Отговори
# 180
Да, аз писах тук във форума. Пазарувам много и ги следя. Лек път.

# 181
А ти ли беше? Grinning
Забравана съм малко, не си пия гинкобилобата, забравям Stuck Out Tongue Winking Eye
Почти всеки месец има там интересни неща и доста намалени.
Още веднъж ти благодаря, че ми писа за тази аптека. Hug

# 182
Елора, и аз също съм ти писала за Гален.🙂 Много обичам да пазарувам оттам и лично. Някои неща от сайта обаче ги няма на място в аптеката до нас и трябва да ги поръчвам. И с доставката са бързи.
Мисля, че спрейовете с вит. Д на  Better You са намалени до утре в Софармаси. Около 20 лв го гледах зеления с 3000 единици на впръскване.

# 183
Взех си червения. Вече само с к предпочитам.

Гален не са ми наблизо, де да бяха, но не са.
Ама нищо, то за 50 лв, все ще има  какво да сложа.

# 184
Аз купувам зеления, защото дозата я него повече ми харесва. А вит. К 2 отделно, аз от него си имам запаси и скоро няма да го мисля.😂

# 185
Аз сега видях, че на бузата се пръскало. Пръскам го в гърлото директно.
Ок, коригираме.
А за този спрей има ли значение кога се пръска или пак след хранене да е?

# 186
Витамин Д се усвоява с нещо мазно(кр масло, зехтин). Добре е да има и магнезий. Лично аз взимам отделните витамини с отстояние час, два. Няма значение кога, но да не е вечер, защото те правят активен и може да не можеш да заспиш.

# 187
Добре е да има и магнезий.

Зашо е добре да има магнезий ако не страдаш от крампи?

# 188
Аз пия глицинат вечер. Зависи от формата на всеки витамин или минерал според мен.

# 189
  • В центъра на моретата
Магнезият (особено глицинат)вечер преди лягане мисля, че беше по-добре да се взема.
Вит. Д и К вземам това https://iherb.co/Bx5oLoZ?rcode=COW7784&utm_medium=appshare
На Бетър ползвахме около три месеца, на финала след изследванията, ММ е с много голям дефицит, а ние с дъщеря ми малко над дефицита. Реших да сменя с друго.

# 190
Защо трябва да се приемат заедно?
Изследвания показват, че магнезий и витамин Д си взаимодействат в организма и си сътрудничат в поддържането на различни аспекти от здравето.

Комбинирането им има синергичен (еднопосочен и взаимностимулиращ ) ефект, подобрявайки абсорбцията и ползите от двете съставки.

Магнезият улеснява метаболизирането на витамин Д до активната му форма, като така подпомага неговата биологична функция, докато витамин Д подобрява абсорбцията на магнезий в черния дроб.

Допълнително, комбинацията от магнезий и витамин Д е свързана с подобрено здраве на сърдечно-съдовата система, регулиране на кръвното налягане и намаляване на риска от остеопороза.

Съчетаването на магнезий и витамин Д в ежедневната грижа за здравето може да допринесе за поддържането на баланс в организма и насърчаване на общото здравословно състояние.

Тези съставки работят синергично в долуизброените процеси.

Магнезий и витамин Д за поддържане на здравето на костите
Магнезият участва в образуването на костната тъкан и помага за поддържане на костната плътност, а витамин Д помага за абсорбцията на калций, ключов минерал за костите.

Мускулната функция
Магнезий и витамин Д съвместно подпомагат здравето на мускулите. Добрата мускулна функция е важна за поддържането на физическата активност и оптимално здраве.

Магнезий и витамин Д за сърдечно-съдово здраве
Магнезият играе роля в релаксацията на мускулите, включително и сърдечния мускул, което може да помогне за поддържането на здравето на сърдечно-съдовата система.

Витамин Д също има положителен ефект върху сърдечната функция и намалява риска от сърдечно-съдови заболявания.

Подкрепа на нервната система
Магнезият е необходим за нормалното функциониране на нервната система и може да помогне при стрес и напрежение, а витамин Д участва в синтеза на невротрансмитери, които са от съществено значение за здравето на мозъка и нервите.

Силна имунна система
Комбинацията от магнезий и витамин Д стимулира имунната функция в борбата с инфекции.

Подобрено общо здравословно състояние
Комбинирането на магнезий и витамин Д допринася за общото здравословно състояние, като подобрява енергийните нива, метаболизма и защитните сили на организма.

Как да приемаме магнезий и витамин Д?

магнезий и витамин Д

Магнезият се намира в храни като ядки, банани, шоколад, зеленчуци и риба. Витамин Д се синтезира от кожата при излагане на слънчева светлина. Но може също така да се приема чрез храни като риба, яйца и обогатени млечни продукти.

Ако трудности в диетата или околната среда не ви позволяват да получите достатъчно от тези вещества, добавките могат да бъдат полезни.

Заключение
В заключение, комбинацията на магнезий и витамин Д не само поддържа здравето на отделните системи в тяло, но и създава синергичен ефект, повишавайки общото здравословно благосъстояние на целия организъм.

# 191
Здравейте! Ендокринолог ми пусна изследвания - ПКК, кръвна захар, холестероли, TSH и F4, Свят, Алат, креатин, вит. Д. Ще платя инсулин и друго какво да искам в лабораторията? Може би кортизол, хома индекс, гликиран хемоглобин? Кортизол еднократно ли се взема кръв? Дайте акъл какво друго, искам максимално пълна картина на здравословното състояние, защото иска да започвам Вегови или Рибелсус и много се притеснявам. Килограми 120 на височина 162, ИР, високо кръвно, възел на щитовидната, ускорен пулс, астма, пия хапчета за холестерол и за кръвно, за вените и астма. Моля за съдействие...също ако имате впечатление от гореспоменатите медикаменти.

# 192
Пикочна киселина се сещам.
Холестероли - добър, лош и зъл Grinning, триглицериди.
За кортизола има и кръвен има и от слюнка, не знам там.

Хора, в тая желатиновата баница сода слагаше ли се?
Не си откривам рецептата. Избягала е.

Значи яйца ще туря, извара, сирене, желатина с яйцата ще го разбия. После изварата ,сиренето и маслото.
Друго нещо забравям ли?

# 193
  • В полите на Пирин планина
Малко бакпулвер, според мен. Simple Smile Да бухне.

# 194
Да, точно.Добавя се бакпулвер. Аз й добавям ким, за да ми прилича на соленки.
И аз ще я правя след малко. Мисля да сложа още и едно забравено филе от хладилника, нарязано на кубчета.  Но ще пропусна кима, тъй като не съм сигурна дали няма да стане неприятно заради месото.

Общи условия

Активация на акаунт