Какво е за вас "изневярата" ?

• 3 145
  • 106
  •   1
Отговори
# 30
  • волно калдъръмче
Бракът не дава гаранция за вярност.

Изневяра от страна на мъж приемам за слабост и предателство. Мъжът е по-просто устроено същество - всичко, което мърда, попада в полезрението му, окачествява се и процесът може да се задейства, ако набелязаната "жертва" покаже готовност. Според общоприетото мнение мъжете не влагат чувства - слагането на това в онова е просто секс. Това е и най-честото им оправдание. При тях чувствата идват по-късно.

Изневяра от жена е много по-сложна материя, защото си зависи много от жената и нейната нагласа към живота, през какво е преминала в отношенията си, какво е инвестирала в отношенията, кога е настъпило осъзнаването и желанието за промяна.

И в двата случая изневярата е осъзнато решение.

# 31
  • Пловдив
И в двата случая изневярата е осъзнато решение.
Изневярата винаги е осъзнато решение. Иначе е изнасилване и навлизаме в други територии.

# 32
  • София
Изневяра е осъзнато организирана първа и втора среща.

# 33
За мен изневярата е следващата стъпка в предателството от партньора, което идва след лъжата. Дали се е стигнало до изневяра не че няма значение, но още лъжата би ме отблъснала. В крайна сметка бракът не е затвор, но смятам онова, което си дължим в него е откровеност.

# 34
.

Последна редакция: пт, 03 окт 2025, 10:33 от alen mak

# 35
Не знам за вас, но като чета коментарите се сетих за един виц:

Умрял един човек и цъфнал пред вратата на Рая. Наредил се той на опашката и като стигнал до Свети Петър оня отворил тефтера да провери става ли за рая или не.
- Ти момче не си за рая. Ей тука пише, че си спал с
балдъзата, с тъщата, а даже и с тъста си...
- Чакай, чакай Свети Петре, ще ти обясня кво стана.. Седя си аз един ден в къщи, жената я няма, и идва балдъзата. Седна тя при мене разприказвахме се и аз я изчуках. Да ама по едно време влиза и тъщата. Първо се развика, ама после се разприказвахме и нея изчуках. Не щеш ли и тъста се прибра. И той първо се развика, ама после се разприказвахме....
В това време Свети Петър го прекъснал:
- Добре бе, добре аре влизай в Рая, че нещо много се
разприказвахме нещо....

# 36
Изневяра е осъзнато организирана първа и втора среща.
Супер казано Grinning

Особено като се търси виновен и се сочи с пръст коя/кой бил развалил семейство.

# 37
  • София
А, това с развалянето на семейството е съвсем друга тема.

# 38
Да , разбирам вашия глад да научите в конкретика пикантни подробности от моята лична случка, но не смятам да я разкривам . Съжалявам, че ви разочаровам.
Мога да простя много неща , прощавал съм и пак ще простя. Но разбира се , че всяко нещо има някакви граници. Само ще ви кажа, че аз много обичам съпругата си. Тя се държи много мило с мен. Общуваме си пълноценно, обсъждаме и изговаряме проблемите, които имаме. Все пак става въпрос за отношения зад които стои над 20 г. брак и над 25 години познанство. Изгледали и възпитали сме деца. Няма как , не всичко беше само щастие и рози, но сме намирали пътя и сме се справяли . Самата тя общува и винаги е общувала с много мъже в професията си , като е имало редица работни срещи, банкети и събития. Имал съм и пълно доверие и съм убеден, че ми е била вярна. Не съм "господин ревнивец" .  Случилото се е изговорено. Някои неща просто не ги разбирам. Някои от вас казахте, че ние сме по-прости същества. Затова потърсих други гледни точки. Благодаря ви , че ги получавам.

# 39
Е, чак пикантни подбробности - не, но в интерес на обективността беше добре да напишеш малко повече за срещата и какво субективно теб те е накарало да почувстваш предаден или неприятно.
Както и да е, живи и здрави да сте. Надявам се след толкова години съвместен живот поне с половинката ти да намирате точните думи и да се разбирате.

# 40
Ами ето колко сме различни хората. За някои само сексът извън семейството е изневяра, за други и флирт, за трети и мисли за друг са изневяра.
Аз ако мисля денонощно за друг мъж, примерно някой колега, нямам търпение да дойде следващия ден, за да се видим, мечтая за него, флиртувам съвсем целенасочено и т. н., ами изневяра си е. Или чатим денонощно, може дори и да не сме се виждали, но имаме някаква виртуална връзка, даже да не сме си консумирали отношенията на живо, и това си е изневяра. 
Сега, какъв случаят при теб, как ти виждаш и приемаш нещата, вече не знам...
И за мен е така. Много повече би ме заболяло от емоционална близост, интимност с някой друг. То това е първата крачка към секс, докато при някои не е нужно да има емоции за секс, но има ли вече емоции към друг нещата са обречени.

# 41
  • До хладилника, който обичам
Човекът е разумно същество, не воден от инстинктите си заек, който само търси да се размножи.
Разликата е, когато жена или мъж, няма значение, избере съзнателно да не пренася връзката от флирт в консумиране.

# 42
Ами за това го молим за малко яснота, а той си мисли, че търсим да му ровим в чаршафите. Жената “общувала с много мъже, ходела по работни срещи, банкети и събирания.” и това е доказателство за какво? че той не е ревнив, че на нея може да се има доверие, или че тя просто си върши работата?? За това се пита за детайли.
Ако мъжа ми ми каже, че излиза на вечеря с някоя жена, колежка, бизнес партньор това не е изневяра. Ако разбера, че тайно е организирал тази вечеря и е излъгал, че излиза по друг повод за мен е изневяра. Без значение само вечеря ли е било или е имало друго. Лъжата и криенето от партньора е изневяра.

# 43
Не е изневяра, но не е и приятно, дори и само някой да е показал интерес към нея , тя да знае това и да излезе ..на вечеря. Вечерята между двама предполага много по-интимна обстановка и разговори. Тимбилдингите се правят от повече колеги обикновено.

# 44
  • До хладилника, който обичам
Авторът настоява, че всичко между тях е перфектно. Опитът ми обаче казва, че ако в едно семейство всичко е перфектно, партньорите се обичат, уважават, чувстват се обичани, обгрижени, не изпитват фрустрация от половинката си и т.н., то те и не гледат настрана. И обратното, ако нещо куца, даже да се обичат, но да речем, липсва подкрепа, или уважение, или секс, или каквото и да е там, партньорът, който страда от това, може да иска да си повдигне акциите и самочувствието с флирт, даже с по-сериозен флирт, но не и секс. Това обаче не значи, че непременно планира или иска да изневери, защото, отново, човекът е разумно същество, не водено от нагона си животно. Според мен такива неща трябва да служат като предупредителен знак за другия партньор също, за да търсят заедно как да работят по връзката си и връщането на баланса, ако това е, което искат.

Общи условия

Активация на акаунт