Turkish Airlines, Pegasus, AJet, Corendon, SunExpress, Freebird - Тема 2

• 12 666
  • 260
  •   1
Отговори
# 240
Днес си купих билетите за Ташкент и обратно и се оказа, че мога да си поръчам торта на борда на Turkish airlines по случай рождения ми ден, който е ден преди полета.
Направих си заявката за тортичка на борда Simple Smile
Както пише в информацията, може с обаждане до колцентъра или в офис на място.
Имах работа в центъра, така че се отбих до офиса във Варна.
Оставям контакти, ако някой се нуждае от съдействие извън сладкарската история.
Скрит текст:
Адрес: бул. „Сливница“ №24 (бизнес сградата срещу Общината, входът е от страната на Евангелистката църква)
Landmark Centre, 3-ти етаж, офис 14.
Телефон: 052 601 200
varsales@thy.com
Работно време: понеделник–петък, 09:00–17:30

Много мили служители. Бяха малко озадачени, че днес втори човек поръчва Birthday

Последна редакция: нд, 30 авг 2026, 01:01 от SamoDiva

# 241
А колко се заплаща за тази почерпка? Или е подарък от авиокомпанията за РД?

# 242
Условието да се възползваш от този бонус (безплатно е), е да си член на Miles & Smiles.
В първия ми пост по темата в скрит текст съм цитирала детайлите.
Полага се за рожден ден или годишнина от сватбата, като датата трябва да е до 3 дни преди или след полета.
Аз имам РД на 01.10. и затова мога да заявя торта в периода 28.09.-04.10. Летим на 02.10. - искаха ми номер на резервацията и ми свериха въведената рожденна дата.
Заявката може да се направи най-късно 24 часа преди полета.
В момента чакам одобрение - другата седмица ще се свържа с тях.

Скрит текст:
Малко е тъпо сам на себе си да поръчваш торта, но и шоколад много обичам, и с това ще имам занимание да мине по-бързо полетът.
За първи път ще летя извън Европа, с дълго прекачване и полет над 3 часа. Знам, че не може да се сравнява с наистина дългите полети, но аз дори при полети от два часа и малко се отегчавам.
Може и като изненада да се заяви, ако рожденик е спътникът, но и той трябва да е член на Miles & Smiles.

Последна редакция: сб, 29 авг 2026, 14:32 от SamoDiva

# 243
Ама я връчват на борда ли? Пред другите пътници? То ще е Циркус Балканикус Wink

# 244
Е, да - ще има шоу.
И на другите да не им е скучно 🙂

# 245
Никакъв цирк не е и е много приятно, особено когато е изненада. На мен са ми подарявали абсолютно изненадващо в Луфтханза, в икономична класа, беше страшно приятно. Казаха ми да задържа керамичната чаша за спомен. Съветът ми е да се възползваш, то ти си се възползвала вече де, макар и сама да си го организираш, но ние везните си падаме по такива жестове. Simple Smile

# 246
Нова промоция на PEGASUS от днес до неделя вечер, за полети с прекачвания от 21 септември до 27 март (вкл. вътрешни полети в Турция)

Някои от дестинациите:
Скрит текст:
Sofia-Alexandria
Sofia-Cologne/Bonn
Sofia-Hanover
Sofia-Hurghada
Sofia-Munich
Sofia-Sharm El-Sheikh
Sofia-Yerevan
Alexandria-Sofia
Baku-Sofia
Nuremberg-Sofia
Basel-Sofia
Kutaisi-Sofia
Billund-Sofia
Vienna-Sofia
Almaty-Sofia
Osh-Sofia
Doha-Sofia
Hanover-Sofia
Kuwait-Sofia
Sofia-Abu Dhabi
Sofia-Basel
Sofia-Beirut
Sofia-Berlin
Sofia-Duesseldorf
Sofia-Frankfurt
Sofia-Kuwait
Sofia-Muscat
Stuttgart-Sofia
Zurich-Sofia
Abu Dhabi-Sofia
Aktau-Sofia
Amsterdam-Sofia
Bahrain-Sofia
Bishkek-Sofia
Пълен списък:
https://www.flypgs.com/en/campaigns/connecting-flights-starting- … om-29-dolar-taxes

# 247
AirAsia стартира първото си партньорство за споделяне на кодове с турската Pegasus Airlines
https://www.reuters.com/world/asia-pacific/airasia-launches-firs … lines-2026-09-02/

Малайзийската авиокомпания AirAsia (AIRG.KL) сключи първото си партньорство за споделяне на кодове с турския нискотарифен превозвач Pegasus Airlines, откривайки връзки между Югоизточна Азия и Европа през Истанбул, съобщи авиокомпанията в сряда.

