Тълпи от мигранти към Европа - какво ще последва от това? - Тема 4

• 14 094
  • 355
  •   1
Отговори
# 255
И защо студентите не си правят труда да учат езика въпреки, че в университетите имат възможност безплатно?
Защото масово не харесват страната, климата, данъците, такси за щяло и нещяло, тикитата-безумие Rolling Eyes, хората, нравите, храната, липсата на адекватна здравна грижа и т.н.Някои се прехвърлят, други връщат, трети се успокояват, че щом завършат веднага ще си бият камшиците.
Цитат
Очаква се от 2027 нов данък от 5 години за нидерландци решили да емигрират
Лично познавам и българи продали имоти и обратно в България и Испания !
Това конкретно само за нидерландски граждани се отнася?Питам, защотот преди 2-3м. четох (с превод) коментари, че властите измислили 8г.да плащат данъци за всички работили и напуснали  NL.Местни и експати беснееха, и с право!Страшни безобразия се вършат от новите, либерални елити.Повсеместно.Чак ми е странно колко много хора и в Бг им симпатизират, и ги защитават.Стокхолмски синдром ли е, или неинформирани още си живеят с мисленето за старият ЕС, да ама отдавна не е каквото беше.Сигурно, красиво и проспериращо място. Heart Беше.....за огромно мое съжаление.
Тези дни ми попадна видео за селска автобусна линия NL.Мигрантите не искали да плащат, плюели (буквално) шофьора, посягали, държали се агресивно.Накрая решили за тях автобусната линия да е безплатно.Не мога да се сетя за селището, май нещо с А беше, а и не го гледах цялото. Monique F може да каже подробности ако има желание и време.

# 256
Защото на първо място е труден, много специфичен и се говори само там (и в по-малката част от Белгия). По същия начин масово не научават и датски в Дания, въпреки че и там учат много българи. После дори да се върнат в България, много по-лесно могат да си намерят работа с рядък език. И по-добре платена.

Без значение дали възнамеряват да останат или не, да не научиш за 4г. езика на държавата-домакин е загуба. И съвсем логично да не могат да се реализират на пазара на труда там.

За тикитата е голям смях, наистина. Satisfied

# 257
  • Deutschland
В градския транспорт почти навсякъде има проблем с мигрантите. Тук съм виждала немци да се разправят люто с някой африканец, решил че трамвая му е собственост.
Шофьорите в транспорта обаче са зад стъклена врата и малко ще им е трудно да ги нападнат.

# 258
"В Германия арестуваха петима ислямисти, готвели атака срещу Коледен базар

Германските власти съобщиха, че са арестували петима мъже по подозрение за участие в ислямистки заговор за врязване на автомобил в посетители на коледен базар, предаде АФП. По данни на полицията и прокуратурата задържаните са египтянин, трима мароканци и сириец, като арестите са извършени на 12 декември в южната провинция Бавария.

Според разследващите 56-годишният египтянин е призовал в джамия да бъде извършена атака срещу коледен базар в района Динголфинг-Ландау „с използване на превозно средство, за да бъдат убити или ранени възможно най-много хора“. Тримата мароканци на възраст 30, 28 и 22 години впоследствие са се съгласили да осъществят нападението, а 37-годишният сириец е насърчавал действията им.

Следователите посочват, че мотивът за подготвяното нападение е бил ислямистки. Всички заподозрени са изправени пред съдия на 13 декември и остават в ареста.

Германските служби са в повишена готовност заради заплахи срещу коледни базари, след като миналата година атака с автомобил в Магдебург отне живота на шестима души и рани стотици."

В Германия продължава да е яко по Коледа.

# 259
Глобализация, съпричастност, толерантност, хуманност.... и още разни.  Сега какво? Инциденти? Не, сблъсък на цивилизации.  Не стига обикновената престъпност, да добавим.
  Ако започнат да депортират, да "връщат", ще ескалира  напрежение и стане война, ако ги лишат от помощи, - пак.

# 260
  • Glasgow
В градския транспорт почти навсякъде има проблем с мигрантите. Тук съм виждала немци да се разправят люто с някой африканец, решил че трамвая му е собственост.
Шофьорите в транспорта обаче са зад стъклена врата и малко ще им е трудно да ги нападнат.
При нас нямат право да излизат от кабината, заради служебната им застраховка (виждала съм една шофьорка да излиза да насмете тийнове, че пушат вейп). Но тук други правят проблеми, не мигранти, шофьорът звъни на полиция и всички чакаме докато дойде полиция🤦🏻‍♀️ мисля че asylum seeker- ите имат безплатни билети от общината. Показват едни талони.

# 261
А Полша и Чехия как се справят, някой може ли да обясни с прости думи, защо там няма?Политика или просто мигрантите нямат интерес да стоят там?

Те не ги искат, не ги пускат.

Полският президент Карол Навроцки обяви, че няма да се присъедини към Миграционния пакт на ЕС. В платформата Х той написа, че е изпратил писмо на председателката на ЕК Урсула фон дер Лайен, което изрично настоява за това "нашата родина да бъде изключена от проекта за преселване на нелегални мигранти". Постът му завършва с думите: "Полша на първо място!".

Не си мислете, че някой може да задължи държавите да приемат мигранти.

Да си ги събират в Германия. Те си умират да ги издържат и да обясняват колко да толеранти.

