Turkish Airlines, Pegasus, AJet, Corendon, SunExpress, Freebird - Тема 2

• 5 168
  • 114
  •   1
Отговори
# 90
Не уточнявате за коя авиокомпания питате, тази тема е за всички турски авиокомпании.

А и по принцип никога никой не пуска разписание "до края" на която и да било календарна година. Разписанията са летни (от последната неделя на март до последната неделя на октомври) и зимни (от последната неделя на октомври до последната неделя на март), това са дните, в които се сменя и времето, час напред, час назад.

Последна редакция: ср, 17 дек 2025, 11:12 от diziler

# 91
Извинявам се! За Pegasus става въпрос! Естествено търся зимното разписание за 2026, но аз просто търся билети за края на 2026г.

# 92
Рано е още Wink Догодина лятото би трябвало да излезе зимното разписание 2026-2027

# 93
Промоция на Пегасус от 23 до 25 дек за директни международни полети през февруари и март.

София - Истанбул (с таксите) 23 евро

https://www.flypgs.com/en/campaigns/international-flights-from-5-euro-taxes-2025

# 94
Промоция на Пегасус за международни полети между 20 януари и 28 март (50% на основната цена, без таксите)

Enjoy 50% off on direct international flights between January 20 - March 28, 2026 (excluding taxes). Book your tickets now and don't miss this special offer!

# 95
Здравейте,
Получих пълен отказ за каквато и да било парична компенсация на полет отменен СЛЕД часа на излитане на Пегасус от Истанбул и направените разходи. Полетът беше отложен с 2 часа след което отменен. Не съм подозирала такава наглост да откажат компенсация.
Ще опитам през AirHelp.
Пиша го да имате едно наум, когато прехвърляте на летища извън EU регулациите, конкретно Истанбул.
Честито Рождество и Весело посрещане на Новата Година!

# 96
Ако билета е бил от Истанбул, не от София, ЕУ регулацията наистина не важи. Има обаче подобна турска регулация, не знам подробности, защото не ми е било необходимо. Та проучете и това. Може би потърсете подобна турска фирма, имам (субективни) впечатления, че тия фирми вземат предимно най-лесните случаи, когато всичко е ясно и няма много работа.

ПП странични разходи извън полета, като предплатени хотели и транспорт никой няма да възстанови дори и по ЕУ, за това има застраховка.

# 97
В случая става въпрос за скъп трансфер /такси/ от друго летище, поради липса на полети до оригиналното летище;  това получихме като устни указания от техен служител, който преиздаде билета и почти цяла нощ прекарахме на летището. Сега не покриват дори въпросния трансфер - да не добавяме и разходите, за които пишеш ти.
Единствената друга опция беше настаняване в хотел в Истанбул и връщане към София със следващ полет - това звучи като лоша шега, когато си предплатил почивка.
Да допълня, случвало се е преди с други авиолинии, не помня кои бяха, сами те организираха трансфера изцяло за тяхна сметка като пари и ангажимент, и после и ваучери издадоха като компенсация.

# 98
Все пак пишете за нискотарифна компания, така че не бива да Ви учудва първоначалния отказ. А всъщност знаете ли точната причина за канселирането на полета? По-горе много правилно Ви посъветваха да потърсите информация за аналогична на EU регламента турска регулация. Ще отнеме време,но нищо не пречи да опитате. Трябва да знаете със сигурност обаче по коя регулация и какво точно предявявате. Успех!

# 99
Ако търся сама регулациите и си свърша работата сама, за какво точно ми е агенция на процент, която да ме представлява в тази претенция? Колкото до времето - то ми е по-ценно от обезщетението - та всеки сам си преценя. Въпросът е принципен, не финансов.

# 100
Ползвали ли сте опцията на Turkish airlines за Touristanbul или Stopover? Какво трябва да знаем за двете опции и струва ли си?

# 101
  • София
Ползвали ли сте опцията на Turkish airlines за Touristanbul или Stopover? Какво трябва да знаем за двете опции и струва ли си?
Ползвахме Touristanbul - приятна разходка с хапване. Трябва да намерите офиса, където да се запишете за съответния час и там се събира групата. Качват ви на автобус, разхождат ви организирано, хапвате в ресторант (напитките се плащат) и ви връщат. Струва си!

# 102
Така ли? А xaпването се поема от авиокомпанията? За тези, които не са разглеждали забележителностите и имат достатъчно часове между полетите, непременно трябва да идат. Познавам хора, които никога не са стъпвали в Истанбул, но много пъти са кацали, просто за да се прекачват за някъде си. Това е голям пропуск в живота. Не може да не се види Истанбул.

# 103
Зависи. Предпочитам да откарам в някой от бизнес салоните на летището няколко часа спокойствие преди полет, вместо 2-3 часа друсане  с автобус двупосточно до шумната им столица.
Не че има нещо yaууу,освен посещение на музеи.......

# 104
Ее... не е столица. И не се изказвай лошо за Истанбул Sad

Общи условия

Активация на акаунт