Отговори
# 285
Елора, как свали тези 50 кг?
Аз бих била щастлива ако успея 15-20 кг да сваля, но зор ...

# 286
С генерална промяна в хранене и начин на живот. Запълване на дефиците. Било от храна, а също и дефицити на знания. Там съм чела до повръщане докато ми се набие канчето. И съм изграждала дълго време навици.
Няма зор. Без зор.
Нещо като се прави със зор, не трае дълго.
Процеса се прави с кеф, ям с кеф, слабея с кеф, подържам си килата пак с кеф.
Иначе много съм писала как съм успяла, много подробно, просто не ми се обяснява сега.
Ако имаш време може да ми търсиш из постовете.
Също и да минеш първия пост.

# 287
Присъединявам се към това че не трябва да става насила и със съпротива, тези неща убиват мотивацията много бързо. Т.е. в главата тръгва всичко, човек трябва първо да се убеди че прави нещо хубаво, а не да подхожда с мисълта как и колко ще страда. Мъченици много, но на мен повече ми харесва да не съм една от тях...

Последна редакция: пт, 14 ное 2025, 09:23 от Moderator1

# 288
Аз напоследък изповядвам само прегрешения. Намирам се в бившата винарна на СССР - Молдова. 20 метра в един супер е регалът с коняците само. Ядох агнешко в Гагаузия, пих половин бутилка бяло вино и затапих с 50 гр. 7 годишен коняк и за мезе на коняка - 2 блокчета 70% украински шоколад с портокалови корички.
За смекчаващо вината обстоятелство ще спомена, че станах в 5,30 и тичах час и 20 минути на пътеката и имам около 25000 крачки.

# 289
Ох, нямаш спирачка Joy

# 290
То на такива места си е грях да се въздържиш, ако питаш мен 😆

# 291
Наздраве Гущер! Не бих пропуснала коняка и аз, нищо че пия веднъж на високосна Stuck Out Tongue Winking Eye
В този ред на мисли пих японско класно уиски тези дни и хич не съжалявам Blush

# 292
Гущер, твоето нищо не е.
Аз изкарах 4 дни в Италия и няма да казвам какво съм изяла…

# 293
Абе и аз не казах всичко. По една вилица баница с брънза, с брънза и творог, сладкиш, гагаузка дроб сърма, чието име е "манджа". Като нашата, но с булгур и риган. И като има престъпление, ще има и наказание във фитнеса като се върна.

# 294
Аз съм на рожден ден утре, ама няма пък да плача Joy Хем цял ден и с нощувка ще е гостито, не за 2-3 часа там сядане.
Ами, каквото-такова. По-важно ми е през останалото време да се храня добре, отколкото при повод да се въздържа от нещо вкусно.

# 295
Привет!
Изписаха ми Глюкофаж, 500 мг. Прием вечер, след хранене. Понеже глюкозата при профилактичвн преглед ми беше леко завишена. Не приемам други лекарства. Лекарката каза, че ми изписва “детска” доза. Нямам разхлабително действие, но се появиха болки в стомаха и корема. Досега такива оплаквания съм нямала. Моля, споделете вашето мнение. Иначе, разбира се взех час, но е след 7 дни.

# 296
Нормално е да те боли.

# 297
Разбутва чревната флора, доколкото знам. Съответно при кой как точно ще се отрази е различно, но е нормално да се усетят някакви смущения при повечето хора.
А иначе, те и по-високи дози когото предписват, пак е редно да го започнат от такава "детска" доза и да се въвежда постепенно до пълната доза. Че иначе става драматично понякога.

# 298
Лекарката каза, че вероятно ще го спра, ако сшвдващите изследвания са добри.
Свалила съм вече 3 кг, не съм с наднормено тегло. Обмислям дали да не го спра, до прегледа. Много е некомфортно. Болката ми пречи на работата и всичко. Ставам през нощта да пия хапче за стомах. От днес сама си назначих и пробиотик. Дали, ще “привикне” организма и ще спре това обострено състояние?!
 Пия лекарствпто от 4 седмици, през първите две нямах проблем.

# 299
Два пъти съм започвала метформинов препарат - метфогама и глюкофаж XR, и двата пъти резултатите бяха трагични - до кървава диария и след това по 1г регулация на черва и стомах. Дала съм сигурно хиляда + лева за пробиотици, за хапчета, прахчета и мазила за хемороиди, да не говорим, че минах през ЯМР, скопии и ехографии за да се отхвърли по-сериозен проблем
Още ме е яд, че не спрях на втората седмица, а чинно изчаках месец..както ме посъветва на контролата лекарката

Общи условия

Активация на акаунт