Какво е за вас "изневярата" ?

• 17 964
  • 645
  •   3
Отговори
# 615
Аида, явно свързва ревността с някакъв психически тормоз.
Ако човек не дава повод, държи се адекватно, сериозно, защо да ревнуваш?
Разбира се, ако и ти си нормален.
Болната ревност си  е аномалия, която съсипва живота на хората.
Не бих търпяла, нито причинавала на половинката.

# 616
  • София
Аз си ревнувам Joy Но се старая да не занимавам другия с неоснователни ревности. Болната ревност е друго, не трябва да се бъркат двете. Тогава наистина става дума за контрол и обсебване.

# 617
  • Далечният изток
Аида, явно свързва ревността с някакъв психически тормоз.
Ако човек не дава повод, държи се адекватно, сериозно, защо да ревнуваш?
Ами именно де - защо ревнуваш? Обичаш си го и толкова. Ревнуваш ли го, защото нали ако го обичаш - ревнуваш?

# 618
Да, не говоря за болна ревност.
И аз съм имала към мен такава. Задушаваща е
Болната ревност е тормоз. Говоря за здравословна ревност.

# 619
Не ревнуваш, когато не ти дават поводи.
Който не е имал ревнивец и побойник в живота си, пръв да хвърли камъка?
Ама това са уроци.

# 620
  • Далечният изток
Ти каза друго - не ревнуваш, когато не обичаш.

# 621
Ти каза друго - не ревнуваш, когато не обичаш.
Не, когато имаш срещу себе си сериозен човек, който не те дразни и дава поводи за ревност.

# 622
  • София
Аз не знам защо ревнувам, честно казано. Просто усещам едно дразнене, когато има внимание към него, въпреки че той не дава повод да се притеснявам. Въпросът е, че нищо не следва от това - няма сценки, драми, ограничения. Просто знам, че не ми е приятно други жени да го заграждат. Ако не го обичах, нямаше да ми пука.

# 623
  • Далечният изток
Последно? Когато обичаш ли ревнуваш, или когато имаш несериозен човек, в който се съмняваш и който ти дава поводи?

# 624
За да ревнуваш един човек, тоест за да ти пука трябва да обичаш, но той ако никога не ти е давал поводи за ревност., не ревнуваш.
Не знам какво не разбираш?

# 625
Последно – когато обичаш – няма как да си равнодушен. Дали е сериозен или не, ако имаш чувства, винаги ти пука.

# 626
  • София
Всички ревнуват. Това е съвсем нормална емоция. Да, има стигмата на "лоша" и затова се стараем да я "запушим", но когато запушим една емоция нещата стават много зле. По-добре е да я анализираме на момента, дали е неоснователен страх или съвсем основателно негодувание срещу престъпване на нашите граници. И да правим упражнения, за да се почувстваме в безопасност.

# 627
Ама ако гледа само в теб и не те провокира с нищо, нито ти липсва внимание и любов. пак ли ще ревнувате?
Те това си е болест вече.

# 628
Така си е.
Ревнуват стиснатите, на които им се свиди да споделят насъщният мъж с приятелка, колежка, позната, за непозната да не говорим.
Ми не е християнско, факт.
Trollface

# 629
  • Далечният изток
Това, че ти пука, означава, че обичаш, а не че ревнуваш. Нещо бъркате понятията...

Общи условия

Активация на акаунт