🌹 Ергенът: Любов в рая 🌹Тема #5

• 57 479
  • 1 706
  •   186
Отговори
# 1 500
  • SF
Тоя пък го забравих на секундата. Това беше участието му. Много добре са знаели какво вкарват вътре. Точно нещо такова са очаквали от него. Не го оставиха да стигне до реална агресия. Намесиха се веднага, след като й дръпна стола или каквото там направи - не се видя добре.
Чак профила, чак мнението му да изслушвам. Едва ли може да оформи някакво мнение. Въобще не ми е интересно.

# 1 501
На мен пък Натали не ми се видя с поведение на лека жена. Момчето отиде да говори с нея, тя възпитано проведе разговор. Като я дръпна настрани да си говорят, тя му обясни, че е обвързана и не му е дала повод да си мисли, че ще му обърне внимание. Филипа от друга страна, като гледам в промото, май ще се огледа в новичкия, който вкараха на мястото на селтака. Ако го направи има поздравления от мен, че е сменила Йовица. А Йовица, горкия, съвсем ще превърти, като разбере, че нов се е завъртял около неговата любима. Там ще е интересно да видим драми, че не го търпя вече. Макар, че в спора му с Джани, бях на негова страна - отвратително е да се пуши там, където някой спи.

п.п. Габи, след вчерашния рев, мисля, че израза "Ши рИвеш" няма да го ползва повече. Че от толкова закани, тя първа ревна - най-отворената, правораздавачка на сезона.

# 1 502
  • SF
Аз мисля, че Филипа има някакви стопери да се прехвърли от един на друг. Не и в предаване. Колкото и да й допадне друг мъж, ще се овладее. Промото е подвеждащо.
За да има интрига, на 4 свободни жени - Лили, Хени, Киара и Виктория, вкараха трима мъже.
Според мене Виктория ще остане без мъж.
Не е лоша Виктория, но е изключително несексапилна за вкуса на мъжете и на фона на останалите момичета. Хени също не е красавица, но поне се държи без особени претенции, че някой може да я залюби. Докато Вики се надява да ги заинтригува с ум. Ама на кой му пука за ума й.

# 1 503
@Clouded, айде малко по-леко с епитетите, нормални сме всички.
Цял сезон (да не коментирам и предишният в който участваше Габриела) гледаме една агресорка и интригантка, която обижда наред всички, използва епитети, обиди, крещи и унижава, сега нещо трябваше много да ни стане жал за нея ли?
Никой не подкрепя насилието, но и вербалното насилие Е насилие, тя се държи като махленска мутреса с абсолютно всички от ден 1 и както писах вече многократно - не знам как се толерира това държание от нея и беше въпрос на време да получи ответна реакция.

# 1 504
Цял сезон (да не коментирам и предишният в който участваше Габриела) гледаме една агресорка и интригантка, която обижда наред всички, използва епитети, обиди, крещи и унижава, сега нещо трябваше много да ни стане жал за нея ли?
Никой не подкрепя насилието, но и вербалното насилие Е насилие, тя се държи като махленска мутреса с абсолютно всички от ден 1 и както писах вече многократно - не знам как се толерира това държание от нея и беше въпрос на време да получи ответна реакция.
Това не е епитет, друга форма на речта е, но добър опит. Никой не ходи в болница за вербално насилие и не може да умре от такова. На думите се отговаря с думи, точка. Напсувай ти някой на улицата и да те пребие - заслужено ли е, равностойно ли е?

Jeri-sweet, сто пъти написах: вербална агресия с вербална агресия! Много от думите им бяха отвратителни, най-вече заплахата за бой. По-скоро контрирам общото настроение, че е ангел небесен. Защо трябва да го обяснявам като пиша доста ясничко, ама явно за някои хора нещата могат да са само черни или само бели.

Не харесвам начина, по който Шермин опита да извърти към себе си, но частично има право - толерансът към физическо насилие в България е огромен и много постове тук са доказателство за това.

# 1 505
  • Пловдив
Абе вие нормални ли сте, бе? Както и да се е държала не заслужава да ѝ излашка стола. Ами ако отзад имаше камък, бордюр?
Как може жени да толерират насилие над жени?

Моля някой друг да пуска темите оттук нататък, аз не желая да съм част от общество, в което “жената си го е заслужила”.