Последна редакция: нд, 14 дек 2025, 17:12 от Фрау К

# 262
Ако помните, Костов отказа албанци. Имаше нещо да ги разселват, той остана твърдо. Значи може.

Баба им Меркел го завъди, с мечета и подаръци ги посрещаха като извънземни, аз лично се чудих какво става, защо Бойко сякаш отвори границите и ги пропусна ,политика. На която берат плодовете после, след теб.

# 263
А Полша и Чехия как се справят, някой може ли да обясни с прости думи, защо там няма?Политика или просто мигрантите нямат интерес да стоят там?
И двете. Опъват се на ЕК,  самото население е силно враждебно, държавата е много по-малко щедра от Германия.  Самите мигранти гледат да се изнесат максимално бързо.  Преди време гледах репортаж на  BR мисля беше.  Полицията на границата с Полша се жалваше, че само може да гледа как  едни северноафрикански граждани с натовени до покрива таратаийки влизат в Германия от Полша, най- вероятно не за туризъм.

Wild poрpy,  фламандците (холандски говорящите) са 60% от населението на Белгия, а към момента  Фландрия е икономически доста по-добре от Валония и Франция.   Холандският е страшно близък до немския, който уж всеки втори е научил в училище в България.  Интерграцията предполага да понаучиш езика на държавата, в която живееш.  Важи за всички. 4-5  години са повече от достатъчни за  дотигане на разбираемо разговорно  ниво.

# 264
  • Deutschland
Не съм чула и Люксембург да приема мигранти, като цяло там и престъпността е много ниска.

# 265
F major, говорех по-скоро териториално, но си права, че фламандскоговорящото население е повече.
Скрит текст:
Тези, които наистина знаят немски по-скоро се насочват към Германия и Австрия. Напълно подкрепям обаче, че без значение какъв е езикът, ако някой иска да извлече максимална полза от дадената държава, трябва да научи езика.

В Белгия е още по-трудно, защото само с нидерландски/фламандски също не се намира толкова лесно добра работа. Тенденцията е за все повече позиции да искат и френски (извън публичния сектор на институциите, нпо-тата и консултантски и лобистки фирми, които ги обслужват). Да не говорим, че двете държави си имат лека вражда на тема език и се стига до абсурдни ситуации, в които нидерландци отговарят на английски на фламандци.

В Люксембург ще умрат от глад, ако не ги дотират наистина много щедро.

# 266
Във "великата" ни "демокрация" ще разберем ли България как е действала по въпроса за новото правило с разселването на мигранти из целия ЕС? Съгласила ли се е да приеме и каква бройка. Ние сме засегната страна и ако на нашите политици им пукаше, могат да издействат изключване от това престъпно правило. Прозрачността и мнението на местното население НЕ са демократични ценности за сегашния ЕС.

# 267
Silverstone,доколкото ми е известно става въпрос за хора с нидерландско гражданство които ще плащат данък ако емигрират.
Големите фирми като Heineken не плащат данък.Много средства милиони се отпускат и за кралските пиявици и лицемерната Максима които не плащат данъци.Девойките им се пътуват из света и учат в скъпи университети в Англия платени с парите на данъкоплатеца.Богати нидерландски евреи също продават имоти в Амстердам zuid и се изнасят.Много хора живеещи под минимума
На хартия Нидерландия е богата но реално не е.
Хранителните продукти са много високи .Наем под 900 ев почти няма .Наблъскани са като хлебарки.
И пак казвам по заможните нидерландци емигрират. Доста са в Дубай .
До 15 години ако не се направи нещо по въпроса нидерландците няма да ги има

# 268
Цитат
На хартия Нидерландия е богата но реално не е.
И аз така смятам, хората там се оплакват, само тук не ми вярват.
Скрит текст:
За фамилията с трите щерки аз дето не им плащам, се дразня само като ги гледам с цялото им лицемерие и наглост.Най-големите туристи в Европа.Не им се седи в мрачната страна, обаче останалите да не пътуват да пазят климата.И за кого да го пазят, за бъдещото население, което приижда от др. континенти?Как подло постъпи фамилията по времето на ковид.За средната позьорка кометираха, че нейната специалност я има в университета в Грьонинген, но тя предпочита Лондон пред малкият град.Там по-спокойно ще се вихри както тя си знае. Wink Тази пролет хората писаха, че всички (фамилията) много са се вталили и сигурно използват оземпик.От коментарите разбирам, че той е недостъпен в страната, много скъп.
Много им се събра на холандците и мизерия, и нашествие накуп.Преди не беше така.По мои впечатления много по-малко и по-спокойно беше, отколкото в съседните им страни.Сега от ден на ден, все по-зле.Имам чувството, че тази година ги зариват с нови ''бягащи от война''
Скрит текст:
.Откак зелената либералка Хелсема стана кметица, столицата се превърна в кочина и в буквален, и в преносен смисъл.Не можела да се пребори с плъховете, "'ще живеем с тях".
Open Mouth Ами защо не намали данъците?Като не можеш да се справяш, оставка!Следя от ковид насам как всичко се сг@внясва и как хиляди експати и местни на талази напускат "проспериращата'' държава.Твоите лични впечатления потвърдиха моите .Съчувствам на всички данъкоплатци.За какви политики потъват парите им. Confused

# 269

Общи условия

Активация на акаунт