Ще започна от самото начало за да ми кажете къде сбъркахме и какво можем да направим от тук нататък!
В края на юни месец свекърва ми, започна да се оплаква от стомах,болки,повръщане, киселини, оригвания, горчивина в устата! След посещение на личен лекар и изписа лекарства за повръщането и за киселините, след 4,5 дни отново отиде при него, защото всички тези симтоми продължаваха с пълна сили, направоха и изследвания и казаха че има хеликобактер пилори, изписаха й антибитици, лекарства пак за стомаха и така една седмица пие лекарства,повръща,пие лекарства, повръща, яде, пак повръща, пие вода отново повръща! Накрая решихме да я заведем в спешното във Велико Търново
Междувременно жената си отслабваше всеко ден, поне едно 15 кг със сигурност е свалила! Приеха я в Гастроентерология с възпален панкреас, започнаха да й вливат глюкоза да я подсилят , на третия ден и направиха гастроскопия, и казаха че пилора е стеснен и има заседнали остатъци от храна, опитаха се с антибиотици, но не стана! Направиха още една гастроскопия, като вече тогава взеха и биопсия, след две седмици хистологията излезе и казаха че няма нищо притеснително, според тях просто има стеноза на пилора и ни насочиха към Сърце и мозък в Плевен! Хванахме пътя записахме час за доктор Димитър Георгиев, той я прие в болницата, като ни обясни че понякога на биопсията не излиза точно, тъй като самите убождания не били от точното място! Назначиха скенер с конраст, на който казаха че не се вижда и взеха решение че е за операция, като казаха че е заради пилора! Така обаче след опрецията излезе друго, доктора каза че е имало тумор който е полепнал по целия стомах и по панкреаса, което е наложило премахването на целия стомах, но каза че са останили ракови клетки по панкреса тъй като процеса на болеста бил напреднал, и тя не е яла 2 месеца не е могъл да премахне панкреаса, защото операцията била 5 часа и ако трябва да премахва и панкреас щяло да бъде още по дълга операция, а организма й бил много отслабен и нямоло да издържи!
Сега чакаме новата хистология, като според доктора е злокачесвено на 99,9%
И задължително след като се повъзстанови след операцията ще има химиотерапия! Въпросите ми са относно хранене, режим, вода, раздвижване!
Какво да очакваме, какво можем да правим за да олесним нещата, всичко което знаете и сте преминали моля ви приемам всякакви съвети!!!