Любители на котки - Тема 210

• 30 528
  • 764
  •   2
Отговори
# 480
От ония ножички с дупките ли е нокторезачката? Голяма им е дупката и ако режеш по нея, много дълбоко ще ги изрежеш.

# 481
Трябва да науча Линошка да познава часовника. 😂 С това ново време зимно още в 4ч. кукурячка 😂, разбута ми съня и сега ми гледа сеира, че иска и да си играем. Опитвам вечер по - късно да я храня, еми не ми се получава. Пък и аз как го правих този номер като сложа в 5 ядене и да заспя не знам, сега трудна работа...да кажеш, че е умряла от глад, а то близне на две три и се заиграва - мамин щурчо 😂

# 482
Да ѝ изям белите чорапки! Добра и усмихната Линош... Heart

У нас най-после епидемията премина, слава Богу. Hands Pray

# 483
  • София
Май съм пропуснала да ви разкажа за Мачо...
Той вече е Ричи (от rich- богат), когато не слуша (т.е. твърде често) Ричард 😹.
И си знае името... И много е пораснал...
И е голямо диване 😻
От месец е щастливо осиновен от съсед и като Блеко ще живее между София и Перник.
Обича да пътува. И на двете места се чувства прекрасно- у дома си е.
Има си много голям двор и един дядо голдън ретрийвър.

Много им върви на котетата, които се завъртят покрай мен да ги спасявам 😁

# 484
AnyHr Ех, че хубаво! Много обичам новини за осиновени животни.

lusia, аз Лусито и Бела ги слагам да спят в друго помещение - хол и трапезария в едно. Затварям им вратата и докато не се събудим - никакво отваряне. Не съм чула до сега и звук. Ако отида през нощта да пия вода, по което и да е време, Лусито цъфва за храна, но не й давам.

# 485
  • До хладилника, който обичам
И у дома котките се хранят на режим. Изобщо не ме интересува кога смятат, че трябва да им се сложи храна. И когато съм имала котка, която ми спи в леглото, и с всички следващи, които спят извън спалнята (затварям вратата отдавна), храна давам, когато аз стана, а не когато те са будни и с идеи.

Като се смени времето, измествам храненето с по 10 минути на ден и в рамките на седмица сме на новото време. Лятото е по-трудно, защото с дългия ден и хубавото време не им се прибира рано, зимата пък почти не излизат и само обикалят купичките от скука, но аз съм непреклонна.

# 486
  • София
То и аз ги храня по режим, но почват да ми мяукат по час и нещо преди да им дойде часът.

# 487
  • До хладилника, който обичам
През две врати ако ги държиш, помага Grinning (знам, че не всеки има възможност за такова разделяне, разбира се.)
Но моите поне не мяукат, свързват хората с храна и съответно мяукат само, ако сме в кухнята близо до храната, или около часа за хранене. Минка се пробва понякога да маука и да моли, но рядко ѝ минава номерът, най-много някоя гранула лакомство да откачи.
Случва се някой да изтърве котка в коридора и тероризира нощем, като вдига мокета с нокти и грачи пред спалнята, за да влезе вътре при спящите хора, но е рядкост.

# 488
Здравейте!
Моля за съвет ! Котето на 1 г. и няколко месеца му се възпалиха венците. Ветеринар каза първо 7 дни преднизолон и мазане с гранулин. Малко се подобри, но не му мина. По телефона продължи лечението на още 5 дни. Имаше подобрение и започва да хапва повече, но като мина седмица положението е пак същото.
Ходих пак при ветеринаря , отново каза 10 дни преднизолон и после намаляващи дози. Един вид няма да се оправи. Отложихме кастрацията, която беше за утре. Давам и за имунната система.
С една жена си писахме тук и ми каза, че нейното коте с подобен проблем е лекувано с два антибиотика. Ветеринарят казва, че не е за антибиотик , защото е автоимунно.
Някой друг с такъв проблем ако е имал, може ли да напише как се лекува такова състояние?
В момента го храня с мека храна. Понякога хапва гранули. Вет. също предложи да го храня със сурово месо, но не съм сигурна че би яло .

# 489
  • Швейцария
Мия гледа видео за котки Laughing Жалко, че не мога да кача клипче.

# 490
  • София
Мия гледа видео за котки Laughing Жалко, че не мога да кача клипче.
Внимавай с телевизора! В един момент започват да търсят мишките/птичките зад него.

# 491
Откога се каним да закачим нашия на стената….
Шошо такова земетресение му направи преди дни като скочи на шкафа пред него и от там на съседния…

# 492
  • София
Откога се каним да закачим нашия на стената….
Шошо такова земетресение му направи преди дни като скочи на шкафа пред него и от там на съседния…
Нищо не е! У нас има гонки около него. Едната се крие отзад, другият я закача отпред. Понякога има и разхождащи се по него, а той е от най-тънките. А онзи ден някой беше подгонил Преслава и тя увисна с предни лапи от горния му ръб. Не знам как не го обърна! Непрекъснато говоря на мъж ми, че трябва да го закрепи здраво за стената, но не му харесвало така. Simple Smile Само знам, че той гледа телевизия и ще е потърпевш, ако "припадне". На мен ми е все тая, дали имаме телевизор или не. Simple Smile

Иначе това с котешките клипчета го знам от Дейзито на дъщеря ми. Търси пилетата зад телевизора и го мести целия. Не знам защо изобщо си правят експерименти, като тя поначало е мързелива и кротка и никога няма да го бутне в нормалното си ежедневие. Simple Smile

# 493
В нас купичката за храната на моето коте е винаги заредена, сама си регулира храненето, яде еднакво, поддържа едни и същи килограми. Като цяло е дребно коте, била е изтърсакът в котилото.
Аз не съм си представила моята котка титуляр тук
Ето я моята сладка и добричка Шуша:
Скрит текст:
...

Тук се виждат попорасналите ноктенца, режа ги регулярно с ножица за котки. Преди под нашата кооперация имаше ветеринарен кабинет, там я водех, много ми беше удобно, но затвори. И се научих да го правя сама. Ако хвана правилния ъгъл става бързо. Не ни е най любимото занимание и на двете, че все имам страх да не отрежа по надълбоко, но после и двете се чувстваме по добре, мисля че някак и олеква. Започне ли да тропка по ламината - време е за рязане на нокти.

Последна редакция: пт, 07 ное 2025, 23:30 от Sweta

# 494
  • София
На колко години е красавицата Шуша? Май когато започнат да остаряват, нещо им става на мускулите, които прибират ноктите навътре. На 17-годишния Мъро накрая започнаха чак да му се забиват във възглавничките. Това стана, когато се разболя, но няколко години преди това "тропкаше" по паркета и плочките и му се смеехме, че ще го чуят всички мишки. Simple Smile Забелязвам, че и на Рижко, който стана на 13 г, започнаха да не му се прибират съвсем навътре. Sad

Общи условия

Активация на акаунт