Отговори
Имам стари хубави бюра, които не искам да изхвърля, а да реставрирам един вид.
Понеже съм пишман майстор и ми писна да купувам неща, които после дефакто изхвърлям, най вече защото не съм преценил, че ще се справя или ще ми свършат работа.

Става въпрос, че самите плотове са много изтъркани. Шлайфане, байцване и боядисване не е оферта, защото ще излезе по-скъпо от бюрата. Иска ми се да стане с някакво фолио, да запеля отгоре.

Ако някой е минал през това, нека сподели, благодаря.

Въпросите са: какво точно фолио да взема. Как се налага отгоре - изрязва ли се по крайщата или може да се прегъва през ръба. Идеята не е да е красиво, а да върши работа. Иска ми се да вървят обикновени мишки отгоре, без да се налага да слагам падове. И разбира се да е бюджетно, инак няма смисъл да ги пазя.. намират се изгодни по обявите.

# 1
Можеш да залепиш мебелно фолио и ще стане добре. Има най-различни цветове и десени – дървесни, мраморни и т.н. Можеш да изрежеш до ръба, можеш и да подгънеш – според състоянието на плота.

Друг вариант е да боядисаш или да залепиш някаква ефектна хартия, може и плакат, а отгоре да сложиш от дебелото прозрачно фолио за маса:

# 2
Оригинални предложения, благодаря!
Аз повече се притеснявам от дребните/детайлите. Дали ще излязат балончета, дали ще се залепи хубаво, дали ще вървят мишки по него.. Simple Smile Какъв точно тип материя да е (лъскави май не стават за мишки).. Точно това имах предвид, че съм изхвърлил много неща, точно защото не съм имал достатъчно инфо от първа ръка.

# 3
  • София
Лепила съм мебелно фолио върху бюро. Не бих повторила. Ето защо:
- Лепилото е много слабо. Където се прегъва да обхване краищата после се отлепва много лесно.
- За да се изпъне добре без мехурчета, препоръчват да се напръска със сапунен разтвор повърхността. Лепилото е толкова слабо, че тогава съвсем не може да прилепне добре. Аз лепя директно, но това си иска голяма доза сръчност и понякога втори човек.
- Фолиото е тънко и където има дори и малки неравности изпъкват през него.
- Боята му се изтрива много бързо. Да, ползвах си мишката директно върху него и след няма и месец стана изтрито петно. По малките неравности също се протри просто от поставяне на книги, листа и папки. Беше тъмнокафяво фолио и си личеше.
Лепила съм на входна врата на апартамента - стана добре, но ми трябваше втори човек; на един шкаф под тавана на коридора - фолиото е бяло и шкафът се ползва рядко, та още е "живо" без промени.
Какво можете да направите за бюрото. Взимате си шкурки, по-едра и по-ситна, и дръжка за тях и почиствате старата боя/лак. Нанасяте някакъв акрилен лак. Съхне супер бързо. Това ще ви струва не повече от 20 лв. Слагате отгоре от онова прозрачното от картинката по-горе. Продава се в Бриколаж и където продават мушами. Това, защото лаковете не са достатъчно износоустойчиви. Не знам как ще върви мишката, обаче.

# 4
Дам.. много благодаря за включването! Точно инфо баш от кухнята Simple Smile
Значи няма да взимам фолио - гаранция, защото и то ще отиде на боклука, а отделно още на първата гънка, която ми се образува и ще изхвърля най-вероятно фолиото са се бюрото, за да не кажа, че ще ги последват и още няколко стола барабар Satisfied

Разглеждах всевъзможни декораци тип плоскости, пдч-та, корк и какво ли не, нищо няма да стане.. Изглежда единственият вариант е шлайфане, после е лесно. Но тези бюра явно са някак фабрично боядисани, под надиранията се вижда самата плоскост. А боята е дебела и много здрава. Истинска мъка е на ръка със шкурка. 10кв см ги мъча 30мин и става дори още по-грозно, и пак трудно стигам до самата плоскост.

Ще трябва с професионална машина. Трудна работа..

# 5
Вземи си виброшлайф, има и за по 50 лв.

Общи условия

Активация на акаунт