Отговори
# 165
Точно него съм цитирала и ако си мислиш, че приемаш 3к в едно впръскване си в грешка:

# 166
Не съм в грешка, точно така е. З впръсквания са 3000 единици. Спреят е за 1 месец/30 дни.
Имам личен опит с витамин Д  - болеше ме ръката  много години и само с високия му прием се оправих.

Ето информация от вносителя:
Витамин D3 + K2 орален спрей съдържа биодостъпна и стабилна форма на K2 MK-7, която може лесно да се използва от тялото - изцяло биоактивна форма (99,7% линейна конфигурация транс). Формата на K2 е получена от цветя и можем да гарантираме чистотата на активната форма на K2.

К2VITAL е патент, който осигурява стабилна и устойчива активна форма на витамин К2 ( обичайната форма на витамин К2 е много чувствителна към температура и др. и лесно се разпада, затова има нужда от използване на специална патентна форма).

Този патент е ЕТАЛОН за чистота и ефективност за витамин К2 анализ и референтен стандарт на фармакопеята в САЩ.

Препоръчителна дневна доза: Използвайте по 1 впръскване на ден, или както е указал вашия медицински специалист.

Състав в 1 впръскване и хранителна информация EC *NRV : Витамин D3 -1000 IU - 25мкг 500% Витамин К2 25мкг -33%

Състав в 3 впръсквания и хранителна информация EC *NRV : Витамин D3 -3000 IU - 75мкг 1500% Витамин К2 75мкг -100%

BetterYou съветва за възрастни да се добавя витамин D3, в зависимост от теглото на приемащия, като се спазва насоката: на всеки 25кг да се приемат 1000 IU витамин D3. Съответсващо, за 75кг човек дозата на витамин D3 - 3000 IU.

Защо има разлика в препоръчителния дневен прием на оригиналната опаковка и етикета/информацията на български език?
Препоръчителният прием на дневна доза е базиран на разпоредби, които са различни в различните държави. Максимално допустимият прием на хранителни добавки в България се регулира от българското законодателство, вкл. и от пряко приложимо в страната първично европейско законодателство. На етикета на български е обозначен дневен препоръчителен прием (дневна доза) според тези изисквания. Етикетът е преминал проверка на БАБХ (Българска агенция за безопасност на храните), преди да бъде пуснат в продажба от вносителя.

Препоръка: Разклатете добре преди всяка употреба. Натиснете помпата 3 пъти, за да преминете и внимателно да пръскате 3 пъти върху вътрешната част на бузата. Изследванията са установили, че това е най-абсорбиращата област. Затворете с капачката след употреба.Не е подходящ за деца под 3 години.

Състав: вода, ксилитол, акациева смола, менахинон-7 (витамин К2), слънчогледов лецитин, лимонена киселина, консервант: калиев сорбат, ментово масло, DL-a-токоферилацетат (витамин Е).

Подходящ за употреба от хора съблюдаващи вегетарианска диета.

Без захар и без глутен.

Колко са спрейовете в опаковката D3 + K2?
В една опаковка има 90 спрей, осигуряващи доза от 30 дни.

Има ли противопоказания оралния спрей D3+К2?
Поради високите нива на витамин К2 в оралния спрей D3 + K2, препоръчваме Ви, ако приемате антикоагуланти (разредители на кръвта), не приемайте този продукт, освен по препоръка на Вашия лекар.

Препоръки при използване: Разклатете добре преди всяка употреба. Натиснете помпата 3 пъти при първото ползване и внимателно впръскате 3 пъти върху вътрешната страна на бузата. Изследванията са установили, че това е най-абсорбиращата област.

За деца под 3 години не използвайте.

Затворете с капачката след употреба.

След отваряне използвайте в рамките на 6 месеца.

# 167
В грешка си, защото твърдиш, че това Д3 от 3 к, а то си е от 1 к.

# 168
Има си отделно Витамин Д 3, който е 1000!!! Състав в едно впръскване : Витамин D3 – 25 мкг ( 1000IU). В него обаче Няма витамин К.

# 169
Няма да ти обяснявам повече, каквото искаш това мисли, но не го пиши така, защото някой може да се заблуди! Между другото имаше тук така объркали се и благодарение на коментарите си коригираха дозите.
ПС: малко по-полека с удивителните, пия добавки от години и ги знам почти наизуст, да не говорим, че някой от тук списващите сме работили и в аптеки Wink

# 170
Ако прочетеш внимателно изписаното, ще разбереш кой какви съвети дава и ще ти стане ясно. Цитирала си се и сама си се объркала. Никой не е твърдял, че едно впръскване е 3000 единици. Полезният опит тук е важен, а не да сме на всяко гърне мерудия.

Последна редакция: чт, 30 окт 2025, 10:03 от mari eta72

# 171
Зеленият спрей е с 3000 единици на доза, обаче е без К 2 и трябва да се приема отделно.🙂

# 172
Няма смисъл, Долче, то колкото да обясняваш, толкова повече се спори…
Скоро не ме бяха пращали да чета - върнах се, прочетох, сега мога да върна със същото и дано се върне и прочете кой какво твърди…

# 173
момичета, стига сте чоплили вит. Д. и сте се надцаквали, коя е по- , по-, най....
В този форум всеки знае, какво и що и може сам да прочете. Бъдете позитивни.

# 174
Май недоразумение стана тук.
Мариета, от поста ти се разбира, че едно пръскане е 3000, а те са 3.

Ама сега е на промоция из аптеките, та се чудя.
Вчера ми дойде от ихерб едно друго Д пак е с  к.
Но и без  това и двама вкъщи пием, може да го взема и това да го пробвам.

# 175
Май недоразумение стана тук.
Мариета, от поста ти се разбира, че едно пръскане е 3000, а те са 3.

Ама сега е на промоция из аптеките, та се чудя.
Вчера ми дойде от ихерб едно друго Д пак е с  к.
Но и без  това и двама вкъщи пием, може да го взема и това да го пробвам.
Аз взимам зеления /3000/,едно впръскване е 3000 единици, но той е без витамин К. И аз правя 3 впръсквания , защото взимам 10 000 единици всеки ден /реално са 9000/. Този , на който пише 3000/ червен/, с витамин К, трябва да бъдат по три впръсквания по 1000, защото са 90 дози за месеца.
За да съм ти максимално полезна, ти препоръчвам да си ги поръчаш от вносителя Флоравит, в момента са на много добра цена 20лв / https://floravitbg.com/vitamini-harakteristiki.php?idprod=4&imev … %2015%D0%BC%D0%BB

# 176
Елора, реално най-бързо вдигнах стойностите със спрейовете на Бетър ю, които коментираме в момента.  Отчитам също, че имам необходимост от по-малки ежедневни дози със спрея, отколкото с таблетки/гел капсули.
Мисля преди време и Шарпи беше писала същото за Бетър ю.
За мен си заслужава и не излиза по-скъпо от другите (сравнено с предлаганите на бг пазар), а са по-ефективни.

# 177
Разбрах вече, мерси.
Абе предпочитам с к2 да си взема.
И от другите съм видяла полза, но вече с добавен к ще си взимам. По-лесно, по-изгодно ми е.
Днес ще щъкам из града и все ще видя софармаси да си купя.

# 178
За нищо. В Гален е по - евтино от Софармаси. Имат и безплатна доставка над  50лв.

# 179
А знам за тях. Но ще пътувам и не ми се чака.
В момента разликата е стотинки. Сега за 20 стотинки няма да се циганя.
От Гален редовно пазарувам, фен съм им. Някой ми писа на лс преди време, че били евтина аптека, ами така е.

Общи условия

Активация на акаунт