Отговори
# 270
Съгласна съм с Беки. Има значение и колко често е това често, и как му се отразяват на човек индивидуално тези неща  Аз нямам проблем с млечните и все пак от тези трите най-често бих прибегнала до кашкавал (и вкъщи при липса на друго режимно или пък на време, и да си нося навън - рядко бих купила кашкавал, за да ям на момента, защото харесвам конкретни видове, но понякога взимам за навън). Кашкавалът е с най-малко вгх от тези трите (ъъъ, не че в Т-маркет не съм виждала "кашкавал" с над 10 грама вгх - и на вкус си личеше нишестето).
За да не яде човек каквото има в магазина, добре е да се планира какво ще се яде (доколкото е възможно).🙂

# 271
Самостоятелно не биха ме нахранили мен тия неща. Но и откакто съм на режим, не съм имала случай да прегладнея тъй че рядко се е налагало да търся нещо инцидентно.

# 272
Аз кашкавала трябва обилно с масло да го намажа, че да се наям само с него…

# 273
Сега като сме навън, търсим нещо що годе.
Кисело мляко бих хапнала, не съм му фен,  предпочитам кефир.
Виж кашкавала абсурд. От него ме хваща запек.

Arwen Amarantha, защо мажеш кашкавала с масло? Той си е достатъчно мазен.

# 274
Самостоятелно не биха ме нахранили мен тия неща.
Чета аз "не биха ме наранили" и се чудех какво точно имаш предвид...☺️ Онзи кашвакавал с 10-те грама вгх не че чак толкова ме е уплашил с тези 10 грама вгх (ако така е прозвучало), обаче на вкус и консистенция беше толкова нишестен, че въобще не повярвах, че вгх в него са само 10 грама...🙄
Елора, и аз обичам кашкавал с масло отгоре, че и с шарена сол, пушен пипер или някаква друга подправка. Идеално даже и с малко филе или шунка.😃 Но да го нося навън с масло не е много добра идея, особено в жегите. Интересно че от нещо мазничко те хваща запек (но не си първата, която чувам, че има подобен ефект от кашкавала).
Кисело мляко, такива с по-висок процент мазнини, бих хапнала, но от време на време. Не съм го сатанизирала, обичам и понякога си позволявам. Ако ще ям цяла кофичка с кисело мляко, определено ще е навън. Вкъщи хапвам, когато поискам, но ограничавам количеството. Все пак не ми е храна за наяждане, а част от другата храна.
Днес храната беше пилешки бутчета (почти бутче и половина) с гарнитура кисели краставички и парче кашкавал (30 грама). И две кафета със сметана и сол.
Почти се оправям от боледуването. Чудя се нес кафето ми ли е странно (купила съм различен вид от обичайното) или моето небце още не е нормално - преди боледуването не ми се струваше със странен и блудкав вкус (свикнала съм с по-горчиво, Робуста), сега всеки път се чудя това същото кафе ли е. С кафето от машината е същата работа - мирише ми супер на кафе (вече се възвръща лека-полека обонянието), обаче на вкус пак ми е странно.🤔 Надявам се, че е нещо, което е временно.

# 275
Сигурно още си изчанчена от разболяването.
И на мен ми е странно за кашкавала.
Но е имало време ме е разхлабвало. Сега не.

# 276
Благодаря! И аз така очаквах, че не е много ок.  Уви, ресторантите и топлите витрини не са ми опция, нито печени ядки от магазина, защото имам сериозна непоносимост към глутен, а почти всички кюфтета и манджи имат глутен. Даже печена пилешка пържола се оказа, че има глутен, заради вегетата, която са ползвали....
Трябва да си приготвям и нося всичко, но не ми се получава.

# 277
Елорка, аз си го ползвам кашкавала за филия - мажа с пастет, масло, горчица…. Де що има за мазане.

# 278
Здравейте.
Вчера реших да изследвам инсулин един час след ядене на торта, за да видя как стоят нещата. Захарта ми на гладно е 5.1.
По принцип качвам ужасно бързо, свалям много трудно. Последните години се храня НВ-ВМХ с изключение на бременността. Имам проблеми с теглото още от дете и съответно се съмнявах,че нещо с инсулина не е наред. Отделно и често чувствам отпадналост и умора.
Резултатът от изследването на инсулина беше 11.6, което ми се струва странно при положение,че съм го направила един час след хранене. Дали трябва да правя трикратно обременяване с глюкоза?

# 279
Ще прозвуча грубо но с торта е пълна глупост според мен, освен ако някой с това си оправдава парчето торта...
Никой не знае и не може да каже колко е нормално да е инсулинът час след точно това парче торта, ама никой. Те и тортите един вид ли са, в нея сто неща може да има.
Затова хората изследват с чиста глюкоза, че за такъв случай има данни и норми с които да сравняват.
Ако храненето е НВ по принцип, ако правиш обременяване виж да вдигнеш въглехидратите за няколко дни преди това. Има си го описано на много места това, но често се забравя.

