КГБ = Клуб на Готините Баби - 239

• 856
  • 42
  •   7
Отговори
# 15
  • София
Привет, от дъждовна София. Nature Sweat Drops Май навсякъде е така. Nature Closed Umbrella
А казват, че ще има Т и до 30 градуса. Ще поживеем, ще видим. Grinning
От сутринта ми е есенно спокойно, въпреки, че кръстосах надлъж и шир окъпания град.
Продължавам да се занимавам със зимнина. Сигурно съм се повредила. Такъв ентусиазъм не ми е познат. Stuck Out Tongue Winking Eye
БОРЯНЧИЦЕ, добре направи, че ни почерпи с такава вкусна тортичка. И още по-добре е, че е без повод - ей така, нещо за душата.
ЯНЕ, хареса ми този глагол "пършули". Миличко ми звучи. Как е Анжелка?
КЛЕЧИЦЕ, за теб и Чарли - Hug
БОРЯНЧИЦЕ, това страшилище не може да си ти! Хич не се напъвай!!!  Все си мислех, ама забравях, когато пишех в темата да кажа, че с ЯЖКА държите първенството по красота. Я какви сте хубавици! И да попитам КЛЕЧКАТА - поне малко не отслабна ли, та да си смени фотото. И АЛОНЕЛАМ я очаквам да се появи с ново име. Stuck Out Tongue Winking Eye
ПИПИ, за пореден път доказваш, че си фурия! Hug
ТЕТКЕ, не си сама в даването на акъл. И аз получавам упреци, че неправомерно ги контролирам. А аз просто се притеснявам, ако някой се забави, без да знам защо. Боря се с катастрофическото си мислене и с повишената си тревожност.
МАКАВЕЛИ, моя ден започна точно с усмивка. Кръвното като на космонавт, кафето сервирано, няма да ходя на тръстиката, няма и да готвя. Убавиня!
КАССС, подкукуросваш ме да пробвам и твоята рИцепКа, както казва ГЪБКАТА. Grinning
МЕРИАН, ще отнесеш една критика от щерката. Разбирам, че и твоята, и моята са прави, не се отказвам да се променям, колкото и да не е лесно на тия години. Grinning
ТОНИ, да поръчаш за края на месеца хубаво време. Stuck Out Tongue Winking Eye
Стига за сега. После пак! Heart

# 16
Привет, девойки! Да се включа в новата къщичка на втора страница! Yum
               Пипи, повече от фурия си. Кога успя и къщичка да построиш наред с многото разговори и клиенти? Едно голямо "благодаря" за прекрасното оформление и настроението, което създаваш в темичката ни!
               При мен нищо ново и няма за какво да пиша. Все още не съм видяла новата студентка и да я попитам за първите и впечатления. Не, че другите съм ги виждала, но при тях вече е рутина. Сладкото от смокини стана перфектно. Само дето си играх почти цял ден с него. То не беше кипване за 5 мин и повтаряне на това упражнение няколко пъти. Важното е, че се справих от раз.
               Спокоен дъждовен ден! Не обичам есенния дъжд, само летния!

# 17
Борянка, повече ми харесва втората ти визия. Не обичам никак животните от първата снимка. Срещала съм се само със смокове, но и това ми е много. Едното ни внуче - Филип е влюбен в дракони, динозаври и всякакви такива твари. При идването си на гости тук си беше избрал и му купиха зелена дълга змия - обича да ме плаши с нея, даже и като се виждаме на Вайбър.
Ениса, да ви е приятна срещата с колегите - и както вече се каза преди няколо дни "Някой пият от радост, други - от мъка, а трети - от сутринта". Вземете си дозите кой както обича, че да ви е по-леко Smirk
Готови сме с Царската туршия - 30 буркана. Част от тях са за бабата. С това приключва приготвянето на зимнина. Остава зелето - след 10 ноември. Ще стане тъкмо за Коледа.
Правим за бърза консумация Дряновска сборджийска туршия на Звездев, но половин доза. Много е вкусна и се започва на втория ден. Не е трайна за съхранение и затова е добре да се преценява колко да се приготви.

