Любители на котки - Тема 210

• 30 187
  • 757
  •   1
Отговори
# 615
Привет и от нас!
Тези черни петъци не ги обичам, ама хич... , щото си е някаква лудница, но сега ще трябва да се възползвам и избирам лаптоп (вече лично мой) иииии лудичка станах от четене, кое е най - правилно да избера.
Иначе за утре в Нечовешкия ще има 20 % намаление на всичко, та и до там трябва да се дотътря. А тези витамини на Биафар, които е постнала Morkovelka99, наша Линка ги обича много само да чуе, че отварям кутийката, без значение къде се е завряла долита на секундата. Много пъти съм го прилагала, ако не мога да я открия 😁.
Сега си е косматка,  и много по - малко падат косми и не дава да я реша, лятото като е по - рехава и къса даже се нагажда, а сега го играе влака стрела.

# 616
При котешките неща си е, но я няма във всички магазини. Онзи ден я гледах пак, но не разбрах от какво е направена. От тази седмица има и пелети за огрев, но са на друго място и чувалите са огромни 15 килограма за 9 или 10 лв. Ако са еднакви огромните чували излизат повече на сметка.

# 617
  • София
Сигурно има разлика между пелетите за огрев и тези, предназачени за котешка тоалетна, си мисля.
Иначе кауфландските миришат леко на дърво и като се разпрашат няма миризма на котешка урина, така както мирише бентонита. Отделно легенчето под разпрашените пелети остава сухо, за разлика от легена с бентонит, който остава окалян и доста миришещ. От както смесвам пелети с бентонит виждам голяма икономия.
А как почистваш, като бентонитът и пелетите действат на различен принцип? Топките няма ли да се разпадат от наличието на пелети? И прахът, на който се разпрашават пелетите не остава ли сред чистия бентонит?

Мъжът ми, който е главния чистач у нас, купи самопочистваща се тоалетна от китайците. От вчера е инсталирана. Никой не я ползва. Simple Smile Току реши да се заглажда или обезмирисява и като се разбръмчи, всички се струпват около нея и я гледат изплашено. Joy И записва какво се случва. Брои котките, които я доближават. В 4 през нощта 3,5 кг котка е влязла вътре, но нищо не е свършила. Joy Голяма забава, но за нас, а не за котките. Joy

# 618
Ама аз не мога ли да ги използвам тези пелетите с обикновена тоалетна? Какви са тези тавички и легенчета, които остават сухи?
Аз най обичам този сезон. Моят малкият е почнал да става пухчо и да връща дългият кожух.
От Практикер във фейсбук четох една жена с много котки да хвали тези. Пишеше, че от години ги взима и ползва и всичко миришело на бор.

Последна редакция: чт, 13 ное 2025, 22:23 от Morkovelka99

# 619
Танче, мерси, че сподели за автоматичната тоалетна. Joy Пиши, ако почне да се ползва. Stuck Out Tongue Winking Eye

Ами аз директно сменям нацяло съдържнието на легена и го измивам, не чистя топки. Сипвам 60% пелети и 40% бентонит или 70/30, за да привикват, че само на пелети не влизат. Изхвърлям в контейнера, не в тоалетната. Просто е сравнително по-сухо и по-немиришещо. Пелетите като попият урината, не мирише така както попил бентонит.

Морковелка, говоря за обикновен леген, без сито.

# 620
  • София
Ама аз не мога ли да ги използвам тези пелетите с обикновена тоалетна? Какви са тези тавички и легенчета, които остават сухи?
Принципът е обратен на бентонита. При бентонита се махат топките и остават чистите гранули. При пелетите гранулите се разпрашават и трябва да се изхвърли праха, а да се запазят незасегнатите гранули. Първи вариант е да се слага малко количество и да се изхвърля всичко. Втори вариант е да се купи тоалетна със сито като тази https://www.zooplus.bg/shop/kotki/koteshki_toaletni_poddrujka/lu … eVariant=788112.0

# 621
Най-лесно е с тоалетна със сито - прокарва се лопатката през пелетите и разпрашеното изпада в плътната тава. Моята тоалетна е открита и струваше 9 лв., когато я закупих. Понеже пелетите поемат влагата, досега пластмасата не е вмирисана. С Ани Хр. от години хвалим пелетите като постелка, качвала съм и снимка на отркритата ни тоалетна. Моята е с по-големи отвори - като канали и е много  удобна. Сега намерих това: https://www.zooland-varna.com/p/savic-toaletna-s-reshetka-42-sm/, което не е удобно, защото няма страничен борд и това https://www.temu.com/bg/%D0%B4%D0%B2%D1%83%D0%B5%D1%82%D0%B0%D0% … confirm=0&mn_ext=

Тази синя тавичка -сито се комбинира идеално с плътна кутия, която взех от магазин тип "всичко за левче": https://www.temu.com/bg/%D0%BB%D0%B5%D1%81%D0%BD%D0%B0-%D0%B7%D0 … confirm=0&mn_ext=

Когато пътуваме, нося пластмасова кутия с плътно дъно (без сито), в която залагам по-дебел пласт пелети, премахвам само твърдото, а преди да заминем изхвърлям всичко. По-неикономично, но също вариант.

Последна редакция: пт, 14 ное 2025, 05:47 от Шарлот

# 622
Момичета, може ли да пускате и по някоя снимка на котаците, докато си хортувате за тоалетни? Simple Smile

# 623
Ето една котана

Боже, ама какви са тези цени на котешките легенчета? Последната закрита тоалетна, която купих струваше 40 лв. Верно че беше преди няколко години. Но накъде са тръгнали тези цени? 88 лв за един леген с капак?!?! Да няма диаманти на дъното.

У нас се ползва ето този пълнеж

14 лева струва и стига за малко повече от месец, за една котка.

# 624
Момичета, може ли да пускате и по някоя снимка на котаците, докато си хортувате за тоалетни? Simple Smile
[/quote]

Ето една Тера. Ако сега измислям име, щеше да е Добра. Най- доброто коте! Вие бихте ли преименували пухлите заради характер/ навици?

# 625
[img]//cdn.bg-mamma.com/ptq4/UPIGL.jpg[/img
Ето една Тера. Ако сега измислям име, щеше да е Добра. Най- доброто коте! Вие бихте ли преименували пуйките заради характер/ навици?

на въпросът ти - не, не бих.

# 626
  • До морето...
Момичета, пускам аз сутринта котака да ви поздрави и какво да видя по-късно,някак си без да искам съм объркала темите ,които следя и съм го пуснала в грешната,която няма нищо общо с домашни любимци и дори са ми намекнали деликатно, че не съм добре 🫣😄😄😄Но пък случва се-котака е "отишъл" на гости при други хора😛
Та,добро утро от Тоби

# 627
Ей, Тоби, къде така ходиш по чужди теми без разрешение. Ааааа, не те даваме, тука ще си стоиш Purple Heart

# 628
  • Враца
Добро утро и от Кая.

# 629
Веднага слагаме снимки на котките:

Лусито снощи.

А това е котето на майка ми. По повод промяната на имената - за него мога да кажа, че в началото майка ми го кръсти Рони. Но после на шега, понеже беше доста лудичко, всички започнахме да му казваме Доби. Именце с двуяко значение - хем на онова човече пакостливото от Хари Потър, хем съкратено от Добринче - да провокираме добрата му страна!!! В резултат котето не си знае ни едно име към момента............ Rolling Eyes Но добрата му страна май започна да излиза наяве.

Общи условия

Активация на акаунт