Отговори
# 135
  • Мнения: 1 191
Витамин Д пия по 5000 с витамин К2. Лятото не съм го спирал и идея си нямам как да го вдигна. B12 ми е по-добре от миналия път без нищо да пия. Правиха ми гастро, търсиха хелико, търсиха гастрити... Нема и нема...
Гликираният е малко по-висок от миналия път. Тогава беше 5,2, но последните 3 месеца бай Гущер ходи на 5 морета включая и един ол инклузив, 2 сватби, 1 кръщене и 2 братовчедски срещи. Там може би отстъпи от правата линия както в количествено, така и в качествено отношение. Не че съм плюскал торти и мекици, но количествата мръвки и спиртни напитки може да са били неподходящи за целеустремена режимна натура като мен. Особено в Египет правеха страхотни пълнени патладжани и тиквички, та там мярка нямах. Освен голямо количество зеленчук, се добавяше кайма и сирене с неизвестно съдържание.
Стягаме се и продължаваме напред. Освен коледно новогодишния празничен период, до Великден по програма нищо няма, което да ме извади от релсите. Simple Smile
Иначе докторката, ако казва нещо, ще го казва в понеделник.

# 136
  • Мнения: 24 784
А, при такава програма вероятно затова е толкова.
Витамин Д като не ти стигат 5000 вземи повече пък. Там малко кой колко усвоява не е еднакво при всички, та ти може да глътнеш 5000 но да не ти свършат работа като за толкова...

# 137
  • Мнения: 40 683
Аз почнах да вдигам Д като почнах да пия повече в началото. Много дни по 10000

В 12 може също, но метилирана форма най-добре.
Иначе си екстра.

# 138
  • Мнения: 705
Гущер, по повод вит Д, аз цяла година взимах по 10 хиляди единици, и пак не го предозирах, а стигнах до 50 при референтни 10-60. Затова все повтарям, че на слънце не може за се разчита, нито пък на мижавите препоръчителни стойности от по 700 IU на ден. Нямам чревни проблеми аз, ям и сьомга всеки ден и grass fed beef поне по 3 пъти на седмица и черен дроб редовно, които също съдържат вит Д. Та и на храната не може да се разчита.

# 139
  • Sofia
  • Мнения: 8 002
10x на ден ли, Costa?

# 140
  • Мнения: 784
10 000 единици при дефицит задължително. От моя опит само на Спрей или Софт гел капсули с нещо мазно / кр. масло, зехтин за по-добро усвояване/. Мярката за прием без дефицит е 1000 единици на 25 кг телесно тегло.

# 141
  • Мнения: 705
Да, всеки ден за цяла година

# 142
  • Мнения: 1 191
Сигурно не откривам топлата вода, но да си кажа. Simple Smile
Желатиновата баница я правя с 22 яйца, около 500 гр. сирене, толкова извара и 5 сл зехтин. Днес в зехтина задуших една пръчка праз. Понеже точно този зарзават не е НВ-ВМХ френдли, сложих като подправка, а не като съставка, но стана много сезонно. Кефи ме. Ако някой не е пробвал, препоръчвам!

# 143
  • Мнения: 24 784
Супер звучи, много харесвам точно такава комбинация. Празът и при мен е за овкусяване на омлет, а не като основна съставка, то малко му трябва. В баницата обикновено не слагам такива екстри, но пък аз не я правя чак толкова често че да ми омръзне само със сирене и извара. Ти май беше казвал че при теб присъства много редовно, със сигурност на всяко разнообразие ще му се зарадваш.

Аз бях на рожден ден вчера, не ядох чак като останалите но и режимна не съм била де. Днес съм си обратно в коловоза, прибрах се с доволно количество домашни яйца Grinning

# 144
  • Мнения: 40 683
Уаууу, 22 яйца.
Аз забравих как се прави тая баница. Срамота. Скоро ще правя.

# 145
  • Мнения: 2 745
Тома ми напомня баба как правеше празеник, лучник и всякаки такива. 🤣 Последно време се опитва и тя да се храни като хората (тоест като нас), ама е много трудно. Пустите картофи и ориз не ще да ги хвърля и това, при все че дядо ги ненавижда и не ги готви заради него, нали. 🤣

Абе възрастен човек си е трудно да те разбере.

Вие ядете ли свинско? В темата за трениращите (аз сега не тренирам, но си я чета) има разни изказвания, че не е полезно и т.н. пък аз бая си хапвам. 🤣

# 146
  • Мнения: 24 784
Аз си ям свинско, у нас то и пилешкото са си най-популярните меса.
А пък вече кой каква храна смята за вредна... Не знам и една дали можеш намери, дето никой никога да не я е обявил за вредна. Всеки си решава за него си.

# 147
  • Мнения: 1 191
И там го написах, и тук ще го потвърдя - за мен прасето е царят на животните!
Както във всяко нещо, и там има екстремисти. Тъкмо те се изказаха. Това коне, пасищни крави, дето им правят масаж на фона на Вивалди, пилета, които живеят сред репродукции на Рембранд...
То хубаво, ама 4 гърла с месо за 50 лева не мога да изхранвам.

# 148
  • Мнения: 4 606
На мен ми е забранено да ям свинско, заради проблем с черния дроб. Затова го избягвам.

Гущер, за колко време ти стига това количество баница? Аз я правя с 8 яйца и изкарвам няколко дена. Но при мен тя не е основното ядене.
Не знаех, че трябва да избягваме праз. Правих си кавърма с праз, кайма и яйца.
Напоследък не успявам да си приготвя режимна храна и ям навън. Не искам да гледам глюкомера, тъй като се чувствам зле. Днес съм решила да готвя.
Имам доста консерви сардини и започнах да ги ям тях.

# 149
  • Мнения: 1 191
Режа на 20 парчета и от понеделник до петък си взимам по 4 за обяд. В едно парче 223 ккал, В- 0,4 гр, М- 16,1 гр., П- 17,8 гр. Добавям петдесетина грама пастърма и 1 краставица, че да ги докарам до 1000-1100 ккал. В Кауфланд редовно има с 60-70% намаление "дупенца" пастърма, филе "Елена" и т.н. Крайни парчета, които не са успели да нарежат.

Общи условия

Активация на акаунт