Кралски работи и клюки - октомври 2025

• 70 796
  • 1 098
  •   1
Отговори
# 630
Според мен престъпление трябва да се съди по закони ,валидни при извършването му. Лесно е при променен закон да търсиш виновни и изнудваш. Когато е станало деянието - попада ли под закон? Наказание по него. Ако не - какво правим? Утре се сменя закон, виновен си със задна дата. Тогава е било разрешено.
 Не съм монархист, но  монархиите са ми цветни, интересни , част от миналото и тиари няма да видим без тях например. Имат вековни връзки  и информация, контакти днес,  и от преди. Дипломати са ,помагат на страната си, занимават се с каузи ,дето  няма кой да поеме ,събират пари за тях, насочват внимание. Заради известност, статус   и други такива ,  скритото не знаем. На  имат достъп до всяка информация . Ако не са  престъпници са полезни. Андрю е  издухан. Никой нямаше да го знае , ако не бе син на майка си ,щеше да си кюта спокойно, ако е само богаташ..
 За нашата монархия нямам носталгия, няма личности. Прекъснато  е , никой са вече. Симеон има роднински връзки ,но  е изпята песен ,децата му   - не стават за царе.

# 631
Толкова информация,  нова и стара излиза, аз например не знаех, че Чарлз е трябвало също да одобри сумата от 12 млн за споразумението на андрю, не е била само Елизабет.

Вирджиния не е подписвала NDA, а само се е съгласила на едногодишна gag order, за да не помрачава юбилея на тогавашната кралица.
Това обяснява книгата сега, както и че явно не са имали никакви козове, за да я принудят на NDA.

# 632
Аз пък не знаех за индиректните връзки на близки до Маркъл с Епстийн.
И дългогодишните твърдения, че британското кралско семейство има протекции от медиите се спука като балон.
Интересна статия от BBC, че ще проверяват информацията, че Андрю е използвал охраната да търси компромати за Джуфре.
https://www.bbc.com/news/articles/c3970mxwz9vo

Последна редакция: нд, 19 окт 2025, 18:51 от DSG123

# 633
То по същата логика индиректни връзки имат и Кейт и Уилям, защото чичо им и леля им и братовчедките им доказано са се срещали с епщайн. На Чарлз, Ан и Едуард пък брат им, снаха им и племеничките и т.н.
Но Меган,  разбира се.

# 634
Защо да си бутат хората монархиите? Че, държавите с най-висок стандарт в Европа са монархии.

# 635
Изнудването е бизнес стар като света, управляван от безкрупулни и влиятелни хора. Всички от елита са прицел на този бизнес, по-умните успяват да се опазят, по-глупавите като Андрю изгърмяват. Чисто хипотетично, ако си глупав и комплексиран принц, много лесно могат да те заслепят с ласкателства, да ти галят егото, да ти организират разкошни безплатни партита с красиви момичета, които пърхат около теб, на които разбира се не ти идва на ум да им искаш личните карти, снимаш се с тях, забавляваш се, може дори да не стигнеш до по-деликатни отношения /не че случая с Андрю е такъв/, и в един хубав ден след 10г. една от всички дами, която ти може и да не помниш сред толкова други, се появява и те обвинява в престъпления. Класика, какво да направи опозореното ти семейство, ако има какво да губи, в случая репутацията си, се опитва да минимизира щетите. Шанс за процес и доказване на невинност няма, затова плащаш. 
Вирджиния не знам дали е била жертва, но е била маша на Епщайн, а семейството й, което удобно сега надигна глас, за да прибере парите, заащо навремето не й е помогнало, за да не влезе в тази схема. Невинни в този случай няма, просто театър с неизвестен режисьор.

# 636
  • София
...
Но Меган,  разбира се.
Е то е ясно кой е виновникът 😂😂😂
Даже се учудвам, че не е посочен изрично.
Все пак "сготвянето" започна след нейната поява. Няма как да няма връзка...

# 637
Аз не видях някъде да пише, че Маркъл е виновна. Безкрайно много и вдигате акциите.  Но, разбира се, трябва да се преиначи всичко, за да изглежда така.

