Кралски работи и клюки - октомври 2025

• 70 736
  • 1 098
  •   1
Отговори
# 825
  • Някъде там
И мен това посещение винаги ме е озадачавало
Имаме толкова интересни места за показване, като се има предвид интереса на Чарлс към православието пък съвсем...а те в циганската махала.
Дано, ако дойде пак му направят по-интересна програма.
И църквата "Св. Св. Константин и Елена му бяха показали в Пловдив.
Те май всички кралски особи в Пловдив ги водят.Фредерик и Мери и тях ги бяха водили, но в Столипиново на сватба само Чарлс. Ако дойде  може да го водят в Костандово, да му покажат къде и как се произвеждат килимите му, там мисля че не са при предишните два пъти в които е идвал в България

# 826
Кралят и кралицата пристигат в Рим за държавно посещение във Ватикана. Кралят ще бъде първият монарх, който ще се моли публично с папата от 500 години насам.

# 827
Убийте ме с думи, ако щете, но ми идва малко в повече тая демонстрация на толерантност и миролюбие. Във времена когато хората и без това са объркани и обезверени. Нека всеки да си тъче на неговия си стан. Евреите - в синагогата, мюсюлманите - в джамията, християните - всеки в неговата си църква.
Не ни трябва да си омешваме ритуалите, а да уважаваме различните и да сме добри хора в своята си общност.
Добре, че Чарлз и съветници не ме четат де 😀

# 828

Стана ясно и че Метте-Марит и Хокон са присъствали, когато някои от престъпниците наркодилъри на Мариус са го посещавали в имението Скаугюм и че са познавали повечето приятелите му. Които приятели директно се свързват с трите най-големи картела за кокаин в Европа.
Представяте ли си какъв скандал е това тези престъпни групировки, срещу които се борят полиция и ДАНС в цяла Европа, са имали свободен достъп до Метте-Марит и Хокон, жилището им, откраднали бяха неща и една карта за бензин, която Метте-Марит и Хокон ползват и която се плаща от данъкоплатците.
Няма измъкване от тази кал, просто няма. Няма начин да се правят на незнаещи, невидяли и неразбрали. Просто няма начин. Сега въпросът е до каква степен полиция и прокуратура ще забравят, че Хокон и Метте-Марит са на тези позиции и ще ги разследват. Като се имат предвид огромните чадъри над тях и над Мариус досега ... сигурно няма да се направи много. Дано поне да ни се даде шанс на нас, хората, да им бием дузпата и да ги пратим в забвение.
Леле, леле, тези са скандални. Мариус си продава наркотици необезпокояван, родителите купонясват с наркодилъри, пък дали не са се и възползвали от благата и стоката им... - тази монархия е за тотален бан! Нищо чудно, че изпратиха дъщерята на другия край на света.

# 829
  • Варна
Нищо чудно, че изпратиха дъщерята на другия край на света.

Ето я въпросната тия дни в Австралия. Не страда от момински свян Stuck Out Tongue Closed Eyes

# 830
Деколте на бъдеща кралица.

Иначе намерих изрезка от черното тефтерче на Епстейн с Андрю и Тръмп

# 831
Ингрид трябва да бъде оставена на мира да изживее спокойно студентството и младостта си.

# 832
  • София
По възможност и без да слага монашеско расо.

# 833
  • в сърцето на един мъж...
Убийте ме с думи, ако щете, но ми идва малко в повече тая демонстрация на толерантност и миролюбие. Във времена когато хората и без това са объркани и обезверени. Нека всеки да си тъче на неговия си стан. Евреите - в синагогата, мюсюлманите - в джамията, християните - всеки в неговата си църква.
Не ни трябва да си омешваме ритуалите, а да уважаваме различните и да сме добри хора в своята си общност.

Аз лично го намирам за много добро, защото означава, поне за мен, че Бог е навсякъде, а не в специална църква. И че трябва да приемаме вярванията на другите.