Не съм толкова крайна, но ме ужасиха коментарите "тя си го заслужава" и обиди тип "джукеса", "к...а" и т.н. Може да е такава, но като я плюеш не си по-малко различен. Нямам хора тип Габи в обкръжението си и не искам да имам, но не бих си дала труда и да ги обиждам. Мое мнение естествено, просто червен флаг за продуцентите да се опитат да вкарат нормални жени и мъже, да не пускат отпадналите от предни сезони, защото там идват с негативите от предното представяне и така.
Между другото Лили повече дразни от Габи, интригантка, лицемерка, а от вчера си прилича колко й липсва възпитание. Явно беше махмурлийка и лошата енергия беше от изпаренията на погълнатия алкохол. С нищо не блесва тя в това предаване.

# 1 506
Всичко сте казали значи
За престорените сълзи на милинката Грубиела. За изрезките и за батЛили. И поредните врясъци.
Тотална скука.
Ако имаше някакви принципи и хигиена, отдавна да са изгонили половината участници. Не виждам защо се прави половинчато. Да го бяха оставили, да разбута нещата в къщата на кастратите.

# 1 507
Много шум за нищо се каза работата. Дори не ни показаха ситуацията. Значи всеки ден ги гледаме разчекнати в минималистични бански, Ана правеше упражнения по прашки точно пред камерата и й се виждаше най-милото, но дали Габриела е паднала не видяхме. Само едно дръпнато одеало.

# 1 508
И аз съм в шок колко много коментари има тук как тя си го заслужава. Да, не са всички, но трябва да са 0. Ако ще сте срещу насилието, това трябва да включва и към хора, които не харесвате. Никой не "провокира насилие", както някой по-горе каза, от вербална агресия не се умира.

# 1 509
Много шум за нищо се каза работата. Дори не ни показаха ситуацията. Значи всеки ден ги гледаме разчекнати в минималистични бански, Ана правеше упражнения по прашки точно пред камерата и й се виждаше най-милото, но дали Габриела е паднала не видяхме. Само едно дръпнато одеало.

За някои това може и да е най-милото, ама точно пък за Шермин......

# 1 510
Дами, няма как да се санкцоинират вербална агресия и психически тормоз в шоу, което е базирано именно на това. Ако ви е непоносимо - не гледате или подемате кампания за забрана на такива програми.

# 1 511
Това не е епитет, друга форма на речта е, но добър опит. Никой не ходи в болница за вербално насилие и не може да умре от такова. На думите се отговаря с думи, точка. Напсувай ти някой на улицата и да те пребие - заслужено ли е, равностойно ли е?

Друга форма на речта - “Абе, нормални ли сте?”, айде да не навлизаме в технически обяснения, защото обръщението ти беше доста грубичко, независимо каква “форма на речта” е.
Аз лично писах няколко пъти, че НЕ Е заслужено, но се очакваше. Не всички хора са търпеливи като Виктория и Киара и могат да слушат с дни как ги нагрубяват, обиждат и мачкат и просто да подминат. Габриела получи ответна реакция на нейното отношение.
Иначе съм съгласна, по-добре да й беше теглил една и да я беше напсувал например, но хората реагират различно - и точно за това не можеш да си позволяваш да се държиш със всички като махленска устатница, а после да ревеш като ти реагират.

# 1 512
Между скандали и поведението на Шермин и Гавра има огромна разлика. А такива като  Джани също са на ръба.
Ако не беше кълцано с големия сатър, можеше да имам друго мнение. Сега прекалено много изрязаха. Очевидно е имало още между двете неща. И в трудно да вярваш на гаврещото се лъжливо овчарче. Даааа, българка съм, явно не съм извисена израелка от много здраво семейство, със здраво трудеща се по гръб майка, която и в момента е на пазара.
Прави впечатление как веднага изтъкнаха " моите приятелки" и занарежда очевидните труженички. Не знам само защо още ни ги показват, отдавна се изчерпа забавния елемент, не желая да виждам още кадри от работния им процес и специфичните им проблеми в бранша

# 1 513
За да ги изгонят, явно имат основание.
Не съм нито никакво насилие, но не омаловажавайте психическия тормоз така.
От вербална агресия не се лежи в болница - кой ти каза? А в психодиспансер заради паникатака или депресия дали не се лежи?
Всякакъв вид асресия не бива да се толерира и тук не говоря за самоотбрана. Ако някой ме удари, сигурно ще отвърна, но в положение на самоотбрана.
Но много неща са останали скрити.
Иначе преди време бях чела едно романпе на руска авторка - казва се Алайна Салах - Однажды на реалити-шоу.
Точно за реалити формат като Ергенът. Как се случват някои неща. Със сигурност не обхваща всички възможни ситуации и причини.

# 1 514
Това -"насилие над жена" е от новите модерни наративи, но в случая по-силно действа общочовешкото - чувството за въздаване на справедливост

Общи условия

Активация на акаунт