Партньорството, което започва в сряда, първоначално обхваща пет европейски дестинации - Лондон, Москва, Атина, Анкара и Цюрих - и постепенно ще отвори достъп до повече от 100 маршрута между Азия и Европа чрез комбинираната мрежа, се казва в изявление на AirAsia.

Главният търговски директор на AirAsia Аманда Ву заяви пред репортери, че споделянето на кодове, което свързва мрежата на AirAsia от АСЕАН с европейската мрежа на Pegasus през Истанбул, представлява различен подход от планирания хъб в Бахрейн, първият хъб на AirAsia извън Азия.
„Това партньорство с Pegasus е съвсем различен пазар, различен подход, насочен към европейската част от бизнеса“, каза Ву на пресконференция.
Най-големият нискотарифен превозвач в Югоизточна Азия заяви, че ще увеличи честотата на полетите си между Куала Лумпур и Истанбул до ежедневни, за да подкрепи партньорството.
Ву каза, че планът на AirAsia за стартиране на услуги до Бахрейн остава в ход за март 2027 г., в зависимост от геополитическата ситуация.
Първоначално превозвачът планираше да стартира хъба в Бахрейн през юни, свързвайки Куала Лумпур с Бахрейн и оттам с летище Гетуик в Лондон, но отложи стартирането поради конфликта в Близкия изток.

# 248
Промоция на ПЕГАСУС от 8 до 10 септември за международни полети от 25 октомври до 27 март (зимното разписание) и багаж за 9 евро

Полетите до Истанбул са от 27 евро/посока.

# 249
Промоция на Турските авиолинии до 17 септември за полети от 1 ноември до 31 март 2027

# 250
Педантични ли са от Turkish Airlines по отношение на багажа?
Ще пътуваме само с ръчен 8 кг + 4 кг.
"Големият" багаж е 46х30х23, обаче като се напълни раницата и става тумбеста, т.е. вече надвишава тези 23 см.
За подобни разминавания Rayanair изискват заплащане на свръхбагаж, при турците как е Thinking

Иначе ще нося и раница за лаптоп, която уж отговаря на размерите за малък багаж.

# 251
  • Варна
Не мисля. Няколко пъти съм пътувала с тях и не съм имала проблеми.

# 252
  • София
Понякога вадят кантара на нашето летище на гейта, в Истанбул не съм виждала да мерят.

При тях проблемът е друг - на късите полети редовно събират още на чек-ин или на гейта ръчния багаж за чекиране.
Един път събраха куфарите на всички без изключение (не знам каква им е логиката - би трябвало да има място поне за половината, но явно бяха решили да няма сърдити). Тогава едвам ги убедих да ми го чекират само до Истанбул - имах достатъчно време да изляза и да си го взема до свързващия полет.
Единствено като съм била с пътна раница не са ме закачали, така че надали ще имате проблем дори да решат да събират ръчните.
Тази година на полет за София на гейта искаха да ми съберат куфара, после ми се извиняваха, защото не бяха забелязали етикета, че съм бизнес класа.

И веднъж ми се е случвало на летището в Пекин да ми мерят дори дамската чанта.

# 253
Ние сме с раници.
Това, което описваш съм преживявала с Discover Airlines - води се дъщерна на Lufthansa, а е пълно дърво.
Първо имаше имейл да си предадем багажа, после на място питах, казаха, че е по желание. Накрая при гейта ни привикаха.
Аз пътувам обикновено само с една раница (в случая обаче беше вместо кабинен багаж), но сега носех и фирмена техника в другата.
Казаха, че няма нужда да предавам по-голямата.
Отивам на мястото си - багажникът пълен. Едната раница под седалката, а другата трябваше да крепя през цялото време и да не мърдам.
Това беше най-неудобното пътуване със самолет в живота ми. А стюардесите германки един път не се усмихнаха.

Последна редакция: пн, 14 сеп 2026, 11:14 от SamoDiva

# 254
Е те тези германките обикновено са 50+ и са точно като SS-овки винаги, строги и злобни.

И аз пътувам с Турските авиолинии винаги без чекиран багаж, въпреки че е включен в цената. Мразя да влача куфари.  Даже напоследък и малък куфар не влача (ръчен багаж), та взимам една по-висока раница, без да я препълвам, макар  че пак тежи доста, но по-добре, отколкото да тътря куфар на колела по разбитите тротоари след кацане. (Често кацаш сутрин, а чек-ин е чак в 14.00 ч. и дотогава с влачене на куфар е досада и половина). Така пътуваx и до Узбекистан, и до Киргизстан... досадните бакшиши след кацане няма как да ти дърпат куфара към копърките им, понеже раницата ти е на гърба,  xaxaxa.

Последна редакция: пн, 14 сеп 2026, 20:16 от diziler

Общи условия

Активация на акаунт