Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 92

• 28 515
  • 673
  •   2
Отговори
# 660
  • Sofia
Изядох половин портокал и се самообвинявам, че вдигнах въглехидратите, а чатджипити ме утешава. Joy Казва ми колко съм силна и дисциплинирана и че при ниския общ калориен прием за деня няма да ми се отрази..... Толкова е разбиращ и подкрепящ, направо идеален за съпруг.

# 661
и повече мазнина, на всяко ядене, на закуска, на обяд и на вечеря, маслини, авокадо, мас, кокосово, зехтин, каквото ви е на сърце. Две голи варени яйца за закуска, не е достатъчно.

# 662
В началото е нормално да се сваля.
За мен да се вдига от лъжичка захар до 10 си е жив диабет.
Не толирараш бързи въглехидрати.
И нввмх не си наясно какво е щом ядеш картофи.
Но ако толкова не можеш опитай поне по глюкозната да я караш.
Въглехидрата на края. Първо салата /фибри/ после протеина, после ако има В.

Знам, че не трябва картофи, ама ....
Този резултат след лъжичка захар ме накара мноооогоооо да си отворя очите. Ще чета повече и ще се старая да няма големи грешки.
Четох че киселото мляко, особено пълномаслено /аз имам домашно/ е допустимо. Вчера премерих с глюкомера каква стойност ще покаже след чаша кафе с мляко. Резултата беше 4,8. Да разбирам, че се толерира и прясно мляко, разбира се малко количество.

Изядох половин портокал и се самообвинявам, че вдигнах въглехидратите, а чатджипити ме утешава. Joy Казва ми колко съм силна и дисциплинирана и че при ниския общ калориен прием за деня няма да ми се отрази..... Толкова е разбиращ и подкрепящ, направо идеален за съпруг.
О, да. И аз общувам с Gemini. Много любезно ми каза, че по-добре да спра лъжицата овесени трици в закуската и да ги заменя с чия и счукано ленено семе. Много е отзивчив, направо идеален Yum

# 663
Абе при добре адаптиран човек който има и да сваля доста, не е такъв зор чак да е много мазнината... Но това е по принцип де. Някой който смята че два картофа изядени наведнъж са ок, или пък си пие кафето с мляко и изобщо му минава през ум да му сложи и захар едва ли да е адаптиран.
И още нещо - ти си мериш захарта, но си говорим за инсулин в тая тема, а него няма как да си го проверяваш.
Чети, питай ако нещо не ти е ясно как и защо, от информацията която си дала трудно можем да ти кажем нещо повече. Темата може и да е в подфорума с диетите, но всъщност наблягаме на здравето в нея, а теглото също се нормализира покрай това.
И не разчитай много на ИИ защото информацията за ИР е най-различна и той съответно черпи от всичката. Включително и глупостите, ако ме разбираш.

Последна редакция: чт, 08 яну 2026, 11:19 от natka

# 664
Толерантността или нетолерантност към млечни няма общо с кз.

# 665
Здравейте! Режима Зоната подходящ ли е при ИР?

# 666
Според някои е подходящ, според други не... Тук специално в тази тема си личи от заглавието какво мислим за подходящо. Много добре ни се отразява.

# 667
Балки, дисциплината чак желязна не е, за съжаление! Sad На Нова година изпих 3 бутилки с просеко, па и тирамису ядох. Кремът беше с еритритол, но бишкотите си бяха обикновени. На Бъдни вечер, пък минах по масата като хала. Две години не бях ял боб и 3 дни не можах да се напърдя. Joy Па имаше и Коледа, и Васильовден, и Йордановден.... Там с яденето нямаше отклонения, ама с чл. I ...(както викаше един комшия, Бог да го прости!)

# 668
https://www.youtube.com/watch?v=eVxzB6y-iVQ

За коремче.
Първите три правя, другите не ми харесват и не са за моя милост.
Харесва ми натоварването, което усещам.

# 669
Балки, дисциплината чак желязна не е, за съжаление! Sad На Нова година изпих 3 бутилки с просеко, па и тирамису ядох. Кремът беше с еритритол, но бишкотите си бяха обикновени. На Бъдни вечер, пък минах по масата като хала. Две години не бях ял боб и 3 дни не можах да се напърдя. Joy Па имаше и Коледа, и Васильовден, и Йордановден.... Там с яденето нямаше отклонения, ама с чл. I ...(както викаше един комшия, Бог да го прости!)

Ох не JoyJoyJoy
Гущер ще ме извиняваш ама като те четох за боба Joy

# 670
Ами то си е така с такава веганска вечеря на Бъдни вечер... Тиха нощ, друг път - всички са се наяли с боб и със зеле Joy

# 671
Тиха друг път Joy

# 672
Аз така се опитах да постя миналата година… Ами ужас, вечер едва се приземявах на леглото, така ми се подуваше корема от цялата тая зеления и бобени истории. И после цяла нощ… мислех, че ще отвея одеялото. Отказах се след 2 дни, не е за мен тая веганска работа.

# 673
Защо си го причини?

Общи условия

Активация на акаунт