ясно какво е получавал епщайн в замяна на това да я издърж 15 години (но и двете предполагат сериозни разследвания, което най-вероятно няма да се случи).
Тя на Сара титлата идва от Андрю...ако той няма, и тя няма. Но пък тя и нейната след развода е в малко странно състояние. Не е хергогиняТА на Йорк, а хергогиня на Йорк.
Не очаквам нещо да се разследва. Тихо и кротко ще си отминат нещата.

# 767
  • София
Защото в Англия има цяло съсловие от аристократи. Отнемането на титли при андрю и сара съвсем резонно, но при дъщерите им, Хари, Меган и т.н. без никаква причина, ще наложи прецедент, който кой знае какво ще повлече след себе си.

В този случай няма как да има действия без следване на процедурите

От морална гледна точка да, но всъщност за да се отнеме титла трябва да има много основателна причина, като държавна измяна например.
И виждаме, че всъщност няма отнемане, а "доброволно" отказване от неползване.
Или както казаха на едно място "Принц Андрю ни съобщи, че вече е само принц Андрю"

През 1917 г. има два акта/закона. Единият е на тогавашния крал, с който се дават титли "принц/принцеса" на децата на действащия монарх. Този акт е одобрен от парламента. Другият акт е на парламента за отнемане на титли в случай на държавна измяна.
Кралят в конституционна монархия не може самосиндикално да отнеме титла, трябва одобрение на парламента. Той може да отнеме други привилегии, които са лично в неговите прерогативи. Най-вече тези, които не касаят наследствените права.
А парламентът може да отнеме титли, включително и наследствени, със съществуващия закон от 1917 г. или с нов. С последващ "параф" на краля, който формално превръща акта на парламента в закон. Винаги действат заедно.

Последна редакция: вт, 21 окт 2025, 14:39 от АРТЕМИС

# 768
Е, думата на един крал пред британския парламент все още би трябвало да означава нещо.

# 769
То затова Дания е неадекватен пример, защото там решава монархът, без парламента.

Аз все пак се надявам, че Уилям ще я започне тая игра, защото доста неща ще излязат покрай нея. За клюкарската ни тема ще е благодатно.

# 770
Фрезия, за тази работа си има медии и журналисти.
Аз пиша във форум, в клюкарска тема и коментирам точно написаното от журналистите.

П.П. ето ти още един нов факт, споменат вече в темата - андрю дава личната информация на Джуфре на бодигарда си от МИ5, за да изрови мръсотия за нея, която той да използва
Проблемът е, че това дори не е факт, а някакво хвърлено твърдение. Нито бодигардът на Андрю, нито МИ5 са казали такова нещо. Джуфре може само да спекулира, в книгата си личи, че е в доста нестабилно психическо състояние, то преживе тя е обикаляла клиники.

Джуфре грам не е била цвете за мирисане и ако Андрю искал да рови около нея, щеше да го е направил и дори нямаше да се стигне до скандал. Другите богати и влиятелни хора, които е забавлявала, сигурно още преди години са се подсигурили да не им споменава имената.

# 771
То затова Дания е неадекватен пример, защото там решава монархът, без парламента.

Аз все пак се надявам, че Уилям ще я започне тая игра, защото доста неща ще излязат покрай нея. За клюкарската ни тема ще е благодатно.
Ооо, да, сигурно доста таблоидно съдържание може да доплава.

# 772
Британците  още преди години направиха показно с махането на HRH  на Хенри, Меган, Андрю, че нито им трябва парламент, нито промяна на законите. Сядат с въпросните, обсъждат, после публикуват, че този и онзи повече няма да използват титлите. Не са им отнети, просто повече няма да ги ползват. Бързо и ефикасно, защо им е да чакат дълги законови процедури и скандалът да се точи.

Няма нужда от дълги, шумни публични процедури, когато нещо може да бъде свършено от днес за утре в тесен семеен кръг.

# 773
  • На топло
Уилям иска да направи тези промени в монархията заради британците.
А парламента знаем на кого служи, та не вярвам да се противопостави на Краля и на воляна на народа си.

Последна редакция: вт, 21 окт 2025, 16:04 от Hello♥J

# 774
Ами не знам, аз нямам против да приемем, че всичко, което пише в пресата, не е факт.
Ама ще го прилагаме тогава към всички кралски семейства нали?

# 775
  • София
Добре, че не се дават титли само на работещи рояли Joy Знаем с какъв прякор е известен Уилям сред поданиците. Уелс са нарицателно на малко работещи рояли в последните години. Ще е много смешно Уилям да започне да маха титли за малко работа JoyJoy (от жена си и себе си трябва да започне)

Първо, аз не знам как е известен Уилям след поданиците си.
Второ, за работата в последните години, не ми се иска да коментирам, защото ще е много грубо. Надявам се, че на Вас няма да се случи да не работите по същите причини.

# 776
Каква държавна измяна за Андрю, като той е работил за тази държава.
Нали няма вярващи, че е купувал оръжие, за лов на дивеч Joy

# 777
Как точно им изчислявате ефекта работа , че  трудно това? Почти всеки ден имат срещи, отчети, снимки. Наистина омразата е голяма работа, само причината неясна.

# 778
  • Glasgow
Дами, тук поне се спазва добър тон, вчера търсих темата в Гугъл и ми попадна огледална на тази тема в друг форум, езикът е шокиращ, не съм чувала някой да се изразява по този просташки начин и да е толкова обсебен. Супер сте и двата "лагера".

# 779
Боряна, по броя ангажименти. Тук е качвана класация и цифрите не лъжат. Така че колкото и да се опитва някой да ги изкара мързеливи - няма как да стане, знаците за релация се учат още в първи клас.

Факт е, че холандците почиват голяма част от хубавите сезони - видяхме счги с държавния самолет на флайтрадар24.
Факт е, че Мери преди да стане кралица имаше по-малко ангажименти за година, отколкото има дни в месеца.
Факт е, че първородният люксембургско бебоче работеше здраво от раждането, за да чисти имиджа на морхията от баба му, която се беше развилняла.

Общи условия

Активация на акаунт