# 638
То по същата логика индиректни връзки имат и Кейт и Уилям, защото чичо им и леля им и братовчедките им доказано са се срещали с епщайн. На Чарлз, Ан и Едуард пък брат им, снаха им и племеничките и т.н.
Но Меган,  разбира се.
Разликата в двата случая, е че приятелите си ги избираш, според общите интереси и ценностна система /може и според амбициите и бизнес интересите си/, а роднините няма как да си избереш.

# 639
  • Някъде там
Счупената корона на съпругата на Наполеон III която е част от откраднатите бижута от Лувъра и която е намерена в близост до музея.

Скрит текст:
Обирът в Лувъра е продължил около четири минути: появяват се нови подробности за дръзкото престъпление

Според Le Parisien крадците са откраднали девет от 23-те предмета от колекцията бижута, принадлежащи на Наполеон I и съпругата му Жозефина.

Сред откраднатите предмети са съкровища от Втората империя, включително части от церемониалните бижута на императрица Евгения.

Короната на императрицата по-късно е била намерена извън сградата – разбита.

„Прегледахме записите от камерите за сигурност: те [крадците] не са се целели в хора, влезли са спокойно, разбили са витрините за четири минути, взели са плячката и са си тръгнали. Няма насилие, всичко е било много професионално“, заяви френският министър на културата Рашида Дати по TF1.

Френската полиция започна мащабно разследване.
Обирът в Лувъра отне само седем минути.

Крадците откраднаха девет предмета от колекцията бижута на Наполеон и императрицата.

Нарушителите използваха повдигач, за да влязат в музея, прониквайки в галерията „Аполон“ през част от сградата, която се ремонтираше. Досега полицията не е успяла да ги открие.

Един от откраднатите предмети, счупената корона на съпругата на Наполеон III, беше намерен по-късно в близост до музея.

Интересното е, че крадците са оставили най-големия скъпоценен камък от колекцията на императора – диамант от 140 карата.

Общата стойност на откраднатите предмети все още не е оповестена.

# 640
Интересно какво толкова се вълнувате от Андрю и сагите му, той вече тотално е аут от полезрението на кралското семейство, той отдавна си е реално. Преди само да се видеше Андрю близо до Чарлз или Уилям и се изкарваше, че го подкрепят, ето вече няма как да стане. Обаче като се спомене Маркъл и слуховете за живота ѝ преди Хари и всички нейни приятели, които са свързани със скандали се замита? Има ли слухове, че Андрю и Маркъл са се познавали преди това, има. Има ли снимки на Андрю и Маркъс на яхта, има. Има ли слухове, че Маркъс е много отдавна в среди с наемане на елитни компаньонки, има. Защо това да не може да се коментира, а от няколко дни се извадиха какви ли не догатки за Андрю?
Ако се извадят всички истински списъци на Епщайн ми е интересно колко ли други имена от кралските среди ще видим и определено няма да е само Андрю.

# 641
  • София
И на мен ми е интересно.
Много хора имат снимки с Епщайн....а някои да отсядали у тях, щото било удобно. Много хора имат снимки с Пъф Деди.  
Скандалите покрай Андрю не са един и два, че да си кажеш натопили са го.

ПП Може би ако спрете с Маркъл?

Последна редакция: нд, 19 окт 2025, 19:35 от Lana

# 642
Не знам защо не се чете с разбиране, никой тук не казва, че Андрю е невинен, говорим за двойния стандарт и за прикриване на всички останали от черното тефтерче на Епщайн, в сравнение, с които Андрю е дребна риба.  Метте също е отсядала у Епщайн, но това се омаловажава тук, това дразни. Дори да не е била част от схемата, то тя с присъствието си е допринесла за прикриването й. Да не говорим, че го е направила след обвиненията, а самото й обяснение вече е достатъчно подозрително.

# 643
Възприема се, че само Андрю е издънката в кралските семейства, а това изобщо не е така.
Да не забравяме фактите, че във всяко кралско семейство си има проблеми и Андрю не е единствения. Във всяко кралско семейство има скандали за изневери, скандали за титли, финансови измами, миналото на членове на семейството и т.н. За норвежците и доведен син доказан  изнасилвач и наркоман да не говорим. Но той продължава да се поввява с Хакон и Метте и да го водят по почивки и да му дават пари.

# 644
Как защо, защото Андрю е брат на британския крал, а АКС не е от свещените крави на темата.

Общи условия

Активация на акаунт