Turkish Airlines, Pegasus, AJet, Corendon, SunExpress, Freebird - Тема 2

• 10 894
  • 221
  •   1
Отговори
# 195
Промо на ПЕГАСУС от 4 до 6 август за международни полети от 25 окт. до 27 март (зимното разписание).
Не важи за полети с прекачване.
Оферта за багаж - 9 евро

# 196
  • София
Нещо интересно да предложите?

# 197
Ами важи само за директните полети.
София-Истанбул са по 27 евро на посока например.

# 198
  • Свищов
Въпрос за Turkish Airlines или Pegasus. Възможно ли е на една резервация да ползвам различни тарифи. Двама души искаме да пътуваме само с 1 чекиран багаж и базова тарифа с малка раничка като кабинен. Пробвах с Turkish, но ми дава да добавя само екстра килограми багаж към най-ниската тарифа и идва скъпо, още повече че са полети с прикачване. С Pegasus добавянето на багаж само за 1 е по-скъпо, отколкото втората им тарифа, в която той е включен. Искам да пътуваме с минимум, но пък първата еко тарифа на Turkish позволява малък куфар,но не и екстра раница или чанта и не знам дали ще ти стигне, особено на връщане като купим подаръци за детето.

# 199
  • София
Въпрос за Turkish Airlines или Pegasus. Възможно ли е на една резервация да ползвам различни тарифи. Двама души искаме да пътуваме само с 1 чекиран багаж и базова тарифа с малка раничка като кабинен. Пробвах с Turkish, но ми дава да добавя само екстра килограми багаж към най-ниската тарифа и идва скъпо, още повече че са полети с прикачване. С Pegasus добавянето на багаж само за 1 е по-скъпо, отколкото втората им тарифа, в която той е включен. Искам да пътуваме с минимум, но пък първата еко тарифа на Turkish позволява малък куфар,но не и екстра раница или чанта и не знам дали ще ти стигне, особено на връщане като купим подаръци за детето.
За Turkish нямам представа, защото с тях винаги летим с една и съща тарифа. За Пегасус е възможно. Резервирате базовата тарифа, а след това при следващите стъпки за всеки един поотделно добавяте какъвто багаж искате.
Ние след две седмици летим за Египет и за 4 човека сме резервили 4 различни тарифи за багажа.

# 200
  • Свищов
За Пегасиус това го видях, но така идва по-скъпо, отколкото в началото да взема втората по ред тарифа, в която има чекиран багаж и беше с 17 евро повече от базовата. Идеята ми е още на първа стъпка единият да е с базова тарифа, а другият с тази втората. Вероятно обаче е като другите нискотарифни и ако искам тази гимнастика трябва да направя две отделни резервации, т.е. всеки да направи за себе си. Повече ме вълнува Turkish, защото разликата в цената е малка, а прикачването е на по-добро летище и има изхранване.

# 201
При Пегасус винаги излиза по-скъпо да взимате втората поред тарифа.  Избирайте базовата тарифа, а багаж добавяйте впоследствие, докато правите резервацията, там си слагате ръчен или чекиран, според предпочитанията. Ако е в период на промоция, още по-добре. Доскоро бяха по 5 евро, но на тази промоция са по 9 евро. За полети с прекачване, значи умножавате по 4 (ако са 2 полета на отиване и 2 на връщане).   И само вметка:
Скрит текст:
"прекачване" се пише с "е". Когато се прекачваш от едно превозно средство на друго. Има и дума "прикачване", но тя означава съвсем друго нещо. Примерно два вагона се прикачват един за друг.  (В Пловдив се произнася с И и в двата случая) Grinning
При други лоукостове сме плащали за 1 чекиран куфар за двама души на една резервация. При Пегасус не знам дали може, защото тези еквилибристики не сме ги пробвали.  При Турските авиолинии в цената на билета влиза чекиране багаж, ама пак пътуваме само с раниците (тоест само ръчен), никой не иска да влачи куфари.

Последна редакция: пт, 07 авг 2026, 11:46 от diziler

# 202
  • here and now
Ако нямате течности или друг багаж, който не може да качите в кабината, няма смисъл да купувате чекиран.
Търкиш не правят проблем за багажа, освен, ако не е нещо изключително голямо.

# 203
  • Варна
А какво става ако на отиване пътувам с Пегасус, а на връщане с Тюркиш, ще минавам отново проверка и няма да ми прехвърлят автоматично багажа от едната компания към другата, нали?
Просто на връщане ме устройват часовете на Тюркиш и се чудя, ще се ядосвам ли ако пътувам с различни авиокомпании и струва ли си?

# 204
Е на Търкиш правилата са други. Това са две различни, а и конкурентни авиокомпании.  Пегасус се водят нещо като лоукост (макар и цените да не са винаги лоу). При Търкиш обикновено в цената  на билета имаш "всичко включено".  Или почти. Не рискувай с две авиокомпании на едно пътуване, въпреки часовете. Часове се променят, дни се променят, едната ти резервация може да отиде на кино, а другата да остане. Тогава какво правиш? А ако си само с една компания, поне ти канселират всичко и връщат парите.

# 205
  • Свищов
За конкретната дестинация на Пегасиус втората по ред тарифа беше 18 евро (поправям се) повече и включва марка раница, кабинен куфар и чекиран. Само за чекирания ми иска 41 евро, ако добавя после.

А на турскшти става дума за тарифа Ecofly, която е само с 1 салонен до 8 килограма.

И аз предпочитам да няма чекиран, но предвид че ще сме по работа и не става да взема само чехли и тениски, се притеснявам, че няма да ни стигне.

# 206
Turkish airlines

# 207
  • Свищов
esstela май пита дали е проблем отиването с една, а връщането с друга компания. Ако е така, просто са отделни полети на отделни дати и компании и няма значение. Но е възможно двупосочен да е по-евтино от подобна комбинация. Миналата година с Луфтханза и България Еър до Лисабон мислех да правя така, но разликата ако купя с едната компания на отиване, а с другата на връщане или да са на обща резервация round trip беше колосална. Обаче после нещо за багаж и прехвърляне пита, та не се разбира това ли има предвид.
Ще проуча дали може и раница, че като правих пробна резервация не излезе това, а само 1 брой до 8 килограма.
За тази дестинация конкретно на икономична класа ми дава това:

Няма personal item.

# 208
  • София
А какво става ако на отиване пътувам с Пегасус, а на връщане с Тюркиш, ще минавам отново проверка и няма да ми прехвърлят автоматично багажа от едната компания към другата, нали?
Просто на връщане ме устройват часовете на Тюркиш и се чудя, ще се ядосвам ли ако пътувам с различни авиокомпании и струва ли си?
Цената на еднопосочен с Търкиш е умопомрачителна - не си струва!

# 209
С никоя компания не е възможно да се купят наведнъж билети с различни тарифи. Така са измислени билетите преди много години.
Или купувате поотделно, или купувате едни и същи и после добавяте багажи. Сметнете си как ви е по-изгодно.

Това ще са отделни билети и всяка компания си следи правилата за нейната отсечка, а за другата няма и да знаят. След като са отиване и връщане няма да прехвърлят ищо автоматично, но и да не бяха, пак няма.

Общи условия

Активация на акаунт