# 834

Напротив - точно трябва да сме запознати с постулатите на различните учения, за да знаем че са една и съща глупост. Всяка една религия има само една основна функция:

Цитат
ХОРАТА ИМАТ НУЖДА ОТ ФАНТАЗИИТЕ, ЗА ДА БЪДАТ ХОРА. ЗА ДА БЪДАТ СРЕДОТОЧИЕТО, КЪДЕТО СЕ СРЕЩАТ ПАДНАЛИЯТ АНГЕЛ И МАЙМУНАТА, ИЗПРАВЯЩА СЕ НА ЗАДНИТЕ СИ ЛАПИ.
— И затова си имаме феи? Дядо Прас? Дребни гад… (*ще добавя - бог и религия)
— ПОЗНА. ТОВА Е НАЧАЛОТО. ПЪРВО СЕ УЧИТЕ ДА ВЯРВАТЕ В МАЛКИТЕ ЛЪЖИ.
— За да повярваме и в големите?
— ДА. В СПРАВЕДЛИВОСТТА. В МИЛОСЪРДИЕТО. В ДЪЛГА…
— Нямат нищо общо помежду си.
— НИМА? ТОГАВА ВЗЕМИ ВСЕЛЕНАТА И Я СТРИЙ НА НАЙ-ФИН ПРАХ, ПОСЛЕ Я ПУСНИ ПРЕЗ НАЙ-ДРЕБНОТО СИТО. И НАКРАЯ, АКО МОЖЕШ, МИ ПОКАЖИ ПОНЕ ЕДНО АТОМЧЕ СПРАВЕДЛИВОСТ, ЕДНА МОЛЕКУЛА МИЛОСЪРДИЕ. А ВЪПРЕКИ ТОВА ВИЕ ПОСТЪПВАТЕ СЯКАШ ИМА НЯКАКЪВ ИДЕАЛЕН РЕД В СВЕТА, СЯКАШ ВЪВ ВСЕЛЕНАТА СЪЩЕСТВУВА НЯКАКВА…„ПРАВОТА“, ПО КОЯТО ДА СЪДИТЕ ЗА ВСИЧКО.
- Тери Пратчет, "Дядо Прас"

Без големите лъжи, човечеството остава групичка безопашати маймуни, които често падат от дърветата.

Последна редакция: чт, 23 окт 2025, 09:17 от Фея Таралежка

# 835
По възможност и без да слага монашеско расо.
Като гледам другите момичета, и те са поразголени. Топличко е там, закопчани до под брадичката копченца като девиците от 19 век не носят 🙂

# 836
Съвсем нормално са си облечени всичките.

# 837

Emil Lazarov
 ·

Тази мила баба с цигара, на стълбите сред бутилки, е кралицата на Дания Маргрете Александрина Торхилдур Ингрид. През тази година майката на двама сина и баба на осем внуци отпразнува своя 85-и рожден ден.
Маргрете II управлява Кралство Дания от 1972 г. до началото на 2024 г., когато абдикира в полза на своя син – престолонаследника Фредерик, който стана крал Фредерик X.
Кралицата има блестящо образование – изучавала е философия, археология, обществени науки и икономика в Копенхаген, Кеймбридж, Сорбоната и Лондонското училище по икономика. Владее свободно датски, английски, френски, шведски и немски език. Известна е с това, че сама пише речите си, изказва се по важни обществени теми и спокойно пазарува на местния пазар, без охрана и церемонии.
Маргрете II е истинска любимка на народа – датчаните често казват, че ако имало избори за президент, тя щяла да ги спечели с лекота
Под псевдонима Ингахилд Гратмер тя рисува, създава сценография и костюми за балет и кино, илюстрира датското издание на „Властелинът на пръстените“, превежда творби на Симон дьо Бовоар и сама проектира много от роклите си. Тя е и майор от ВВС на Дания, служила е в армията между 1958 и 1970 г.
Днес, макар и оттеглила се от трона, кралица Маргрете остава активна, обичана и вдъхновяваща фигура в датското общество.

# 838
  • Glasgow
Нещо което и кралица Елизабет трябваше да направи, докато Чарлз е по млад.

# 839
Крал Чарлз III и кралица Камила пристигат в Апостолическия дворец във Ватикана.

Общи условия

Активация на акаунт