# 18
Вие  пък, попадна ми картинката, качествена картинка  е и споделих, а ви е сте страхопъзли и от картинки. Няма близки срещи с такива твари аз. Пу дано няма , че на каквото се почудя, зазяпам-случва се.
 Качих рецепти . Мисля да полегна,  запалих печката, ми студено си  е вече, като се стопли ще отворя прозорец.
 Днес съм на спагети, обещах, тоест предупредих , изядох една чиния без хляб  дет се вика, то паста. Вкусно беше.

# 19
Еее,  сОпрете се бе, дЕвойки с тези реЦепки и туршии Simple Smile Wink , направо ме карате да се срамувам в ъгъла и да ме е срам да се Явя в новата ни къщичка Simple Smile .

Шегувам се,  разбирате, нали, щот ми се лежи и не ми се занимава с подреждане на багажи.

И друго, неуморни баби Мравки, , аз като един безгрижен Щурчо/ Щурачка, цяло лято се вея насам натам, шапка на тояга съм, ,,а когато сняг забръска" що ще чиня  аз тогаз Simple Smile ?...
Освен да започна да ви гостувам - тук няколко дни за дегустация на туршийката, там няколко дни за дегустация на сушените домати и сушената пастърма, там няколко дни за дегустация на сладкото от зелени смокини (ох, покапах се - гарнирано със сладоледец, знам, че у Дидиа винаги има),  у Борянка и Пипи, че цяло лято като мравчици пълнят килера с разни вкусотии и то станало време за Коледа.

Пък тогава ще дойда на дегустация на Коледните вкусотии, и без това се очертава тази година да си караме Коледно- Новогодишните празници сами с кучето, че Стрелбищенци се гласят да пътуват ваканцията по света и у нас и да не сме сами освен и ние да хванем по гости Simple Smile ....

Леле, как бързо направих плана за до края на годината Simple Smile .
 Само живи и здрави да сме, гладни няма да останем.

Ениска - весело да ви е на тимбилдинга.

Мамси, кога тръгваш?
Чета, че може и сняг да запрехвърча по Карловско, вие с какво се отоплявате при майка ти?

К.А.Г-че,  справят ли се учениците - и твоята, и чуждите?
За младежа не питам, той вече е голям и самостоятелен.

Мериан, наблизо ли живеете с дъщеря ти? Може и да си казвала, но да съм забравила.
През седмицата можеш ли да ходиш на помощ, когато нея я няма?

Тони, неуморно момиче, ти си моята сбъдната мечта за пътувания Simple Smile - ПУ, ПУ да не ти е уроки. Хубаво да ви е!

Адашке, ти пък питаш не отслабнах ли Simple Smile - що така -  бива ли да се разваля хубавата жена. Нали от хубавите жени трябва да има по много - и дупе, и коремче, и бъджачета, ама, че дума, като хване човек - да има. Моите хубавини са за собствено ползване вече, но пък да не ми ръби като лежа, че аз като кучето много обичам да си почивам в кревата.

Оставям ви.
Ставам да меря банЦки, че току - виж може да съм ги израстнала след последното море  и да не си побера телесата в някои, та поне да не ги нося с мен.

Мога до довечера пак  да наобиколя, да ми се порадвате, не за друго, че  после има да плачете за мен две седмици Simple Smile Wink .

П.п Надявам се, че разбирате тромавия ми мечешки хумор, нали ?
Дано поне малко сте ме поопознали що за човек съм през тези 14 години...

Последна редакция: чт, 02 окт 2025, 15:31 от Важна клечка

# 20
Тони, непременно да се обадиш като дойдете в нашия град. На лични ще ти изпратя номера на телефона ми. Заведения има много. Не съм посетител и нямам идея кое е най- добро, но са популярни  "Старата къща", "Бонжур", "Виктория", "Каменград", "Франел" и по-евтини закусвални .  Всички са около центъра.
После ще ви чета подробно. Сега влизам набързо между работата.

