Отговори
# 765
Аз правя салата, изяждаме я за ден-два.
Не кипвам нищо.
Просто разтварям меда в оцета, добавям сол и зехтин и заливам зеленчуците и после прибирам в хладилника.

Супер идея за зелето, Риюниън, ще сложа другия път, като китайската салата.

# 766
  • София
Можеш, аз имам такава туршия от мад три месеца и си е ок още. Само че е в буркан.

# 767
Донси, да ,аз така правя .Понякога даже не в хладилника, а отвън под навеса.Колкото пъти сетя , разбърквам.
   Заливам с топла марина -1 ч ч оцет, 3 с.сол, 4-5 с.л.захар, мааалко олио.С уговорка , че зависи от солта,щото има една, дето не соли.Това на половин средна зелка, почти цял карфиол, малко моркови,малко зел.домати, чушка.Дс речем 1,5 зеленчук.Моите не ядат туршия, която е "втасала " , ядат на втория ден.

# 768
Аз нали правих туршии миналата седмица, 4 големи буркана и 3 малки. По рецепта на бабата на ММ, ама нещо оплесках нещата, защото маринатата стана мътна и газирана, та днес ще сменя маринатата и ще сложа аспирин и ще ги затворя. Иначе ферментира, получи се, ама искам да ми е спокойна главата с прясна марината..

Последна редакция: нд, 12 окт 2025, 21:03 от Азалия

# 769
  • Пловдив
И аз не правя туршии...Мъхов прави само солени, ама тая година надали.
Правих пандишпан с ягоди и боровинки замр., че вишните свършили. Щях да ходя до К и ме мързи...не ща ич да свършва тоя уикенд, ама на...

# 770
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Става, донси, аз затварям в кофички от кисело мляко след като изстине. Кофичките са от 3 кила Wink
Сутляш не ям, но Горинич спомена, че ми било любимо от детската градина и се специализирах на стари години.
Имам си чалъм - сварявам ориза с вода 1:2, когато е готов слагам чаша мляко,захар и варя още малко. Иначе и на мен ми загаря.
На басейна съм. Пия си кафето. Само аз и котката сме клиенти.  И ни обслужват пет човека. Но пък каква музичка ми пуснаха... Не ми се тръгва. Лек джаз, тихичко на ушенце...

# 771
Наглеждам ви, давате ми идеи за туршия, може и да си надделея на мързела.
След малко ще вървя да видя килъра дали ми е сварил шкембето и да завъртя чорбата, остана да пусна и праходухалката, да мина през банята иии понеделника дошъл .Confused

# 772
  • Mediterraneo
Тъкмо сгънах две кутийки мляко с ориз от Лидл и влязох да ви нагледам, вие за сутляши си говорите Simple Smile Много обичам, ама купувам готов, че само аз го ям вкъщи.
Главата ми е компот от недоспиване, ама се оправям да вървя на работа. Че след втора, утре съм от 10, отново ми е супер графикът.
От чудене какъв адвент да си взема за тази Коледа, поръчах два летни календара с по 12 продукта Simple Smile Ще си ги ползвам на Карибите преди Коледа. Още един парфюм съм набелязала и приключвам с козметиката за тази година, че имам несметни количества. И от Шейн една поръчка пуснах, картата ми започна да хленчи само 10 дни след заплата. А имам още неща по пътуването да плащам. Добре, че ММ взе 14-та заплата този месец!

# 773
Даян Кийтън е починала Sad

# 774
Белушани, как сте? Heart

# 775
Харесвам Даян Кийтън, светъл път!
  Белушани, и аз да питам , как сте? Свиквате ли една с друга?
   Дремем на дивана, Мъх направи си похърква. Ходихме до село със синът, да се види с кака си и графинята. Ох,милата , така му се радва, толкова мила гледка са двамата. Той й купил нова книжка.

# 776
Ули, с най-голямо удоволствие Simple Smile
Да, прочетох снощи за Даян Кийтън. Харесвах я и аз, не само като актриса, но и като цялостно присъствие.

Забравих да пусна хляб, останал е съвсем малко. Но пък има ориз.
Мама ме саботира. Домъкна цяла торба бонбони от Берьозка.

# 777
Жалко за Даян. И аз я харесвах.

Мусаката ми стана трепач.

# 778
  • Пловдив
Сиросче, джама на терасата съм го остаЙла отворен Wink

Нищо няма за гледане...отново.

# 779
Аз и утре съм детегледачка. Ще сядам да уча, че утре няма да мога.

Общи условия

Активация на акаунт