Отговори
# 240
А, това няма да е еднакво при всеки, освен че и тиквите не са еднакви... Ти си правиш извода за теб дали е ОК да изядеш това. Ако при мен ти кажа че не вдига толкова, на теб това с нищо не ти помага.

Стеличка, освен да идеш в лаборатория но да носиш и глюкомера с теб и да измериш и с него по същото време да видиш има ли разлика?

# 241
При всеки е различно. По-интересно е с какъв инсулин са тези 7,5. А па и глюкомерите са афиф работа. Моят, докато го ползвах, упорстваше всяка сутрин на 5,7 - 5,8, включително и пред вратата на лабораторията, а от там ми излизаха 4,6-4,9.
Ако смяташ, че имаш проблем, на барай много-много тиква.
От темата с тренировките знам, че си на НВ-ВМХ , обаче така и не ми стана ясно имаш ли ИР или не.

Стеличка, баш не разбрах, с какви числа е "катастрофата" в изследванията? Отрази ли ти се на тегло, обиколки и др.?

# 242
Гущер, катастрофата е голяма, числа няма да пиша, за срам е работата... За тези 6 месеца разхлабване се върнах повече от година назад като стойности на инсулина и гликирания. Иначе +2 кг и +4 сантиметра в талията, което не изглеждаше като драма.   Само се чудя защо чак на шестия месец реших да си проверя резултатите от разхлабването на режима....

# 243
За плодове понеже говорим, след ягоди най-харесвам дюли. Тъкмо сега им е сезонът. Наскоро ми откъснаха 4 жълти, ароматни, сочни. Ама си е въглехидрат бая. Приложението на гривната ми смята какво съм ял и пестя въглехидрати през деня, че да си нарежа една дюла след вечеря.
Как звучи това на фона на всички тържества и почивки, които докладвах в групата?! Stuck Out Tongue Winking Eye

# 244
Гущер, катастрофата е голяма, числа няма да пиша, за срам е работата... За тези 6 месеца разхлабване се върнах повече от година назад като стойности на инсулина и гликирания. Иначе +2 кг и +4 сантиметра в талията, което не изглеждаше като драма.   Само се чудя защо чак на шестия месец реших да си проверя резултатите от разхлабването на режима....
За 6 месеца разврат е добре 2 кг. Даже много добре.
Развращавай се чат пат, не по 6 месеца.

# 245
Елора, много ме развесели с коментара за развращаването. Grinning
А тези два килограма не ме успокояват много, щото не е ясно по органите какво става... Но вече съм на правия път, знам какво правя и ще влезна отново във форма.

# 246
  • София
За плодове понеже говорим, след ягоди най-харесвам дюли. Тъкмо сега им е сезонът. Наскоро ми откъснаха 4 жълти, ароматни, сочни. Ама си е въглехидрат бая. Приложението на гривната ми смята какво съм ял и пестя въглехидрати през деня, че да си нарежа една дюла след вечеря.
Как звучи това на фона на всички тържества и почивки, които докладвах в групата?! Stuck Out Tongue Winking Eye
Дюлята така остъргва корема, че после трудно бих овладяла чувството на глад.

Аз чат-пат прекалявам със сурово кашу - около 3-4 шепи.  Действа ми успокояващо и засищащо.

Тиква не ям, но редовно в кутията за работа имам сварени сладки картофи, за да не ми е много сух обядът само с месо. Другите картофи съм си ги забранила.

Много ми помага тази тема да посваля гликирания хемоглобин. Вече не ме викат в джипи практиката да ми дават популярни съвети.

# 247
Когато се развращавам с плодове, ги ям след основно ядене като десерт и нямам проблем с глада. В случая вчера - след 2 пилешки бутчета.

# 248
А сладките картофи ок ли са при ИР? Или е въпрос на количество?

# 249
  • София
Може би количеството е важно. Сладки и много вкусни за добавка към месо, маслини, сирене, кашкавал.

# 250
На сина ми рожденият ден го празнуваме като циганска сватба. На деня го отбелязвахме. Вчера се изръсихме за чалготека с Преслава, да си черпи приятелите. Днес ще събираме роднини. Едно време аз празнувах моите с бутилка водка и пакет лукчета!
Та както се очертава и довечера ще изляза от режим. Надявам се само количествено, а не качествено. Сложих чомлек във фурната за 6 часа на 120.

# 251
Не са най-нисковъглехидратното нещо дето да изядеш, но са по-добре от картоф или тиква. Сравнявам с тиква че на мен на вкус са ми почти еднакви с нея Grinning
Няма с тях да се изхранваш, все пак, зависи и колко точно ниски въглехидрати гониш и за колко често говорим.

Гущер, да е жив и здрав младежът, а пък ти си знаеш как се прави и защо - просто продължаваш по правилния начин след това.

# 252

Както рече Гущер, след ядене.
Тоест спазвай Глюкозната революция.
Първо си изяж яденето по нв, после хапни малко ако си приготвила сладък картоф по някакъв начин за домочадието.
И да, дозата прави отровата, количеството е важно, но е още по-важно кога.
Ако започнеш с картофа няма да се усетиш колко ще ядеш.
Изяждаш си салатата, протеина с мазнината и после въглехидрата.

# 253
Гущер, ЧРД на сина ти! Да е жив и здрав!🙂
Не знам дали сладките картофи са по-добре от тиквата. Предполагам, че много зависи от сорта на тиквата (има много сладки и други, които са ок да се ядат посолени). Аз харесвам по-несладките тикви. Като цяло не съм почитател на тиквата в рецепти като тиквеник, печена със захар и т.н. и я предпочитам в солен вариант.
Аз съм болна вече шести ден. От три дни съм и без обоняние и почти и без вкус.😅 Преди три дни откъм липса на вкус беше най-зле, защото не усетих изобщо в бульона вкуса на сока от един огромен лимон.😅 Като цяло съм добре обаче като за боледуващ и, въпреки липсата на обоняние и хремата, си дишам сравнително нормално. Но е един от онези моменти, когато си давам сметка колко важни са обонянието и вкусът за храненето.🙂
Лекувам се единствено с капки клеева тинктура, чай и обичайните витамини.

Последна редакция: нд, 09 ное 2025, 22:18 от dolce miele

# 254
Ааа, Гущер, чрд на детето, живо, здраво и щастливо да е.
Торта прави ли бре?

Общи условия

Активация на акаунт