Отговори
# 210
  • В полите на Пирин планина
  • Мнения: 21 821
Затова в редките случаи, в които ям ядки, вземам сурови.

# 211
  • Мнения: 24 784
Много отдавна не е бивало да печем вкъщи но имам спомен че нашите ги мокреха с вода и май и мъничко брашно, освен и сол нали. Не мога да кажа брашното дали е било за да полепне солта по-добре или пък за да стане хрупкав слой отвън, а може би и двете.
За купените ми е ясно че не са само ядки и сол, но ям рядко и по малко, та и тях ги гледам както и бакпулвера.
Вкусни са ми, спор няма, но това не е за наяждане... А аз когато ям, си ям точно да се наям и съответно стабилна храна, ядките няма къде да хванат ред толкова като аз не ям нищо между храненията. Камо ли редовно че да ги и мисля.

# 212
  • Мнения: 5 614
Фрау, сега си го забелязала, иначе си е от години практика. Когато има пакетче е изписано какво съдържа и е описано, но и тези от пекарните, насипните, не са пожалени - питала съм с какво ги пръскат и точно това отговарят вода, сол и брашно/нишесте. Както е писала Нати - за да са хрупкави и за да полепва по-добре солта по тях.

# 213
  • Мнения: 24 784
Тя иначе пада тая сол щом ги разбъркат, не остава по тях повечето. А ядки се разбъркват чат-пат по време на печенето. Освен че повечето хора изобщо не биха видели проблем че имало и това, хеле пък в такова количество, ние тук сме с претенциите Grinning Евентуално да е нишесте че да не е пшенично брашно с глутен в него, но за самия въглехидрат и то толкова малко... Поне аз не познавам накой дето би възразил.

# 214
  • Мнения: 15 041
По колко грама дневно си позволявате ядки и какви?

# 215
  • Мнения: 645
аз си позволявам по 10 парченца (различни), сутрин към закуската. ( когато закусвам на работа, към варените яйца или котиджа  ). Не ми пречат по никакъв начин.

# 216
  • Мнения: 24 784
Аз ако ям, гледам да не е повече от шепа примерно... Което е и част от причината да не ям ядки често, аз ако не си сложа спирачка ще изям много, че обичам Grinning Ще ми стане тежко, естествено, но това не ме спира... И не държа под ръка също, аз ще ги омета приди да съм разбрала.
Нямам навик да хапна ей така нещо малко, ям количества като седна, независимо какво. И такива дребни неща почти са ми изпаднали от менюто. Вярно че могат да се добавят малко към друго хранене но явно и такъв навик нямам и рядко търся. Явно и мързелът ми надделява Joy

# 217
  • на острова на мечтите
  • Мнения: 6 363
Тъкмо щях да пиша, защо слагат брашно на солените печени ядки . Купувам печени без сол., не че ще ме убият няколко грамчета добавено брашно, но после много ожаднявам.
Добре че ме подсетихте да си направя желатинова баница. Утре ще е тя. За днес имам зелен фасул и желирано свинско.

# 218
  • Мнения: 40 680
Рядко ям печени ядки. Точно заради брашното.
Фъстъци са ми омръзнали. Доживях Grinning
Макадамия обаче като видя на промоция взимам 100 грама.
Ама ги ям за пет дни.
По 3-4 след вечеря.
Глезла съм Stuck Out Tongue Winking Eye

# 219
  • Мнения: 1 191
Тези почивни дни бях на едно двудневно тържество за 70 години. Та всеселба, купон и незнайно количество шам фастък. Само пред мен сипват, щото виждат, че ям, а аз на ядки не мога да устоя. Затова не купувам, защото нямам спирачки. Докато не опустоша всичко, не спирам. Преди няколко месеца не устоях и си купих кофа фастъци с черупки. Два дни бях дисциплиниран - по десетина, а на третия, като седнах - до дъно. 900 гр, сигурно към половин кило чисто. 'Бах тоя режим!
Моите си купиха кашу на промоция от Т маркет и им заповядах да си го скрият на тайно място и да си го ядат, когато спя или ме няма.

# 220
  • Мнения: 2 967
Ограничила съм изцяло почти ядките, освен малко тиквени семки от време на време. Пазя си бъбреците. Преди много ползвах бадемово брашно къде ли не, ама престанах. Слагам вместо него телешки желатин идеално става всичко. Особено палачинки Blush.
Някъде наскоро четох, че рибеното масло било омега 6 Astonished. Аз си знам, че е само омега 3, не е ли така?

# 221
  • Мнения: 24 784
Много странни неща четеш, метни линка насам ако го намериш пак...

# 222
  • Мнения: 2 967
Попадна ми в някаква странна фейсбук група, уж за здравословно хранене. Да се избягвали еди какви си олиа и там беше включеното рибеното, като източник на омега 6. Тъпотия някаква, явно, ама викам да не съм пропуснала нещо, че мойта доза от iherb е бая солидна.

# 223
  • Мнения: 24 784
Нали пише на рибеното ти масло какви мастни киселини съдържа, гледай си етикета първо, пък после разни неща дето вероятно са изгубени в превода.
За рибеното масло по-скоро съм срещала опасения че може да е окислено в някаква степен докато стигне до теб да го приемеш. Не знам и това колко е вярно е какво може да се направи.

# 224
  • Мнения: 2 967
Държа го в хладилник, друго не знам какво...
Сега пак го има намалено в айхерба.

Общи условия

Активация на акаунт