Отговори
# 195
  • Мнения: 1 191
Ето я рецептата. Като нямам бакпулвер слагам 1 към 1 сода и лимонена киселина. На 22 яйца ми е по една равна чаена лъжичка. Имам чувството, че бухва по-добре.

# 196
  • Мнения: 1 067
Не бях купувала яйца от 15 години, но си взех да пробвам и аз тази баница Smile Стана доста тънка, но може тавата да ми е голяма за това количество продукти. Ядох я четири дни, така че доста засища. За съжаление ще си я позволявам рядко, защото ми се обади жлъчката, заради която по принцип избягвам яйца.

# 197
  • Мнения: 40 680
Мерси, реших да туря цяло пакетче. 7 яйца, в тях разбих желатина, извара, сирене и по навик нали на солените курабийки турвам кисело мляко, та турих 2 лъжици, ама се усетих, та спрях. Викам си - малиии, много си зле, не правиш курабии ма алоууу.Joy
Нищо, много важно.
Бая сирене, бая извара, бая яйца. И малко кисело мляко за цвят.
Дано да се яде, ще се яде де Grinning
За из път я спретвам.

# 198
  • Мнения: 1 191
Ето я и моята, този път с 2 пръчки праз:

# 199
  • Sofia
  • Мнения: 8 001
Заради вас довлякох вкъщи връзка праз.
Остава и да го вложа в баницата.

Последна редакция: пн, 03 ное 2025, 07:51 от Karen

# 200
  • Мнения: 40 680
Ох, и праз ще сложа другия път, няма начин.
Гущер, задуши ли предварително праза или не?

# 201
  • Мнения: 1 191
Да, в случая с 5 сл зехтин, но правя голямо количество.

# 202
  • Мнения: 40 680
Е, значи масло не си слагал.

# 203
  • София
  • Мнения: 1 368
Леле, този уикенд всички сме на желатинова баница, и аз от снощи съм в кюпа Joy
Пуу, имах и праз и забравих да сложа Stuck Out Tongue Winking Eye Нищо, следващия път!
Не сложих и бакпуловер, пак се получи. Днес трябва да си попълня запасите от желатин, че ми свърши.

# 204
  • Мнения: 24 784
То си е омлет и всякак става, но като забравя бакпулвера си е друга текстура просто, а не че пак не е хубаво. И аз си я правя сравнително често.
Ако ходиш в Метро, от тяхната марка желатинът никак не е лош и цената му и тя идва много добра - пакетът от 1 кило беше малко над 30лв. Кухпувам един такъв и по сума време не го мисля.

# 205
  • Мнения: 32 168
Ние тези бяхме на кебапчета, пържоли, телешки бургери и омлет с шунка и желатин.🙂

# 206
  • Мнения: 1 191
На бакпулвера му добавят нишесте по неизвестна за мен причина и ако човек е съвсем кето екстремист следва да го избягва. За мен е удобство и си го купувам, но ако съм пропуснал - по равно като обем количество сода и лимонтузо.

# 207
  • Мнения: 24 784
Лимонтузу и сода си е точно бакпулвер, ами не е толкова фино на прах и все ми е че няма да се разтвори хубаво. Тия милимунди нишесте в бакпулвера да са ми дерта, на никого няма да кажа Grinning В такива минимални количества, поне аз само при алергия бих го правила на въпрос.

# 208
  • В полите на Пирин планина
  • Мнения: 21 821
Че то едно пакетче бакпулвер е 7 гр. И аз мижвам едното око, че има 1 гр. нишесте.

# 209
  • София
  • Мнения: 1 368
Аз пък забелязах, че са започнали да добавят нишесте/пш. брашно в печените ядки 🤨. Не мога да си обясня защо?! На вкус не се променят, не можеш да различиш такива С от такива БЕЗ. Започнали да пишат предупредителни надписи (някои, де) “Съдържа глутен”! Е, как в ядки глутен!!! Ама като слагат боклуци при печене ...
Брашно има в печени бадеми на ROIS, ELITE и други марки, не толкова разпространени. По  съдържание са 95% ядки и останалото примеси. Еми, не е малко. Това е отскоро, преди не слагаха , чела съм им етикетите .
Та ако някой си купува ядки, да внимава за нишестета.
Гледам да си купувам от бг производители и сама си ги пека понякога

Общи условия

Активация на акаунт