Любители на котки - Тема 210

• 30 218
  • 757
  •   3
Отговори
# 600
  • Варна
Ами като гледам кожата, няма възпалени участъци, или с променен цвят. Няма видими люспички, корички ... не се чеше, не го виждам да изпитва някакъв дискомфорт. И тези сухи белички 'прашинки' излизат с падналите косъмчета, не се виждат по козината му на повърхността, като пърхут.

# 601
  • София
Ако е дебеличък, като Чита, е възможно да не си стига до задната част. Така ми каза доктора де, аз се бях притеснила.

# 602
Тези пипети за козина съм слагала на Буда и Марс, определено имаха ефект:
https://www.zoovet-pharma.com/produkt/dermoscent-essential-6-spo … al-kutia4-pipeti/

# 603
Интересно ми е и на мен какви са тези бели прашинки от козината.
Лусито няма такива.
Но кучето ми понякога има - голдън ретривър, дългокосместо с подкосъм /пух/ и  понякога съм забелязвала като го сресвам. Но кучето го къпем през някой месец и това се забелязва в много редки случаи.

Не мисля, че е пърхут.
Навремето имахме сиамска котка, докато бяхме деца. Тя имаше котешки пърхут - той си е на по-големи люспички, доста по-забележими. И между другото, точно котешния пърхут предизвиква алергии при някои хора. ММ имаше към сиамската котка - при най-малък контакт с нея почваше да киха, кашля, зачервени очи, сълзи.

# 604
No problems,
Добре дошла!
Надявам се всички проблеми да са част от миналото.

# 605
  • Варна
Ну Заяц, ще взема такива пипети, мисля, че няма да му навредят.
За да не гадая какво и що, занесох да изследват козина и да видим има ли гъбично нещо, себорея и т.н.
Ще ми звъннат да ми кажат и да видим какво ще правим.

# 606
  • Варна
Ами като гледам кожата, няма възпалени участъци, или с променен цвят. Няма видими люспички, корички ... не се чеше, не го виждам да изпитва някакъв дискомфорт. И тези сухи белички 'прашинки' излизат с падналите косъмчета, не се виждат по козината му на повърхността, като пърхут.
Ленка имаше такива бели прашинки, когато беше по-дебела и се скубеше повече, тогава Кетя нямаше. Сега са на обратно - Елена почти не се скубе, съответно и пърхот няма. На Кетя смъквам вълма от козина, заедно с такива бели люспички. И на мен ветът ми беше казал, че при дебеличките се среща по-често, но Кетя е слаба и пак има. Но наистина много се скубе.

# 607
  • Варна
Seborea Sica е след изследването. Не е гъбично.
Купих 4 пипети за 4 седмици, Allederm spot on, това имаха и препоръчаха.
Да видим.

# 608
  • София
Днес напазарувах стабилно в Петмол, доволна съм от черния петък. В магазина бяха мили, имаше и доста хора, но и истински намаления:) взех и лакомства за козина да ги пробвам.

# 609
Кои са тези лакомства? Отивам да гледам какво има онлайн в Петмол. Май ми изкочи във фейсбук намалена суха на Брит за козина и я загледах и се чудях. Така и забравих да видя какво друго има. До кога е черният петък при тях? В надпреварата си кои ще са първи изместиха със седмици напред истинската дата за черен петък. Когато той дойде вече нищо не е намалено никъде. А от това бързане на магазините може и да изпуснеш някъде намаленията, ако искаш да ги използваш.
Аз им бях купила за козината от Стефанов тези витамини
Мисля че някой в тази тема ги беше препоръчал. Според мен им намаля косопада и помогнаха. Обаче не ги харесваха и трудно искаха да ги ядат.
Сега им взех тези мултивитамини

Очаквах да им харесват, защото на тази марка съм им давала пак някакви витамини под формата на сърчица и много ги харесваха. На тези хапчета са им огромни и цели не искат да ги ядат. Манди ги яде нарязани, малкият и така не ги иска и повече насила.
Аз още не съм пробвала тоалетната от Кауфланд, но и на мен това ми направи впечатление, че не е налична във всички магазини.

# 610
  • Варна
Аз не разбрах това пт Кауфланд котешка тоалетна ли е или просто борови пелети? Къде стои това нещо, при артикулите за домашни любимци ли?

# 611
Странно, защото в момента не е сезон за изхвърляне на кожусите, ами точно обратното. Козината спира да пада и става гъста и пухкава и започват да трупат мазнини. Гъбичните инфекции се изчистват по принцип през зимата. Такъв пърхот съм наблюдавала при спад в имунитета, при боледуване.

Сивите котки пускат най-малко козина по принцип. Не е нормално явлението.

# 612
Аз не разбрах това пт Кауфланд котешка тоалетна ли е или просто борови пелети? Къде стои това нещо, при артикулите за домашни любимци ли?
Пелетите са за огрев - т.н. минипелети. Тази година са в недостиг и на по-високи цени - взех х 15 лв за чувал (15 кг. - иглолистни) от Практикер. Не съм гледала брошурата на Кауфланд - вероятно са на пелета. С тях е много удобно при тавичка с отвори - отделя се разпрашеното (а то е потребено) и се изхвърля в тоалетната. Твърдата част - с лопатка - пак там.

# 613
Сигурно има разлика между пелетите за огрев и тези, предназачени за котешка тоалетна, си мисля.
Иначе кауфландските миришат леко на дърво и като се разпрашат няма миризма на котешка урина, така както мирише бентонита. Отделно легенчето под разпрашените пелети остава сухо, за разлика от легена с бентонит, който остава окалян и доста миришещ. От както смесвам пелети с бентонит виждам голяма икономия.

# 614
Вероятно - от години ползвам тези за огрев за нуждите на котето - перфектно привикна, мирише на дървесина, не разнасям боклук...

Общи условия

Активация на акаунт