Голям проблем с кчване на килограми

• 3 962
  • 85
  •   1
Отговори
# 60
В колко ставате, за да отидете на градина? Извървявате 4 км. в едната посока с дете и 4 км. обратно отново с дете - пеша? Едно дете ходи с около 3,5 км./ч, та в градски условия това би ви отнемало в едната посока час и половина пеш. Дори и да го носите не можете да увеличите скоростта, поради тежестта. Дори и да сте с количка или тротинетка - качването и слизането от тротоари, пресичането - пак горе долу толкова.
Не го казвам да се заяждам, а за да си сметнете колко реално са ви километрите. Ако искате вижте на Waze колко реално е разстоянието. И си сметнете правилно калориите. Това ще ви даде отговора - имате по-малко разход, отколкото смятяте и приемате повече калории или неправилно разпределени.
На килограмите, коит написахте, че сте ако вечер минете на постно месо и салата, а през деня не изпадате в големи ограничения пак ще отслабнете.

Недостига на витамин Д не ви е проблема. Е, добре е да го набавите, но напоследък и това се отрича активно. Парадокса е, че витамин Д е хормон Simple Smile

В колко ставате, за да отидете на градина?

# 61
На 2 км е градината - сутрин отива 2 км и се връща 2 км, и следобед същото.

# 62
Аз също мисля, че проблема не е във витамин “Д”, ако е в недостиг ще си вземе допълнителни добавки, но надали има чак такова влияние върху килограмите.
Аз попитах многократно авторката как точно си изчислява калориите, защото освен ако не вкарва дословно всичко в калориен калкулатор (всяка лъжица захар, млякото в кафето, зехтина в салатата и т.н.) със сигурност много подценява калорийният си прием. Няма как да яде под 1000 калории всеки ден и да не отслабва. Физически не е възможност.

# 63

В колко ставате, за да отидете на градина?
Ходи по 2км в посока.
Понеже имаме куче, което аз извеждам сутрин та проверих Wink Тази сутрин на 14:19 минути съм изминала с кучето 980 метра със скорост 3,5 км/h.

Та за 40-50 минути би трябвало да стигне до градината.
Обикновено хората, които не измерват целенасочено ходенето имат заблуда колко вървят. Леля ми е със степажна походка. Като ми каже че е ходила до магазина и е изминала 5 км - просто припадам. До магазина се не повече от 700 метра. Но така и давал часовиника и ходи й обясни. А вече е поне 120 кг.

# 64
Силно ме съмнява мен. Понякога се е налагало с дъщеря ми да хванем автобус, който не спира точно в селото, а на разклона, който е на 1 км от селото, и не върви с 3.5 км /час, а с по-малко, и доста мрънка, 2 км надали ще извърви, докато бързаме, а е на 6. Потребителката твърди, че има 4 деца, най-голямото от които е на 4 или по-малко, останалите на около 3, 2 и 1 година. Та с 4-те деца на такава възраст ли изминава 2 км, или някои от децата стоят вкъщи сами, докато тя отиде и се върне...? Като цяло има доста детайли, които са съмнителни.

# 65
1000 калории на ден са малко.
Тялото е изпаднало в един много гаден режим /лаишки обяснявам/  и не иска да слабее, то си къта всяка една мазнинка.

Сладолед и пица споменаха назад, че се ядяло по време на фаст.
Това е не е фастинг, а фаст фуд, но така става като не се чете, а се гледат ленти във фейсбук.

Абе имам и аз познати дето все викат, че не ядат въобще никакво сладко, никакви солети, как едва ли не по цели дни не ядяли и хапвали по много мъничко.
И  като го кажат след пет минути ги гледам как нападат оризовки, солети и фафли.
Или дюнери и бургери.
Ма кого лъжеш бре Grinning

# 66
Не ми се четат пет страници, но: мускулите горят калории, трябва да се работи с тежести. 1000 калории, ако е вярно, говорят за крайно забавен метаболизъм. Да се вдигнат и то от естествен протеин. Плюс всички там изследвания. Ако е нещо метаболитно, няма да мине без добър ендокринолог.

# 67
Има няколко варианта:
1. Не ядете това, което казвате че ядете и не изразходвате толкова колкото казвате.
2.Не пресмятате правилно калориите
или най-неприятно
3. Самозалъгвате се с какво се храните.

В никакъв случай не целя да Ви обидя, но 112кг са страшно много, това не са 5-10кг, които да търсим с коя малка хапка преяждате. Има някакъв системен проблем в начина Ви на хранене. Движението не е особено голям фактор, защото никога не може да надбягате една лоша диета.

# 68
Махнете въглехидратите, оставете белтъчините.
Започнете да плувате - хем гори доста калории, хем не натоварва ставите.
Като паднате под 100 кг тогава можете да ходите на фитнес, инъче има много голяма веротност от кунтузии (особено ако не попаднете на читав треньор).
Осигурете си качествен сън поне 6-7 ч.
Безсънието стресира организма и той изпитва непрекъснато глад.
Ако махнете въглехидратите ще установите, че не огладнявате, но въпреки това е хубаво да имате поне 4 хранения на ден, като последното да е до 18 ч.
В газираните напитки и алкохола има много въглехидрати, всякакви кремчета/сокчета - не.
Гответе в къщи, но не опитвайте или по съвсем малко количество опитвайте докато готвите.
Аз съм с ИР и Хашимото, спазвам това, което съм написала по-горе без плуването, защото не мога и защото не съм стигала повече от 80 кг.
Над 50 год. съм, в менопауза и за 6 мес. смъкнах 13 кг.  Трайно.
Аз се освестих след ендокринолога и много четене тук в темите за ИР и Хашимото.
Желая ви успех!

# 69
Но без въглехидрати все повече си увреждате щитовидната железа!
Особено за хора с Хашимото хранене без въглехидрати е вредно!

# 70
За мен това упражнение с меренето на крачки хвърля хората в  голяма заблуда. И гледам как 6000 крачки се считат за някакво физическо усилие. Та 6к крачки на ден са едно 15-минутно ходене, което е почти равно на застоял живот.
Но дори и 8 км да са, ако са спокойно ходене без повишаване на пулса, все тая.
Според мен авторката греши нещо в изчислението на калориите. И по-малко от описаното от нея съм яла и винаги се е оказвало над 1500 кк.

# 71
6 хиляди крачки са около 4 км и доста повече от 15 минути ходене. Друг е въпросът дали е целенасочено вървене или просто навъртяни крачки в ежедневието - ако е първото, е много по-ефикасно, разбира се.

# 72
И аз имам голям проблем с кг. Постоянно качвам, а ям здравословно. На 40г съм мя салата, препечени хлебчета с съомга и само банани за сладко и нон стоп съм плюс .

# 73
  • София
По-назад писах да ограничи месото, но съм посочила, че това си е мой режим. Тя както иска да го прави.

# 74
Кила се свалят с калориен дефицит. Щом не сваляте, значи не сте в калориен дефицит. Дори организмът да е в режим съхранение, ако не поемате калории, в някакъв момент ще започнете да слабеете.
Отваряте един прозорец на там какъвто вариант на чатгпт ползвате, взимате една кухненска електронна везна и записвате буквално всяка хапчица и капчица. Ще се шокирате от какво нищо и никакво се оказва, че сте поели 785 калории, и то дори не е въглехидрат или тежка мазнина.

Общи условия

Активация на акаунт