Вентилатор в баня

• 186
  • 5
  •   1
Отговори
Здравейте! Трябва да сменя вентилатора в банята и ме по съветваха да е с клапа. Купих вентилатор, обаче клапата представлява парче целофан, който не е добре залепен към тялото на вентилатора (снимка 1). Отделно взех и самостоятелна клапа за този вид вентилатор (снимка 2), обаче не виждам как може са се монтира. Може ли съвет какво да правя? Благодаря предварително!

# 1
Възвратната клапа се монтира първо, а сред нея се поставя вентилатора. Тази схема би трябвало да помогне.

# 2
Ок, обаче на вентилатора, който съм купила, онова в средата стърчи и няма как да се монтира възвратната клапа. В същото време самият вентилатор уж има клапа, но ми се струва, че не е добре закрепена за вентилатора.

# 3
То не и трябва кой знае какво закрепване, но не е плътна. Минали са тънко, вероятно си купил евтин вентилатор.
Иначе клапата, ако самият вентилатор не е предвиден за такава, трябва някак да я закрепиш в тръбата преди вентилатора. Дали с лепило, дали с друго.
Лично аз бих инвестирала в хубав вентилатор. Страшно много зависи от това - да няма мухъл, да изсушава бързо, да е тих, да спира сам...

# 4
Вентилаторът е Cata Silentis, не е евтинджос. Няма ли как да залепя клапата да се държи на поне още едно място?

# 5
И защо? Цента и е да пуска максимално в едната посока и да не пуска в другата.

Общи условия

Активация на акаунт