Любители на котки - Тема 210

• 30 268
  • 758
  •   6
Отговори
# 585
Пробвах кауфландските пелети, за които Морковелка спомена. Доволна съм. Миризмата намаля с 50%. Смесвам ги с бентонит, иначе не влизат само на пелети. Но пак си спестявам чистене, обем, тегло и миризма с тях. Само дето ги няма във всеки Кауфланд... Някой пробвал ли е ДМ-ските пелети?

Amy_nka, ако имаш възможност, можеш да взимаш от големите чували с пелети- има ги в Топливо, в някои от строителните магазини и в някои железарии съм виждала. Подходящи за котешка тоалетна са и слънчогледовите (таква са мисля тези от Кауфланд), и иглолистните. Чувал от 15 кг. е 8-12 лв. в зависимост от вида, така излиза доста по-изгодно и удобно.

Edit: сега виждам, че тази седмица има иглолистни пелети в каталога на Кауфланд, на промоция- 15 кг- 10 лв.

Последна редакция: ср, 12 ное 2025, 11:49 от No_name1

# 586
  • До хладилника, който обичам
Ами, ами - минава, само отнема време.

За двойници - няколко седмици, след като Маца почина, през оградата надникна раирана муцуна, на същото място, от което минават моите. Същия цвят. Направо ми спря сърцето за миг, докато осмисля, че лицето е малко различно, носът по-дълъг, котето е по-едро, опашката пухкава. Оказа се местна котка, може би котарак, която за първи път виждах. После идваше няколко пъти, веднъж я намерих в кухнята, веднъж влезе през прозореца, седи като у дома си. Едра, дебела и гледа глупавко Simple Smile)) пълен непукист, явно няма против други котки, но Цура изобщо не беше очарована и раздаде шамари, като я намери в двора си.

Ей я:

# 587
  • София
Да ви се оплача, това котешко акне не минава. Трета седмица мажа, дерматоложката каза, че е упорито, гадно и не минава никога напълно и затова иска да не дава сега антибиотик....ноооо обръснах ѝ брадичката, мажа, търкам коричките, и вчера намерих ново петно с пъпки, мазах го и сега гледам до кръв го е раздрала. Честно вече се изнервям.
Пробвай да ѝ подсилиш имунната система с VetoMune. Не става бързо. Трябват месеци. Една опаковка с 60 хапчета е около 36-38 лв. в Гергьовче и в Зоодобавки. А ако искаш първо да пробваш дали ще ѝ хареса, вземи от някой ветеринарен кабинет 2-3 единични бройки. Някои ги хапват както е цяла капсула, на други съдържанието ѝ се изсипва в храната. Вкусно е. За съжаление нашата Боги не иска и си живее с акнето. Но в темата има коте, което се излекува. Наскоро давах на останалите, защото всички се бяха разкихали и разкашляли. Само Гери си беше наред, но точно тя беше първа около хапчетата. Цяло хапче не ѝ давахме, но изяждаше обвивките на дозите за 3 котарака. За този месец козината ѝ стана невероятно пухкава. Joy Направо при галене ръката потъва в нея. Joy

Стейси, най-после мъжът ти ще има подкрепа в женското ви царство. Joy

NoProblems, радвам се, че се появи! Как е селската банда?

# 588
Не го мажи. Ще се изчисти от самосебе си.

Аз не го мазах половин година и направо беше станала на нищо от рани....няма как без лечение.

Танче, вярно ми го беше казала това, забравих. Ще поръчам. То тя по-пухкава ако стане направо не знам, сега е като китеник хахах

# 589
  • Варна
Привет, дами, поздрави и прегръдки на всички ви!
И вие ми липсвахте, беше тежък период в живота ми изчезването ми от темата, то аз изчезнах от живота си като цяло и си липсвах, но...мина.
Прочетох за Кардю, Мая, Тоби и Канела и страдах с вас, но нямах глас да го изкажа.
Благодаря ви, че ме помните и не се сърдите.
Танче, селската банда се множи и става все по-нагла. За съжаление  двама от основните членове са във вечните ловни полета, но това лято дойдоха две некастрирани женски и доведоха 5(!!!) диви котета, които лекувахме и дондуркахме. Сега обмислям едната дворно-домашна да си я взема в София, че много зле без коте.
И за да не е минорен постът ми - споделям едни снимки на Бобо от лятното му котешко СПА, което той сигурно още помни Simple Smile

Последна редакция: ср, 12 ное 2025, 14:30 от NoProblems

# 590
  • София
NoProblems, и аз да кажа, че много се радвам, че се върна Simple Smile

# 591
При нас дойде време да пуснем класиката - акумолираща печка И веднага се наместиха на нея! Relaxed
Може да е дупе до дупе Wink Но там поне няма скандали за територия Simple Smile

# 592
NoProblems, добре завърнала се тук Heart

# 593
NoProblems, твоят Бобо има такава сладка муцуна. Типично на мъжкарче - с голямо носле.

Я кажете покрай черния петък от къде да взема някаква хубава храна за пиратчето. Преди време Lucia мисля ми беше изпращала на лични препоръчани хубави храни, но без да искам един ден изтрих всичките си съобщения. Суха, мокра, в буркан... всякакви предложения.

# 594
  • Швейцария
Аз купувам на Мия суха храна Cosma, 80% месо и без никакви зърнени.
https://www.zooplus.bg/shop/kotki/kotki_suha_hrana/cosma/air_dri … Variant=2105724.2
За мокра купувам Мjamjam, също около 70-80% месо. Спечелила е награда за най-добра премиум храна.
https://www.zooplus.bg/shop/kotki/konservrana_hrana_kotki/mjamja … 8063-9d8534010d1c

Катерушката от Лидл се ползва.

# 595
И ние купихме още миналата седмица катерушка от “Дом и градина”

# 596
Още едно черно коте, като Лусито, си нарисувах!
Това стана по-хубаво.
Сега съм на вълна акрилни бои.

Рисувала съм котки и с акварел. Но повечето са големи котки.

Скрит текст:

# 597
  • Свети Влас
Утро, много си талантлива ! Аз не мога да рисувам, но много обичам да оцветявам, та съм си купила рисунки по номера. Мисля някои ден да направя такава с Лео. Искаме се да имам спомен от него.

# 598
  • Варна
Браво Утро!

Момичета, аз да питам за наш Тео. Много му пада козината от известно време... все е било ама такова чудо не е било. Буквално си пада с пръсти като щипнеш.
И не знам, сезона ли е такъв, дали е в рамките на нормалното, взех да се притеснявам.
Като го реша с дребно гребенче, в основата на косъмчетата не знам пърхут ми е това, или основата на косъма, едни белички прашинки. Снимах ги
Скрит текст:

Да му сменя храната? на РК за кастрирани и уринална е 50 на 50. И по малко консерви от тези
Скрит текст:
.
Или да му добавя нещо за тази козина?

# 599
Хм, по принцип може да е себорея. Щях да кажа, че е нормално да пада есента, защото и Лъки имаше един период септември направо тонове козина опада, нооооо да не е пък някакво кожно заболяване?

Общи условия

Активация на акаунт