Липса на маточната лигавица

• 352
  • 1
  •   1
Отговори
Здравейте,
Преди половин година започнах да имам проблеми с цикъла - от нормалните 5-6 дни, напълно спря за 3 месеца, дойде си нормално юли и от тогава до сега (вече над 2 месеца) идва на 30-тия ден, но само лека кръв, колкото да ме оцапа, с продължителност 2 дни (дори не си слагам превръзки, а го карам само на ежедневни). След консултация с един специалист ми лепнаха обичайната диагнося Синдром на поликистозните яйчници (СПКЯ) и ми дадоха да пия добавки Иногинол.
Направих и хормонални изследвснкя (включае и на щитовидната жлеза) и всичко си е в норма. На хартия съм направо идеална.
Понеже нещо не ми се връзваше изведнъж да развия СПКЯ се консултирах с друг специалист. Според него аз нямам СПКЯ, яйчниците ми функционират нормално, но лигавицата на матката я няма никаква. Иска да ме сложи поне половин година на противозачатъчни, за да се възстанови хомеостазана, и после да ги махне. Никога не съм пила противозачатъчни и всички дами около мен са против. Дали някоя от вас се е срещала с този проблем и как го е решила? Предварителното благидаря Simple Smile

# 1
Не казваш на колко години си.
Иначе - това, че всички дами около теб са против, означава ли, че всичките те 1.са имали проблем като твоя, че да знаят как иначе да ти го решат, 2. са медицински лица.
Аз съм била в твоята позиция с липсващия цикъл като имах СПКЯ и съм пила и противозачатъчни, и други хормонални препарати. В някои случаи това е направо задължително, защото иначе отиваш направо в менопауза с всичките ѝ екстри като косопад, промени в настроението, потене, в моя случаи понеже и тестостеронът беше повишен - пъпки…
А и 6 м. не е някакъв уау период.
Не съм убедена, че дори и да отидеш на 5 АГ ще се разминеш без някаква хормонална терапия за известно време.

Общи условия

Активация на акаунт