# 280
Lasagna,
Безсмислен ми се струва и на мен този експеримент.
Иначе според мен много често и на гладно си личи проблема. Ако човек си пусне глюкоза, инсулин и гликиран хемоглобин и гледа не просто да са в норма, а да са оптимални, много неща се виждат. Това е първа стъпка, после ако няма яснота - обременяване.

# 281
Здравейте.
Вчера реших да изследвам инсулин един час след ядене на торта, за да видя как стоят нещата. Захарта ми на гладно е 5.1.
По принцип качвам ужасно бързо, свалям много трудно. Последните години се храня НВ-ВМХ с изключение на бременността. Имам проблеми с теглото още от дете и съответно се съмнявах,че нещо с инсулина не е наред. Отделно и често чувствам отпадналост и умора.
Резултатът от изследването на инсулина беше 11.6, което ми се струва странно при положение,че съм го направила един час след хранене. Дали трябва да правя трикратно обременяване с глюкоза?

Тортата съдържа много мазнини, а знаем, че мазнините забавят покачването на кз.
Това не значи, че трябва всеки ден да се ядат торти. Има торти и торрти.
В момента имаш ли килограми за сваляне?
Иначе добър резултат след тортата.
Правила съм с торта, не е най-удачния експеримент.
Но аз го направих с друга цел. Експериментирах с пектин дали влияе на нивата на кз и инсулин.
Но щеше да е коректно ако бях платила един експеримент без пектинн и после с  пектин, така щеше да се сравни.
Но да, пектина стабилизира нивата.
Но аз бях по-зле от теб. 2 пъти мисля се боднах, кз беше максимум до 5,30
Инсулина обаче си беше височък. Мисля, че на първо боцкане 50, после малко беше спаднал.
Най-добре обременяване с чиста глюкоза да направиш за да е коректно всичко.

# 282
lasagna, най-добре да изследваш КЗ и инсулин на гладно. Често и така се вижда дали има проблем. ОГТТ се прави при определени условия, за да е коректен резултатът. Експериментът ти след торта не показва нищо конкретно. Да, инсулинът не се е покачил с много, но не е ясно колко е бил преди тортата, не е ясно и след това какъв е станал и дали това не е било просто началото на покачването му (което е много вероятно). Също и тортата не е ясно каква е била, обикновено са и доста мазни (освен въглехидратни). Та тя може дори изобщо да не е била само със захар, а да е имало и глюкозо-фруктозен сироп, разни подсладители...
Защо не споделиш как точно се храниш (не просто като начин на хранене, а меню за няколко дни)? Да не се окаже, че там има неща, които можеш да коригираш/промениш. Да не би да смесваш по много мазнини с много (за твоя личен случай) вгх? Или пък че белтъчините са малко, часовете на хранене да са проблемни, или пък количествата, да има някакви дефицити и т.н. Стрес, движение също са важни.

# 283
Около две седмици преди изследването качих въглехидратите като изяждах по няколко мандарини, портокали, киви, ябълки. Обикновено не ям плодове. Изядох и някоя и друга лъжица ориз към супите,  които правих. Тортата беше повече крем,  отколкото блат.
Дневното ми меню обикновено е по-мазно телешко, свински врат на тиган, кюфтета, печено пилешко с кожата. Ям също и много домашни яйца. Рядко пържа,  използвам животинска мазнина за готвене, ако се налага добавяне на такава. Понякога добавям салата от домати или бейби марули. Зеленчуците доста ги ограничавам, защото ми образуват газове. Няколко пъти в седмицата ям към 50гр зряло овче сирене, което лично аз съм правила. Не ям сметана и други видове сирене, понеже се увличам в количествата и качвам. От известно време пия и сутрин на гладно вода с ябълков оцет. Избягвам да ям каквото и да е след 18:00 часа.
Допреди месец веднъж седмично пиех по няколко чаши бяло вино, но вече го спрях.
Разбира се правя и нарушения, когато съм на гости или на някакво събиране, обикновено с нещо сладко, ориз или картофи. Случва се около два пъти месечно.
Често съм недоспала,  понеже имам дете на годинка и понякога доста често се буди.
Тренирам с тежести 3 пъти седмично.
Свалих излишните за мен килограми. Все още имам мазнини около корем, бедра, ръце, но за да съм наистина слаба трябва да сваля още 10кг, ако се смята,че слаба жена е  ръст минус 110, тоест аз съм 158см и трябва да тежа 48кг. Не смятам да го правя.

# 284
Е,значи си си свършила що годе работата.
Ами така е, има хора като мен и теб си имат тия проблеми и все се борим. Просто сякаш тялото не си ги дава последните сантиметри от корема. За броня ли го възприема, за щит ли, знам ли го.
И аз така 50 кг свалих, но си имам още малко.
Отказа от цигарите много ме стопира, даже качвах от това. Плюс едно лечение с АБ, направо ме разкости.
Оправи недоспиването ако можеш. Това също е много важно. Да, с дете е трудно, ама не може ли мъжа ти да те отменя. Абе ще мине и това.
Надявам се скоро да сваля още малко, защото ме чакат оназ вещица - менопаузата и да не стане да съм мега стриктна и да почна да си трупам на корем.

Общи условия

Активация на акаунт