# 21
  • София
Клечке, не сме много близо. Даже с метрото е по-бързо, но с мокри коси след плуване няма как с метрото. Трябва с колата. А иначе ако зетя не заяви помощ няма как да се бутаме нежелани. Казали сме, ако е необходимо ще помагаме.
Айде, лек път и приятно!
Фрау Дана няма ли да сподели относно новата работа? Дано всичко е ок там.
Ще чакаме и Ениса като изтрезнее да се обади.

# 22
Ениса няма да изтрезнява до  връщане, няма да ни излага с трезвеност.

# 23
Привет от Боровец! Кротко започвам с чай с ром! С какво ще завърша, ще видим...
Мъгливо, студено и дъжд, засега. След малко ще завали и сняг. Изчетох ви, но купона започва и се впускам в надпиването. Няма шефове тази вечер.
Пипи, прекрасна тема си спретнала, както винаги! Голямо благодарско! За всички  Heart

# 24
Ето ме и мен, баболини! Heart
Днес си начесах крастата да шофирам и се сдобих с електронен подпис. Сега съм с два. Оказа се, че този на Евротръст (безплатен) не ми върши работа за НАП, но го разбрахме късно. Нищо де, тъкмо да имам повод да изскуба колчето Wink
Ениса, обожавам Боровец! Да си изкарате много хубаво!
На всички пътешестващи пожелавам същото! Много обичам да пътувам!

# 25
Здравейте, млади и хубави  баби!
Тук заваля снощи и цял ден не спира. Дано вали още, защото тук не е валяло  цяло лято. Слава Богу,  не се е налагал режим на водата. Доставят ни я от Марица, а и тук вече има нов язовир.  
Сега на тишина и спокойствие да ви прочета, анализирам прочетеното и да взема отношение  към написаното.
Пипи, нощес направих само запис в новата къща, а сега ти благодаря за  интериора! Дано и сега я напълним с хубави събития!
Явно още сте на тема зимнина. разгледах и си кОпнах вашите рецепти, но за сега съм пас.  Днес мариновах 10 броя червени чушки за прясна консумация. Имам от миналата година по 3-4 буркана царска,  мариновани червени и камби, чорбаджийски. Затова няма да правя нови.  За вечеря мушнах 2 гювечета във фурната. Син 2 трябва да се върне от командировка и да има нещо топло.
Клечи ме пита за учениците. Някои по-добре, други са по-трудни, но правя необходимото да ги вкарвам в релси.
Вчера ме търси баба на 5-годишно дете. Моля!!! Ми то е в ДГ, какви уроци!? Не искало нищо да прави в градината. Ама то е тръгнало скоро, какво очакват?!
За работата на някои колеги в училищата,  псувам наум. Е заради такива мърли частната практика процъфтява! Яд ме е! Не трябва да е така!
Клечи, приятно изкарване на почивката!
Енисса, докъде стигна напиването?
До тук с персонални коментари.
Отивам да си нагледам гювечетата и после ще си гледам сериалите. Заспивам към 1- 1,30  след полунощ и ставам към обяд. Днес имах рекорд. Спах до 11, 30 и  станах от леглото в 12, 30.

И на вас приятна вечер и спокоен сън!

Последна редакция: чт, 02 окт 2025, 23:47 от К.А.Г.

# 26
  • Вила Великула
Ето ме и мен, ремонтирана и разхубавена след процедурите.
Клечи, ако разчиташ на мен - гладна ще си останеш. Аз тази година съм се зарекла и освен кисели краставички /защото имах много краставици/ и доматено пюре /отново по същата причина/, друго не съм правила и не мисля да правя. Аз почти цялото лято не бях тук и градината ми е гола-вода. Вчера извадиш 10 моркова, колкото да не е без хич и още толкова глави лук. То всичко си иска грижи и дистанционно не става. От преди съм си харесала една туршия в плод и зеленчук в близкия град, същото ще е и с киселото зеле. Изяждаме за сезона 2 зелки. Даже от миналата зима, където сложих 5 зелки, имаме няколко буркана - за сърми и нарязано за готвене. Може уикенда да спретна едно кисело зеле.
Но Клечи, идеята за гостите е чудесна - винаги си добре дошла. Проблема е с транспорта.
Дидия, не съм се съмнявала и за миг, че ще се справиш. Приятно хапване на вкусното сладко.
На целия ми хал и нула свободно време, днес ми натресаха една проверка от Инспекция по труда. Една тъпа/ама много тъпа и злобна/служителка, която я съкратиха от една от фирмите е подала жалба, че не сме и върнали трудовата книжка. Само, че сме и я върнали и то срещу подпис. Проблема е, че сега ще си загубя времето да подготвя две страници документи, за да им ги представя. Хубавото е, че проверяващите са от градО, т.е. близко ми е.
КАГ ме изпревари и докато я изчета се забавих с публикуването.
Като каза гювеч и ми се дояде - само, че в къщи ако сготвя само аз ще си го ям.

