Голям проблем с кчване на килограми

• 1 921
  • 64
  •   2
Отговори
# 45
Често тялото само си казва. В България по тв има толкова много реклами на как да преяде човек с каквото му падне и после каква таблетка да си вземе при дискомфорт или проблеми със стомах или черва. Ами не може така. Ако има проблем не се взима таблетка , а се проверява какво грешно правиш. Аз до този извод стигнах за себе си.

# 46
  • Варна

При затлъстяването "тайната" е в това да се намери режим, който да се спазва без драстични усилия в продължение на години и след това да придобие навици, които да му помогнат да го запази. Това засяга не само килограмите, но и ежедневното доставяне на важни хранителни вещества, които са нужни, за да бъдем здрави.

Relax now , благодаря и за двата поста . За много от написаните неща, също съм си направила сама изводите, естествено  по трудния начин - с проба-грешка. И все още се опитвам да напасна, колко въглехидрати са ми достатъчни за да нямам отклонение в посока нагоре с теглото ,но за момента не успявам.

Момичета пишете,  и други хора със сходни проблеми на авторката четем и взимаме по нещо полезно.

# 47
  • София
Не прочетох всичко, ще дочета, бързам да пиша! Без картофи, ориз, сладолед, хляб, бисквити, баници. Повече постни ястия. Тогава ще отслабнеш. Ако много ти се яде 1 шоколадов бонбон или 2 на ден, но постни ястия. За начало ограничи месото. Само за начало. Това си е мой режим, отслабвам бавно, ама вече свалих 12 кг, при това приемам АД, а и не спирам газираните напитки.

# 48
A защо да ограничи месото? Логиката е точно обратната - държиш твърдо белтъка, за да не загубиш мускулна маса.
Коя ситема следваш отслабвайки така?

# 49
И аз не мисля, че от месо се дебелее.

# 50
Ами не се дебелее, разбира се. В месото има много протеин, което го прави засищащо и изключително важна част от хранителният режим.

# 51
Особено ако е телешко, агнешко, пуешко, пилешко, риба...

# 52
Да.
Така като почнат да се включват хора, които мятат някакви “факти”, които нямат общо с реалността.
Дебелее се когато се яде в калориен излишък. Тоест ядеш повече, от колкото изгаряш. Това е проста математика.

# 53
Всъщност физика Wink 

# 54
Да,няма как да спра да ям месо или пък риба.Просто с това вървене(да,като разходка е не вървя мега бързо) и уж малко храна не отслабвам.А и качвам много бързо,абе не знам.Имам час за ендо и ще видим.Последно сега гледах ,че имам недостиг на витамин Д,но пък личния каза,че почти всеки човек го има този недостиг и не е от това🫣🫣

# 55
Нека и ендокринолог види изследванията, може и да иска да направиш и още. За храната и физическата дейност си трябва измерване - така на око е доста трудно да прецениш и калории, и километри - все пак разходка 8-9 км на ден са си 2-3 часа ходене, а надали с 4 деца имаш това време.  И аз съм против спирането на месото и рибата - разбира се е добре без свинско, особено мазните бекон, панцети и тн. Това, че едно ястие е постно, не значи, че е здравословно.

# 56
Нека и ендокринолог види изследванията, може и да иска да направиш и още. За храната и физическата дейност си трябва измерване - така на око е доста трудно да прецениш и калории, и километри - все пак разходка 8-9 км на ден са си 2-3 часа ходене, а надали с 4 деца имаш това време.  И аз съм против спирането на месото и рибата - разбира се е добре без свинско, особено мазните бекон, панцети и тн. Това, че едно ястие е постно, не значи, че е здравословно.
Да,толкова вървя.Само до градината да отида са 2 км в едната посока + да се върна от нея ето ги 4 км,а тези деца се взимат и ето още 4 км.
Отделно да отидеш до магазин,да напазаруваш и това онова ето ги едни 9км.Почнах да се замислям дали пък тази липса на витамин Д не е проблема.Въпреки килограмите аз съм си активна,не съм някое буре,което само лежи на дивана(въпреки,че ми се иска 😃).Ще си изчакам часът да видим какво ще кажат и там.

# 57
Да,толкова вървя.Само до градината да отида са 2 км в едната посока + да се върна от нея ето ги 4 км,а тези деца се взимат и ето още 4 км.
Отделно да отидеш до магазин,да напазаруваш и това онова ето ги едни 9км.Почнах да се замислям дали пък тази липса на витамин Д не е проблема.Въпреки килограмите аз съм си активна,не съм някое буре,което само лежи на дивана(въпреки,че ми се иска 😃).Ще си изчакам часът да видим какво ще кажат и там.
Както написах по-рано при мен този вид изразходване не даваше резултат, защото беше задължение и не грижа . Защото изискваше наваксване на енергия защото след това следваха нови задължения и те трябваше да се направят.

# 58
Витамин Д участва в много процеси и липсата определено е проблем. Коментарът на личния лекар е покъртителен. Вземете си спрей Д3 + К2 и магнезий, за да се усвоява. Зимата се приема всекидневно 3000-5000 UI, според дефицита. Изследвате след два месеца и ако няма покачване вземате на друга марка. Различните хора усвояват по различен начин, затова е проба-грешка. Вероятно имате и други дефицити - Б12, магнезий..
Малко ендокринолози ще ви обърнат внимание. Аз след няколко опита се насочих към нутриционист. Разликата в огромна.

Майка ми има инсулинова резистентност и качваше кг по същия начин. След откриване на проблема и започване на лечение + хранителен режим, кг-те бързо започнаха да вървят надолу.

# 59
  • София
Това ми напомня за 300-килограмовите при д-р Нау (не може да не сте го гледали по TLC), които като отидат при него и започват да му обясняват как почти нищо не ядат. Отговорът му винаги е - "Ти преяждаш!" Expressionless
И е точно така. И аз си хапвах въглехидрати, пък гладувах, пък постоянно бях на диети и все нагоре-надолу. Е, те моите не бяха много, 75 на 170 см. Но като минах на нисковъглехидратна диета и въглехидратите само ги помирисвах, започнах да си ям 3 пъти на ден като нормален човек и свалих 15 кг. ей така, без никакъв спорт, никакви усилия, никакви 10 км. на ден. Просто не е възможно човек да не сваля, няма такова чудо.

Общи условия

Активация на акаунт