Любители на котки - Тема 210

• 30 167
  • 757
  •   9
Отговори
# 630
  • София
Вие бихте ли преименували пухлите заради характер/ навици?

Не се бях замисляла досега....
Но май да... Девил (Devil) 😂😹
... нищо, че изглежда като ангелче (макар и черно), когато спи. ❤️

# 631
По въпроса за името и характера.
Нашата я кръстихме Оливия, което означавало мирна, кротка. Ми доста си мислех в началото, че е точно обратното. Добричка е и гальовна, но на моменти доста пакостлива. ММ казва, че сме имали гръцка котка, ние викаме "не,не", ама тя чува да. Но си знае името и се обръща, идва, няма да го сменяме.
Черпя една снимка
Скрит текст:

# 632
Една добричка Бети. Някак си не мисля, че ще свикнем с друго име. Тя не мисля  че си го знае обаче.

# 633
О, не, не - не говоря за реална смяна, а съвсем условно - ако се определя име на котето, когато характерът му е известен.

На Тери много би подхождало да е Ъри. Най-характерният звук, който издава, е "ърр", с различна интонация. Когато скача от високо е едно натъртено интонационно "ър!", а когато дреме и чуе шум или усети присъствие, извива във въпросителна интонация" ъррр?". Първо коте ни е и не знам дали това е характерно за всички, но името Ъри би й заспало. Ако е затворена вратата и тя иска ад влезе, я отваряме, и я подканяме с "ър", при което тя влиза тържествено с безусловното ъррр.

# 634
  • До хладилника, който обичам
Котките реагират на звукосъчетанията в името си и се научават кой кой е. Въпреки че Цура и Мара звучат сходно, не бъркат кого навиквам да не яде чужда храна (спойлер: не е Цура).

Но съм имала повече от една котка, която почва с едно име и свършва с друго - обичайно Маци или подобно. Имах бяла котка, която се роди с черно петно на главата и я кръстихме Горбачов, после петното изчезна изцяло и се разбра, че е момиче и накрая се казваше Бялата котка. На Любимата ми котка името беше Тигрис, накратко Тага, но всъщност Сивата котка (майка на Бялата котка), когато говорехме за нея, или Маца, като я виках. И всичките ми котки знаят думата "котка" и знаят кога говорим за тях, даже без имена, сигурно и вие го виждате при вашите котки?

# 635
Ооо, правила съм си експерименти, нали съм с куче и коте. На въпроса къде е доброто (или лошото - според ситуацията) коте/куче, адресатът реагира напълно адекватно - или с вдигане на поглед, или със сгушване (ако има за какво - особено кучата придобива драматично - трагично покайно изражение). Но никога няма грешка и всяка разбира и другата дума, че не се отнася за нея и отправя поглед в съответната посока.

Понеже кучето е старо и си има страдания, когато не му е добре, котето става неспокойно, търси погледа ми, после поглежда към кучето и отново към мен - като покана да се намеся. Когато пътуваме пък, кучето гледа да се допре до котето и да му вдъхне кураж. Не че няма опашка на шомпел или ръмжани, но си живеят симбиотично - и сладко, и смешно.

# 636
Балу си дойде с името, но той си е точно меченце Joy
Сина също си дойде с името, но там бяха документи, педигрита. Първо ми прозвуча странно, но сега му казвам често СинКо Heart

# 637
А е и като съкращение на породата абиСИН(ЕЦ). Гери Турбото или Турболинката също е наименована според бесовете, които я гонят и с които домашните й се борят. Дарко си е дар да оцелее от млада мама и загинали братчета/сестрички. Греси отговаря на цвета на дрехата си, Блекитата (няколко са) също. Тигре има марков кожух...В тази връзка си помислих преди дни и днес се пробвам да ви разприказвам.

# 638
Вижте нещо интересно, за което попитах ЧатГПТ:

Мяукат ли котките с акцент?

Да – котките развиват вокални особености, оформени от средата им. Те нямат акценти като хората, но мяукането им варира в зависимост от региона, домакинството и начина, по който хората им реагират. Котките имитират височината на гласа и ритъма, които привличат внимание, така че „лондонска котка“ и „токийска котка“ може да звучат леко различно.

# 639
Аа така да, и ние на Оливър му казваме и Оли-Боли, Охльо-Бохльо по някога (въпреки, че си е доста енергичен). Но в повечето случаи на никое име не се обръща. Когато има интерес да дойде за лакомство или да види какво шуми идва, но ако реши да не се обръща, като го викаме нищо не може да го помръдне. Инат и темерут си е в това отношение.
А в работата имаме едно женско куче дето няколко колежки я викаме с различни имена, въпреки че според мен Бела и отива най-много, защото е бяла и красива, но тя реагира на всички. Не знам дали се обръща просто защото чува повикване или е приела всички имена като свои. Кучетата са по-контактни според моя много скромен опит😊.

# 640
Стана ми вече ясно с пелетите? Аз си мислих, че там където пишка котката се разпадат и стават като едно мокро топче и ако наклониш, за да изчистиш, целите се търкалят, а пишканото си стои и го изтребваш.
А от тоалетните със сито не изтича ли всичкият бентонит през тези дупки или с тях не се ползва бентонит?
Във фейсбук скоро четох, че самата пластмаса се занимирисва и от там се носи миризмата, а не толкова от постелката. Та се чудя дали да не купя нова тоалетна.

# 641
Определено мисля, че кучетата си знаят имената, а котетата пропускат през ушите като тунел, освен ако не става въпрос за ядене 😁. Поне Линош е така,. Аз Линош и Линошка използвам много повече от Лина. Но като чуя кака да ѝ вика Линооо и подскачам, то не е без причина де, ама ми звучи толкова грубо и гадно, как да кажеш така на сладката муцка.
Днес бях в Нечовешкия - пълна лудница, но нямаше нашите консерви и си останах с пръст в уста. И верно тоя народ купува като обезумял по черния петък, нали споменах, че ще си взимам лаптоп, ми на два пъти ми измъкнаха модела под носа, няма къде да се паркира, навсякъде хора с кашони, луднах направо и като за финал и на Линка косервите ги нямаше, луда, луда работа.

# 642
Котките също си знаят имената. Не само кучетата.

Вкъщи са много смешни / но и Слава Богу,  че така свикнаха/ - когато е време за ядене и слагам на едното животно, викам го по име и то идва, другото не припарва до чуждата купичка. Че в началото Бела ръмжеше, ако Лусито доближи купата за храна, когато й слагам. Или пък налиташе на нейната купа, докато Лусито яде. Научиха се да не си пречат.

Ако се чудите каква е тази разхвърлия на заден план - това са играчките им!!! Smiley

# 643
Тествахме Мара дали ще реагира на друго име - не помръдва, спи спокойно. Като ѝ подвикнем "Мара!" - наостря уши и вдига глава да види някой няма ли да даде храна. Даже на 6 месеца се е ориентирала вече изцяло кое е нейното име.

# 644
  • Варна
Тео си знае името, реагира като го повикам по име.
Ще се отчета с един Гришо, който 'износва" старите и неползвани неща на Тео.Simple Smile

И Тео, който си хареса кошчето за дърва за камината.

Общи условия

Активация на акаунт