# 27
  • някъде другаде
Здравейте , баболини. Днес имах напрегнат ден. Към 11 ми се обади една жена за да каже молбата на друга жена от Ловеч , която е говорила по телефона с една от село. Както говорила и тази от село спряла да говори и вече не вдига. Сетих се по обясненията, коя е , комшийка ми е. Леля Дешка , има едно момче , което като студент получава психическо разтройство. Тя се грижи за него , той дори не излиза освен на двора у тях. Отидох виках , тропах , показа се момчето , каза първо , че я няма , после , че лежи и не може да стане. Той влезе и излезе , сигурно леля Дешка му е казала и ми отключи портата , влезнах и намерих жената на пода , говори но завалено , обадих се на 112. Когато дойдоха казаха , че ще е с инсулт и ще я карат в болница. Едва намери момчето портмонето и за да намерим личната карта. Откараха жената , а аз накарах момчето да заключи. След малко го виждам на центъра . отивам , а той влиза в магазина носи пари и си купи цигари и кафе. От нея знам , че много пуши , а не трябва и тя го контролира. Тя му дава и лекарствата. След обяд търсих телефони на роднини чрез полицията. Открих стационарен на нейна племенница в София , но при набиране оператор казва , че не съществува. Накрая намерих на починалия и съпруг племенница , която каза , че не може да помогне , че и тя е вдовица и няма кола , но ми даде на братовчед , който обеща да дойде утре и да видим , какво ще правим с момчето.
Хора много се разстроих , тази жена , която 40 години е била акушерка , да живее при мизерни условия , даже ми вика НЕ , като и казах , че ще викам БП. Сигурно се притеснява за сина си. А какви , красиви рози и хризантеми отглежда. Не е справедлив живота , сигурно е помогнала на хиляди родилки , а сега е толкова безпомощна.
Племенницата , която има тя през 2022  на 45 години е родила близнаци , които са починали за 1 месец и двете.
Боже , колко мъка има по този свят , Боже!
Лека нощ!

# 28
Влязох в темата да измрънкам за счупен буркан с туршия от карфиол и моркови... Прочетох те, Тони! Шапка ти свалям, че бързо си се сетила какво да правиш и да помогнеш. Аз от години щом заключа вратата от вътрешната страна и вадя ключа от патрона, за да може да се влезе у нас. Станало ни е навик... Много е тежко положението на тази жена и сина ѝ. Дано роднините положат грижи, но и те ще имат нужда от помощ...

# 29
  • София
Пипи, благодаря за новата тема.
Ениса, наздраве от нашата с Пл. маса!
И чакаме снимки на снежен Боровец утре.
До оня ден гледахме снимки от плажа.....
Тони,  дано се възстанови леля Дешка и да си гледа сина.
Имахме съседи - дъщеря им с Даун. Гледаха си я в къщи, търпяха. Но като им намаляха силите и здравето я дадоха в дом за болни. Дълго търсиха за да е читав, ходеха редовно да я видят. Майката все казваше, дано не умрем преди Марга. Трудно е с болестите.
КАГ, може ли рецепта за маринованите чушки за бърза консумация.
Тетка, от къде извади новия ел. подпис? Да ходя и аз да си направя, че имам отдавна планирани неща, за които ми трябва.
Клечи, лек път и весело изкарване на топлото място!

Общи условия

Активация на акаунт