Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 92

• 28 807
  • 682
  •   1
Отговори
# 570
За полу-готовите обяди много добър вариант е в буркани. Може да се стерилизира буркана или просто сипвам още врящо и затварям (при този вариант държа в хладилник и ползвам до няколко дни). За месо, манджи със сос или супи става супер. Имам и зелен боб буркани отварям, оцеждам, слагам копър и кисело мляко и подправки (може и чесън, ако не съм после на работа). Бурканите с месо са ми супер хит, направо студени и желирани ги хапвам+ салата.

# 571
Елора, как така 30 минути за един омлет със сирене?😀 На мен това ми е най-бързото за приготвяне.🤔
Аз тези дни си направих лимонов крем (lemon curd) - 3-4 с.л. кокосово масло, 4 яйца, кората и сока от 7-8 био лимона.🍋 Киселичък, без подсладители.😁 Идеален е за добавяне в бульон и супа. Една част замразих във формички за лед.

Долче, ами нали е палачинков.
Преди го правих бъркан и ставаше бързо. Но нали все чета и чета, че на ниска температура особено за щж е по-полезно.
Плюс съм влюбена в тоя омлет.
Значи разбивам яйцата със сирене. Само това. В тигана добавям малко масло на по-висока температура, чакам да постопи и турвам яйцата. Слагам на 2 степен. Слагам капака и отивам да си върша работата. Ако съм на работа правя други неща, ако не, може и гимнастика да правя. Става страхотен. Не съм засичала време.
Е, и на трета степен става, ама ако нямам време.
Ще взема да засека на втора степен колко отнема:grinning:

И аз пробвах за пикочната киселина добавката с череша, но за двата дни, в които я пих, усетих пронизваща болка в крака и я спрях. Изпратих я на една съфорумка и това беше. Просто споделям.

Много странно, сигурна ли си, че е от това?
Каква болка точно и къде си я изпитала.

# 572
Елора, аз си правя яйца и омлети на стъклокерамичен котлон  на степен 2 от 8-9 степени. Загрявам на степен 4, намалявам на 2 и слагам яйцата. За минути стават, 5-10 минути според това какво точно правя. С капак след 30 минути ще ги заваря изгорели.🙂 20-30 минути ще ми отнеме, само ако трябва преди това да запържвам някакви зеленчуци примерно.🤔
На мен яйцата са ми от най-бързите храни за приготвяне.

# 573
Ами такава е моята втора степен, какво да направя. Joy

# 574
Сутрин ми трябват поне час и половина, за да се оправя. Имах период, в който правех месо за цяла седмица и го държах в хладилника. А сутрин обелвах и нарязвах краставици и домати. Малко сирене и кутията за работа е готова. За салата ми отиват 30 мин и правя  предимно през уикенда.

# 575
Листни салати и зеле държа понякога в хладилника - айсберг, маруля и подобни понякога оставям на цели листа, друг път ги нарязвам. Зелето също - или измито, центрофугирано и нарязано (готово за овкусяване), или на измито, центрофугирано и нарязано парчета с подходяща големина като за порция салата. В пликчета или кутии съм слагала пръчки селъри, чушки- разположени или цели (зависи от размера им), тиквички, почистен лук (готов за нарязване), моркови, краставици, целина глава, праз, стръкове зелен лук, репички, алабаш. И други има сигурно, но се старая да не поддържам твърде много видове зеленчуци в хладилника по едно и също време, защото после бе остава много място за други неша. А за поне една, даже две, кори с яйца място трябва да има.😁 За другите неща като месо, млечни и прочее пък да не говорим.

# 576
  • Sofia
Вие ме разбивате. Как по 30 минути за омлет и салата?
Сигурно заради живота в мъжка къща (все са гладни) съм свикнала да готвя експедитивно. Докато се прави омлет нарязвам салатата и на 10-тата минута издавам цялата поръчка.  Joy

# 577
Ох, ще засека днес на втора степен колко е? Joy

# 578
аз готвя вечер, за следващите дни, различни неща, зеленчуците на фурна предпочитам, заготовки разни винаги или готово ядене голямо количество за поне 2 дни, сутрин само всеки си слага по стъклените кутии. И омлета си правя вечер, после в стъклена кутия и само го взимам сутринта. При мен 3 души си взимат храна за работа и за вкъщи трябва да има и готово, когато се върнат. Не замразяваме храна. Пресни зеленчуци, всеки се оправя, както му е на вкус, винаги има в хладилника.  Но сега наблягаме на ферментирали, трушии и подобни. Сутрин имам приоритетно гимнастика, разходка на кученце и няма как да готвя и да умирисвам къщата и себе си.

# 579
  • В полите на Пирин планина
И аз готвя вечер, в по-големи количества (за четирима в момента), като винаги гледам да има някакво месо/кюфтета и гарнитура (която аз не ям) + нещо за салата.

# 580
Има много вариации на омлет, някои стават по-бързо от други. И на мен ми звучи много това време но пак зависи. Омлет да има, пък кой както му харесва да си го готви, важното е да не го прави както колежката ми с 2 яйчица, че ми става жал направо Joy

# 581
Как сте? При нас приключиха коледните партита, подаръци и т.н. Днес занесох желатиновата баница в офиса и много я харесаха.  Сега се опитвам да направя сладолед със сметана, авокадо, какао и малко еритритол. Ужасно ми се яде нещо сладко.

# 582
Наскоро гледах видео за сладолед с три кофичики котидж, половин кофичка скир и овкусен протеин, но не помня грамажа на протеина, мисля, че бешена на вкус 1, 2, 3 дози. Не съм прабвала, но мисля, че би станало доста вкусно.
Ако и по твоята рецепта се получи, давай я насам.

# 583
И аз пробвах за пикочната киселина добавката с череша, но за двата дни, в които я пих, усетих пронизваща болка в крака и я спрях. Изпратих я на една съфорумка и това беше. Просто споделям.
[/quote]

Много странно, сигурна ли си, че е от това?
Каква болка точно и къде си я изпитала.
[/quote]

Първия ден не обърнах внимание на болката, но когато се случи на втория ден пак същото след изпиване на хапчето-остра, пронизваща болка над коляното, за секунди, спрях хапчето и повече не ме е заболяло така.
Също като пих по предписание от гастроентеролог есенциале нещо си за омазнен черен дроб, получих сърцебиене.
Моя близка също е получила дискомфорт в сърдечната област след прием на есенциале и го е спряла. Сега пия лагоза и го понасям добре.

# 584
Аз в следващите 2-3 месеца няма да въвеждам нови за мен зеленчуци. Винаги е нож с две остриета и на моменти горчиво съжалявам.

Общи условия

Активация на акаунт