Билка при забременяване

• 328
  • 11
  •   1
Отговори
Здравейте с мъжа ми от дълго време се опитваме да имаме деца но не се получава ходихме при репродуктивен специалист установихме, че аз съм с поликистозни яйчници, и нисък яйчников резерв а мъжа ми е с тератозоспермия той предложи инвитро в този случай. В момента спестяваме и в по-нататъчен план и това ще стане. Та въпроса ми е една баба ми каза за билката Турта която се вари и се пие чай помагала за забременяване, но четох доста негативни мнения как билките са повлияли на някой жени негативно и имали нежелани последици, но специално за тази билка не намерих мнения има ли някой който я е ползвал?

# 1
Не се занимавай с подобни неща. Изчакай си инвитро и не губи вяра. Ако ставаше все билки, клиниките да са фалирали до сега.

# 2
Пила съм я, не помага. Подкрепям другото мнение - не се занимавайте с билки. Ако опитвате повече от година, няма какво да се чудите, действайте си с инвитрото.

А сигурно ли е, че имате поликистоза? Обикновено поликистозата върви ръка за ръка с голям резерв, не обратно.

# 3
Сигурно е имам направени изследвания

# 4
Докато чакате момента с ин витрото, може мъжът Ви да се опита да откаже всякакви вредни навици, ако има такива (пушене, пиене, нездравословно хранене и т.н.). Моят мъж беше с астенотератозооспермия, 2 степен. Ние направихме ин витро, забременях. Тогава той наи-сетне реши да промени малко живота си, за да направим евентуално и второ ин витро за още едно дете. Докато бях бременна, отказа всякакъв алкохол, кафе дори спря да пие, цигарите отдавна ги беше спрял, почна редовно да тренира, да се наспива, пиеше витамини и добавки. Не знам дали това е помогнало, но не стигнахме до второ ин витро, защото забременях естествено след това.
Не казвам, че това може да е причината, но просто докато чакате, направете всичко, което зависи от вас.
Аз също съм с поликистоза, но Антимюлеровият хормон ми беше висок, точно заради поликистозата.

# 5
И аз съм я пила, не ми помогна да забремея естествено, надали е навредила. Пила съм и друг чай за репродуктивно здраве. Питайте лекаря за хранителни добавки и за 2мата докато спестявате за ин витро, ние докато почивахме между опитите пихме някакви добавки, но и те не знам колко са помогнали наистина или просто са ме успокоили, че "правим" нещо освен да чакаме. Питайте си лекаря и дали не може да минете по фонда, щом им и женски и мъжки фактор.

# 6
Не отговаряме на условията за фонда, благодаря ви за съветите ❤️ ще се вслушам в тях, иначе лекаря ми е предписал сашета който приемам всеки ден сутрин и вечер profertil inositol

# 7
  • София
Тератозооспермията се финансира от ЦАР.

# 8
Моя лекар ми каза че за мъжки фактор трябва да се кандидатства с две диагнози

# 9
Широкоразпространеното мнение, че щом са билки "не вредят" изобщо не е вярно. Все пак в тях се съдържат химически и биологично активни вещества (най-лаишки казано). Лекарства се правят от билкови извлеци. Дали ще уцелите правилната доза, правилната технология на приготвяне? Дали няма да получите някой страничен ефект?
Дори и в старите времена не всеки е берял трева от полето. Ходели са с болежките си при билкари. Така че, пийте си хранителни добавки. Минали през строх санитарен и медицински контрос, със срок на годност, описани ефекти, дози и производител на етикета.

# 10
  • София
2. (изм. – ДВ, бр. 88 от 2023 г.) стерилитет, свързан с мъжки фактор (МКБ-X: N97.4):
а) азооспермия, при хистологични данни за наличие на сперматогенеза;
б) олиго- и/или астено-, и/или тератозооспермия, налагаща АРТ чрез IVF или ICSI с поне два от следните параметри:
аа) обем на еякулата < 1,3 ml;
бб) общ брой на сперматозоидите в еякулата < 35 милиона;
вв) сперматозоиди с добра подвижност < 29 % (grade 1 – 2);
гг) сперматозоиди с добра морфология < 3,9 %;
дд) наличие на спермоантитела при мъжа и/или жената;

Не става дума за 2 диагнози, а за наличие на минимум 2 параметъра от изброените.
В разширената спермограма се вижда дали има такива или не.

# 11
То това си отговарят на диагнози. Малкия обем е хиповолемия, намален брой сперматозоиди олигозооспермия, намалена подвижност астенозооспермия и намалена морфология тератозооспермия. На база същите тези параметри се поставят и диагнозите при спермалните анализи.
Ако имаше и други отклонения, щеше да пише нещо повече от тератозооспермия. Примерно олиготератозооспермия.

Така че да - само с понижена морфология не може да се кандидатства.

Съвет към авторката - изследвайте и ДНК фрагментация на сперматозоиди при мъжа. Рядко се назначава, но е от голямо значение за успеха на инвитро процедурата.

Общи условия

Активация на акаунт